SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Stadı Büyükşehir Kiraladı, Eksikleri Tamamlayacak

0
Güncellendi - 2017-07-28 23:05:23
Stadı Büyükşehir Kiraladı, Eksikleri Tamamlayacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni stada ilişkin, “TOKİ yaptı ve stadı Gençlik ve Spor Bakanlığına devretti.  Biz de bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımızla protokol imzaladık ve stadı kiralamış olduk” dedi.

13 Ağustos’ta ligdeki ilk maçını Malatya’da Osmanlıspor ile oynayacak olan Evkur Yeni Malatyaspor, şimdi yeni stattaki eksiklerin giderilmesini bekliyor. Yeni stattaki eksiklerin bitirilip, stadın bitirilememesi halinde ise devreye emektar stat olan İnönü Stadyumu giderecek.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni stattaki eksiklerin giderilmesi için çalışmaların daha da hızlandırıldığını kaydetti.

Çakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol imzalayıp, stadı kiraladıklarını kaydederek, “Malatyaspor’un Süper Lig’e çıkmasıyla birlikte yeniden bir yapılanma yeniden bir alt yapı oluşumu konusunda çalışmalar sürüyor. Malatya’ya gerçekten çok modern bir stadyum kazandırıldı. Ama geçen sene maç oynayamadık ama bu sene maç oynanabilir mi diye stadyumla ilgili çok tempolu bir çalışma içerisindeyiz. Yönetim, kulüp başkanı Adil Gevrek bir yandan transferlerle uğraşırken bir yandan da stadı ve alt yapıyı hazır hale getirmek zorundalar. Biz de Büyükşehir olarak bunun yol girişleri ile uğraşıyoruz. Bağlantı yoluna başladık, Karayolları da kavşak yapımına başladı. Bir takım eksiklikler var. TOKİ yaptı, işi Gençlik ve Spor Bakanlığına devretti.  Biz de bugün protokol imzaladık ve stadı kiralamış olduk.  Çünkü biz aslında stadın devrini istemiştik ama bu Bakanlar Kurulu kararıyla olacağı için uzayacaktı. Uzamaması için kiraladık ki oradaki işlemleri tamamlayabilelim.  Pazartesi’de bakanlığımız protokol imzalayacak ve bize geçmiş olacak” diye konuştu.

Eksikleri gidermek için ciddi bir çaba göstereceklerini dile getiren Çakır, şunları söyledi:

“Çünkü orada tamiratlar yapılacak. Locaların tamiratlarının yapılması gerekiyor, güneş ışınlarını çime yansıtacak cihaz alımı gibi bir takım işlemler var. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatlarıyla bir kaynak ayrıldı Spor totodan. Bu kaynağın da burada harcanması için devreye girdik. Şartnamelerini arkadaşlarımız hazırlıyorlar. Çok hızlı bir şekilde stadyumda maç oynanabilecek,  giriş çıkışlarda federasyon tarafından tespit edilen eksiklikleri gidermek için gayret göstereceğiz. Biz büyükşehir olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getiriyoruz.  Çünkü Malatya kamuoyu burada güçlü bir takım ve ciddi bir alt yapı bekliyor.”

Çakır, yeni stadın Osmanlıspor maçına yetişmemesi durumunda eski stadı da hazır tutacaklarını belirterek, “Yeni stat maça yetişecek gibi gözükmüyor. İkinci maç burada oynanacak çünkü bir maç cezalıyız.   İkinci maça yetiştirmeye gayret ediyoruz.  Olası herhangi bir riske karşı da eski stadı maç oynamaya hazır hale getireceğiz. Üç ay da eski stat bizde kalacak” ifadelerini kullandı.

Orduzu Pınarbaşı’ndaki tesisle ilgili de konuşan Çakır, “Pınarbaşı’ndaki tesisimizin de tefrişatı ile ilgili tamirat ve tadilat işlemleri yapılıyor. Kablolar aydınlatma, lavaboların değişmesi ve çevre düzenine kadar çalışma yürütülüyor” dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Ligin ilk haftasında Osmanlıspor ile Malatya'da karşı karşıya gelecek. Ligin ilk haftasındaki karşılaşma seyircisiz oynanacak. Bu süreç içerisinde yeni statla ilgili Passolig işlemlerinin halledilmesi planlanıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mahir (6 yıl önce)
    Devreye emektar stad girecek düşüncesi cidden doğruysa komik. Son maçta koltuklar, kale direkleri vs hepsi söküldü, yeniden masraf mi yapılacak ?!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    İşi teslim alan kimse hesap vermelidir. Eksik işi belediye neden alsın yaa. Kardeşim hesap soran kurum yokmu yaaa. Hakkım sizlere zehir zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatyalılar! Seçim zamanı göstermiş olduğunuz üstün gayretlerinizin karşılığını alıyorsunuz.Belediye başkanının dediği gibi hiç de iyi bir stadyum da değil aksine yapılanların içinde en kötüsü diyebilirim. Bu memleketimize ve insanına verilen değerin ifadesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri (6 yıl önce)
    Şirket stadı eksik teslim etti. Şirketin eksikliklerini belediye yapacakmış . yani halkın parası şirketin eksik işlerini tamamlamak için kullanılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ZENCİRKIRAN (6 yıl önce)
    Sivas stadı 2012 yılında başlandı geçen yıl açıldı G.antep 2013 yılında başlandı geçen yıl açıldı Eskişehir stadı 2013 yılında başlandı geçen yıl açıldı Konya stadı 2012 yılında başlandı açılalı 2 yıl geçti Samsun stadı 2013 yılında başlandı geçen yıl açıldı Malatya stadı 2012 .... 2012 de temeli atıldı ama diğer 2012 de atılanlardan birkaç ay önce atıldı. Açılışı meçhul açılsa daha zemin maç oynanmadan çöktü. Malatyam her zaman öksüz ve yetimsin. Ah Rahmetli Özal kimlere bıraktın memleketi böyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüreğinize sağlık ,Mehmet bey , Çok doğru söylüyorsunuz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Yanı baskan şunu demek istiyor. Hani millet diyecekki kardeşim belediye neden yol yapmıyor bakmıyor diyecek ya. Bunlarda aklı sıra bakın daha yeni bize devrettiler. Yoksa biz hallederdik diyecekler. Bakın. İzel geç kiralandı. Bu yoksa bu yapardık diyecekler. Yazın bu lafimi bir yere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (6 yıl önce)
    Stad malatyanın degil mi toki genclik ve spor bakanligina devir ediyor yok sonra belediye araya girip spor bakanligindan kiraliyor. Bu nasil bi iştir yahu kim kimin stadini kiraliyip satiyor devir aliyorr bu gidişatla malatyadan birsey olmaz efsane malatyaspora yapilan bir katakullenin benzeri yenimalatyaspora yapiliyor haberiniz olsun cunku kac ay kac yildir birsey cozulemedi yaziklar olsun malatyayi satana sattirana biz boyle oldukca daha bize vuran vurana olacak herseyi bitirdiniz sporuda bitirin ki tam olsun ?
    0
    0
    Yanıtla