SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stadyum Kavşağındaki Yeşil Alanlar Bakımsızlıktan Kurudu

0
Güncellendi - 2019-06-27 02:10:11
Stadyum Kavşağındaki Yeşil Alanlar Bakımsızlıktan Kurudu
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Stadyuma bağlantıyı sağlayan stadyum kavşağında ve refüjlerindeki ağaçlar ve çimler, sulama ve bakım yapılmadığı için kurudu. Henüz yeni inşa edilen Stadyuma bağlantıyı sağlayan kavşaktaki yeşil alanların yeşermeden kuruması vatandaşların tepkisine yol açtı. Karayolları, söz konusu alanın protokolle belediyeye devredildiğini, sulama ve bakımının Büyükşehir Belediyesince yapılması gerektiğini belirtirken, Büyükşehir Belediyesi ise protokolle devredilmesine karşın yüklenici firma tarafından kendilerine herhangi bir teslimat yapılmadığı için ağaçların ve çimlerin kuruduğu alana müdahale edemediklerini söylediler.

Kurumlar topu birbirine attı

Sporseverlerin güvenli bir şekilde Yeni Stadyuma ulaşmalarını sağlamak amacıyla yapılan kavşaktaki ağaçlar kaderine terk edildi. Kavşak üzerinde ve refüjlere dikilen ağaçlar ve çimler susuzluktan kurudu. Bölgede bu haliyle bozkır bir görüntü oluşması vatandaşların tepkisine yol açtı ancak söz konusu alanın sorumluluğunun, ağaçların bakım ve sulama işlerinin Karayollarında mı yoksa Büyükşehir Belediyesi’nde mi olduğu hala anlaşılamadı.

Büyükşehir Belediyesi, stadyumun inşaatı sırasında Karayolları ile bir protokol yapıldığını ancak kavşak ile ilgili yüklenici firmanın kendilerine herhangi bir teslimat yapmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olmadığını ileri sürdüler.

Karayolları ise, Havaalanı kavşağı ile Sincik Yol ayrımına kadar olan tüm kavşak ve refüjlerin bakım-onarım, trafik işaretlemesi, karla mücadele, sulama gibi tüm işlemlerin Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne protokolle devredildiğini, süresi biten bu protokolün yaklaşık 7 ay önce yenilendiğini belirtti.

“O ağaçların kurtulma şansı yok”

Öte yandan  Büyükşehir Belediyesi ise, vatandaşlardan gelen tepkiler ve şikayetler üzerine kuruyan ağaçlar ve çimler Büyükşehir Belediyesi tarafından sulanmaya başlandı. Ağaçların uzun zamandır sulanmadığı için ciddi anlamda zarar gördüğünü ve yeniden yeşermesinin zor olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Müteahhit firma sulamaya başladı ve biz de destek oluyoruz. Sonbahara kadar yeşermesi için çaba göstereceğiz şayet olmazsa yüklenici firma sonbaharda yeniden çimlendirme ve ağaçlandırma yapacak” açıklamasında bulundular.

