SON DAKİKA
SON DEPREMLER

STK'larla 'Cuma Camisi' Danışma Toplantısı

0
Güncellendi - 2021-08-09 01:01:56
STK'larla 'Cuma Camisi' Danışma Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kent Konseyinin daveti üzerine bir araya gelen STK Temsilcilerini Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda ağırlayarak Malatya’da yapımı gerçekleştirilecek olan Cuma Camisi için istişarelerde bulundular.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan STK temsilcileriyle geçtiğimiz hafta içerisinde Cuma Camisi ile alakalı olarak bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “STK temsilcilerimiz Cuma Camisinin Malatya için büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getirdiler. Sayın Başkanımızın önerileri katılımcılar tarafından kabul gördü. Bu ziyaretimizi de Sayın Başkanımıza teşekkür etmek ve istişarelerde bulunmak için gerçekleştiriyoruz” dedi.

Malatya için büyük bir caminin şart olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Cuma Camisinin yapımı ile ilgili arkadaşlarımız bizlere taleplerini ilettiler. Yer konusunda tereddütlerimiz vardı. Yer konusu ile ilgili olarak burada bulunan hazirununda görüşünün alınması gerektiğini düşünüyorum. Anadolu’daki ilk cami Battalgazi bulunan ve 1224 yılında hizmete açılan Ulucami’dir. Ulucami’nin hemen yanında Şahebe-i Kübra Medresesi bulunmakta. İnşallah Allah nasip ederse Şahebe-i Kübra Medresesini ayağa kaldıracağız. Sadrettin Konevinin, Mevlananın ve İbni Arabinin müderrislik yaptığı bu medreseyi öne çıkaracağız. Malatya gibi güzel bir şehre nasıl ki o dönemde Ulucami yapılmış ve günümüze kadar gelmişse bizde Cuma Camisini yaparak Malatya’ya kazandıracağız. Camimizin yapımını halkla birlikte, hayırla yapılacak inşallah. Caminin yapımında herkesin katkısı, herkesin paydası olduğu bir anlayışla olmasını sağlamalıyız. İnşallah hep birlikte Malatya için güzel bir Caminin yapımını gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Başkan Gürkan konuşmasının devamında Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında da katılımcı STK temsilcilerine bilgiler aktardı.

Başkan Gürkan’ın ardından Mehmet Doğan yaptığı konuşmada, “Selahattin Başkanımıza cami konusunu açtığımızda çok sıcak yaklaşımları olmuştu. Bu güzel duruşundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz ‘Kim Allah için bir mescit bina ederse Allah’da ona Cenneti bir köşk bina eder’ buyuruyor. İşte o köşke Sayın Başkanımız sahip olsun diye buradayız. Kent Konseyindeki toplantıda bunu görüştük ve sizin tespitlerinizin çok güzel olduğuna karar verdik” şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan’da, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapmış olduğunuz bütün hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle Arslantepenin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmesinde çok ciddi emek ve katkılarınız var bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Şehirlerin hafızalarda kalmasını sağlayan önemli eserler vardır. Bunlardan en önemlileri ise camiler ve ibadethanelerdir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İnanç ve imanın gücü, derecesi ibadethanelerin büyüklüğü ile doğru orantılı olsaydı o zaman en büyüğünü yapmak için herkes yarışırdı. Ancak ne yazık ki bu böyle değildir. Sadece cuma günleri dolacak bir ibadethane için bu kadar para harcanmasına gerek var mı dediğinizde insanlar hemen "siz islama, camiye karşımısınız" diye suçlamaya kalkarlar. Halbuki dinimizde israf haramdır. Bir de "cuma camisi" diye bir kavram türetildi. Cami camidir. Cuma camisi nedir? Sadece cumaları doldurmak için mi? O zaman cuma camisi israftır. İhtiyaç var ise yapılması doğaldır ancak ülkemizde bu kadar işsiz, fakir ve fukara var iken, belediyenin çözmesi gereken bir çok sorun ortada iken, sadece en büyüğü bizde demek için bu kadar kaynak aktarmak ne kadar doğru? yöneticilerin vicdanına bırakıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Egitimci (3 yıl önce)
    Siyaseten dara düşünce cami ye dine sariliyorlar . İçme suyu pis, trafik berbat, yollar yetersiz, okullar kalabalık, alt yapı sorunlu ama kimin umrunda . Ama biliyorum ki karşı çıkanları din düşmanı ya da terörist ilan ederler. Ve ne yazık ki buna inanacak bir güruh mevcut.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat Kaya (3 yıl önce)
    Ne güzel komedi. Aziz Nesinin Zübük kitabı aklıma geldi. Kemal Sunal oynamıştı. Cami sahnesi aklıma geldi. Güldüm. Alkış alkış alkış. Komediye alkış. inşallah günaha girmem. Elbette camilerimiz olsun.Elbette büyük camide yapalım. Müftümüz, diyanet, dini vakıflar bu işle ilgilensin Eğer ihitiyaç ise. Hem helal haram ahlak sorunları uyuşturucu fuhuş sorunları ortada iken bunları düzeltmek yerine insana yatırım yerine mekan yapmak emin değilim. Hemde Belediyecilik hizmetleri anlamında ulaşım, trafik ,su otoparak, yollar, parklar, sosyal etkinlik, zabıta denetimi, iklim değişikliği, çevre hava kirliliği, park bahçe yeşillik sokak hayvanları vs onlarca sorunlar varken, işsizliği çözecek istihdam sağlayacak projeler dururken ben emin değilim. Allah bana günah yazmasın inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    cuma camisi nedir allah aşkına ihtiyaç varsa cami yapılır ama ben ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum birileri de çıkar bayram camisi yapılsın der işsizlik yoksulluk almış başını gidiyor her yere camiyapmak kul hakkına girer ibadet için şatafatlı mekanlara gerek yok ama bir yerlere selam göndermek için bu gayret içinde olanlar riyakarlık yapıyorlar malatyada şehir merkezinde öyle bir yer yok siz şehrin dışına yapacağınız camiye kim gelecek lütfen yapmayın bu ülkeye yazık ediyorsunuz çamlıca tepesine cami yapıldı kaç kişi orada ibadet yapıyor merak edip bir istatisitiğini çıkardınız mı halka sordunuz mu allah rızası için yapmayın kul hakkına girer
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Okul yapilsa iyi olmazmi. Gittigim camilerde cemaat 1 2 safi gecmiyor (Cuma, Teravih ve Bayram namazi haric). Bence laboratuvari, sosyal imkanlari, kutuphanesi ve teknik donanimi ile bir ortaogretim egitim kampusu daha faydali olurdu diye dusunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (3 yıl önce)
    Benim şahsi görüşüm, şehrin Güney’inde şehre hakim ulaşımı kolay, otopark sorunu olmayacak bir yerde cami içi 3500 dışı 1500-2000 kişi alacak şekilde tasarlanmalı diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla