26 YIL ÖNCE ET BALIK'I 'ÖZELLEŞTİRME' İLE 'DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA' ALMIŞLARDI.. Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, Malatya halkının ortak malı ve değeri olan ve her yıl devletin kasasına milyonlarca TL akıtan Sultansuyu Harası’nın, ilk etapta kiralama adı altında devredilerek özelleştirilmesi projesine destek çıktı.
Malatya’daki özelleştirme tarihini bilenler için Marasalı’nın tavrında şaşırtıcı bir şey yok
SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı’nın, Sultansuyu'nun kamuoyunda 'peşkeş' olarak değerlendirilen, peyderpey 'özelleştirme' adı altında talanının yolunu açan, bir kısım tesis ve arazilerinin elden çıkarılması işlemine destek çıkması, Malatya’daki özelleştirme tarihini bilenler açısından hiç de şaşırtıcı değil.
Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde, 1995 yılında Malatya’nın ilk özelleştirme uygulaması ile, Malatya – Elazığ yolu üzerindeki Malatya Et – Balık Kombinası, “Zarar ediyor” gerekçesiyle, modernize edilmiş tüm tesis ve son derece değerli ve büyük arazisi ile birlikte, il başkanının ailesi ile Diyarbakırlı bir ailenin oluşturduğu ortaklığa satılmıştı.
Bu özelleştirme, o dönemde Malatya'da ciddi tepki ve eleştirilere yol açmış, bu kurumun o dönemde, arıtma havuzunun modernizasyonu için yapılan harcamaya yakın bir bedelle, adeta yok pahasına tümüyle elden çıkarılması çok konuşulmuştu.
İktidar milletvekilleri bile savunamazken..
SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, “Kamu malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkan bir Türkiye’yi” hedeflediklerini söyledikten birkaç dakika sonra, bir gazetecinin sorusu üzerine, Sultansuyu Harası’ndaki özelleştirme 'peşkeşine' destek çıkan açıklamalar yaptı.
İktidar partisi AKP Malatya Milletvekillerinin bile savunamadığı, bilinçli bir sessizlik ve seyirci kalma yöntemiyle destek verdikleri Sultansuyu Harası’nın parsel parsel özel şirketlere aktarılması skandalına Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Osman Marasalı açık destek verdi.
Ertv.com.tr’de yer alan bilgiye göre; SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, Sultansuyu Harası’nın üretime dönük çalıştırılmasından yana olduklarını söyledikten hemen sonra, üzerinde beton santrali kurulmaya başlanan, sosyal tesisleri 'üç – otuz paraya' YAREN İnşaat A.Ş.’ne uzun vadeyle kiralanan ve bu yolla özelleştirilmeye açılan Sultansuyu Harası’nın, şeffaf ihaleyle en yüksek teklifi verene olmak şartıyla, özelleştirilmesinde sakınca görmediklerini söyledi.
“Tarımın devletin elinde kalmasının faydası yok” muş!
“Türkiye'de Tank Palet Fabrikası gitmiş, Şeker Fabrikası gitmiş, bankaları özelleştirilmiş” diyen Osman Marasalı, tüm zarar ettirme çabalarına karşılık, önceki dönem yönetimlerinin yaptığı yatırımlar sayesinde geçen yıl 5 milyon TL kar eden Sultansuyu Tarım İşletmesi’ni kast ederek “Bütün her şey bittikten sonra tarımının bizim elimizde kalmasının bize pek bir faydası olacağını zannetmiyorum” dedi.
Türkiye'nin birçok ilindeki Et ve Balık Kurumu kombinalarının, grup satışlarla elden çıkarılıp, bir çoğunun kapısına kilit vurulmasının, Türkiye'de hayvancılığı çok gerilettiği ve adeta bitirme noktasına getirdiği bugün hala tartışılan bir konu.
malatyahaber.com- ertv.com.tr