Güler Hazar- Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • bek (5 yıl önce)
    şu çim sevdasını bırakıpta ayrık otu eksek haftada bir sulansa hiç kurumaz.yeşil kalır.Suyu az yerler için çim lükstür hatta israftır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    bunun adı ihanettir. yeşili sev ve koru. bununla tasarruf olmaz. güneş balçıkla sıvanmaz. malatya da temizlik sıfıra düştü. araçlarlardan müzik sesi tavan yapmış. sokaklarda geçilmiyor. asayiş bozuldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet aycı (5 yıl önce)
    herhangi bir kurumun devir yapması sorun değil insan vicdanen oraları bir sular bu nasıl bir anlayış boztepedeki askeri hastahane çevreside aynı durumda ayıp ayıp bu nasıl bir anlayış
    0
    0
    Yanıtla
  • yucel (5 yıl önce)
    görüntü hiç te güzel değil. yetkililer ve malatyaspor yöneticileri de olaya taraf olsunlar.kötü görüntü bir an önce düzletilsin.1 ay sonra ulusal basının diline düşeriz....
    0
    0
    Yanıtla
  • REALDREAM (5 yıl önce)
    Yaz günü dikimi yapılan yeşillendirme çalışmasında ne bekliyorsunuz maksat biz yaptık sa yaptı ama yazık bu emeğe de, işçiliğe de masrafa da böyle olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Geçen yaz başında belediyeyi aradım. BEYAZ MASAYI! Stad çevresindeki ve Üniversitenin cicili bicili duvarının dibindeki ağaçları neden sulamıyorsunuz, AĞAÇLAR KURUYOR dedim. "Başvurunuz kayıt altına alındı. İlgililere ileteceğiz." denildi. Aynı kelimelerle dolu cep mesajımı da aldım. Çok mutlu oldum. Benden telefonda konu hakkında bilgi alan hamfendi de eminim çok mutlu olmuştur. Hemen kendisine çay- nescafe ısmarlamıştır. Monitörünün başına geçerek dünya ve ülke haberlerini izlemeye devam etmiştir. İlgili birim mi dediniz? İşte o beyefendiler hakkında hiç bir bilgim yok. Varlar mı yoklar mı onu da bilmiyorum. Var olduklarından emin değilim. Kısacası o ağaçlar kuruyalı en az 1 yıl oldu. Şimdi mi haber yapıldı? Vah Memleketim vah!
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (5 yıl önce)
    Havaalani yolundaki agaclarinda bunlardan farkı yok. Hepsi kurudu. Belediye sadece çevre yoluna bakım yapıp çiçek ekiyor diğer yerler hep bakımsız.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (5 yıl önce)
    Buradaki asıl mesele Şehrin içine veya yakın bir bölgeye yapılması gereken stadın şehir dışına yapılmış olması...
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın kapalı çarşının üstüne yapılmalıydı stadyum. yemyeşil olurdu çevre düzenlemesi. gerekirse vali hortum tutar sulardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskisini yerine veya yakınına yapılması kâfiydi Alper arkadaş!
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (5 yıl önce)
    TASARRUF TEDBİRLERİ HİZMETLERİN AKŞAMINA SEBEP OLUYORSA BU TASARRUF DEGIL KURUMU ZARARA UGRATMAKTIR. BUNA KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAK DENİR . YANLIŞ YÖNETİM ANLAYIŞTIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (5 yıl önce)
    Malatya bu hallere düşmemeli idi çok yazık bakalım daha neler göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    ...düzenlemeyi yapan. Kurum sorumlu olandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazık (5 yıl önce)
    Malatyada geçen yıllarda yapılan birçok park,havaalanı yolundaki ağaçlar, tecde,çilesiz geçen sene dikilen güller, çiçekler,çimler çoğu kurudu belediyedeki yetkililer,park bahçeler müdürlüğü ne işe yarar?hürriyet ve sümerpark dışında yeşil alanlar bakımsız kurudu yazık MALATYAM Yazık ...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (5 yıl önce)
    Malatya'da neler kurumadı ki? bakalım fotosentez yapacak yeşiller kime yetecek. şehrin batısına dönen başların, arkaları buralara bakınca sonuç budur...ver mehteri Malatya'm
    0
    0
    Yanıtla
  • Tck44 (5 yıl önce)
    Ben o köprülü kavşağın kontrolüğünü yaptım köprüyü tamamladıktan sonra çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmasınıda karayolları olarak biz yaptık. iki ayrı yerde sondaj vurup su çıkardık , bizim işimiz bitikten sonra Elazığ bölge müdürlüğü protokol ile Büyükşehir belediyesine devretti. Ramazan ayında durumun farkına vardım belediye ve parkbahçeler Müdürlüğü ile görüştüm protokol yapıldığından haberleri yokmuş o yüzden ilgilenmemişler “ mese yazılı kağıt ise iki sayfa doldurup göndereyim “ dedim. Ne yazık ki geç kalındı çekilen emek hiçe , harcanan onca para boşa gitti. İnşallah bundan ders çıkarılır ve daha duyarlı olunur...
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (5 yıl önce)
    belediye Diare başkanları müdür şeflerin altlarından araçlar alındı ya kimsenin umrunda değil olabilirmi kayserili özgür beyi arar oldu daire başkanları önceleri sevmezlerdi şimdi konuşuyorlarda ah özgür bey ah diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer Ali (5 yıl önce)
    O alanı yaklaşık 15 gün boyunca şehir dışından gelen aralarında kadınlarında olduğu 20'den fazla tarım işçisi güneşin altında halı dokur gibi ilmek ilmek işleyerek düzene sokmuştu. Parasını geçiyorum Allah'tan korkmak lazım bu ülkede alın terinin karşılığı bu olmamalı. Eminim bu haberden sonra suçu belediye karayollarına, karayolları belediyeye atıp geçiştirecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Olay Şuna benzemiş; Anası bana ne demiş, Babası ben karışmam demiş, olan küçücük çocuğa olmuş. Yazık değil mi? Orada ki Canlıya... Hayat vereceğinize, ÖLDÜRMÜŞSÜNÜZ !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • cngz301 (5 yıl önce)
    Merkez Kurudu Kardeşim Siz Stadtan Bahsediyorsunuz Büyükşehirde Sıkıntı Büyük Anlaşılan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Nasıl olsa milletin parası çok italyadan getirir yenisini dikerler
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Seçimden sonra tek yapılan icraat Fuzuli Cad. 300 metrelik yolun asfaltlanması. Böyle giderse birkaç aya Gürkan için de halktan sesler yükselir benden söylemesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    2. Ordunun ordaki eski erkek öğrenci yurdunun ağaçları da bakımsızlıktan kurudu eski asgari hastane oradaki ağaçlarda bakımsızlıktan kuruyor yeşile sahip çıkalım lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZTÜRK (5 yıl önce)
    Orduzu Pınarbaşı tesislerinin arka planındaki çirkin ağaçsız görüntü yetmedi stadyumda eksik kalmamış çirkinlik ve bakımsızlıkta. Buralar futbol takımı olması hasebiyle adeta Malatya'nın vizyonu iken şu ilgisizlik ve vurdumduymazlığa bak! Defalarca tesislerin televizyonlarda görülen görüntüsü için çalışma yapılması gerektiğini hemen her sorumlunun sosyal medya hesabına yazmama rağmen yıllardır bir sonuç alamadık.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (5 yıl önce)
    sulasan kim ne diyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Belediye boğazına kadar borca batmış ne ağacı ne yatırımı seçime 1 yıl kala çalışmaya başlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Yazık Belediye nin elamanları boş boş gezsinler. Sahipsiz başıboş bir şehir burası. Yüzlerce aylak ne iş görür acaba? İşte en basit Malatya nın hali.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (5 yıl önce)
    Memleketin parasına yazık. Gerçi tasarruf varya sulamada tasarruf. İş Bilmez adamları yönetici yaparsan olacağı bu. Olan milli servete oldu. Ağaca verilen paradan çok ağaçlar milli servet. Ah malatyam ah
    0
    0
    Yanıtla
  • karagozlu (5 yıl önce)
    selo başkan tasarrufa gitmiştir özellikle çevreyolu altı maksimum tasarruf var çevreyolu üstünde sıkıntı olmuyo burasıda gözden uzak diye tam tasarruf yapmış
    0
    0
    Yanıtla