SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Stokçuluğa Fırsat Vermeyeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş,  Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ ile marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk, fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

İl genelindeki marketlerde fiyat, etiket ve stokçuluk yapılıp yapılmadığı konusunda marketleri gezen Vali Baruş, marketlerdeki rafları dolaşarak temel gıda ürünlerinin etiketlerini tek tek inceledi. Reyon ile kasa fiyatları kontrol edildi, güncel fiyatlar ekipler tarafından kayıt altına alındı.

Ticaret İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince marketlere yönelik fiyat ve stok denetimlerinin devam edeceğini belirten Vali Baruş, “Stokçuluğa fırsat vermeyeceğiz” dedi. 

Denetimlerde, stokçuluk, KDV indirimi, etiket-fiyat, son kullanma tarihi ve depo kontrollerinin sürdürüleceğine dikkat çekilerek, olumsuz durumlarda cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mustafa (2 yıl önce)
    Hangi esnafa giderseniz gidin,bugün sattığı malı,ertesi gün sattığı fiyata yerine koyamamaktan şikayetçi.Bunun stokçulukla bir alakası yok.Kriz var kriz.Siz stokçuların peşine düşeceğinize,Devletin,Milletin kasasını boşaltanların peşine düşseniz bu iş kökten çözülecek.İcralık olmayan bir tek belediye kalmamışken neyin peşindesiniz.Yolsuzluk ve soygun bitsin ekonomi düzelir,fiyatlar düşer...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    İyide sayın valim stokculuk tamam,devletin güya halka ucuz mal için açtığı toprak mahsulleri ofisi marketinde bile 5 kg lık yağ 3 gün önce 153 TL idi.Halk olarak sorunumuz stok yada stokculuk değil fiyat fiyat fiyat.Sizin stokçukugun üstüne gidiyor olmanız bizim derdimize çare olmaktan maalesef uzak Çare değil,bu tarz çıkışlar hükümetin her zaman yaptığı gibi göz boyamaktan öte bir işe yaramıyor.Artık gözümüzüde boyamıyor.Bilin istedim....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ugur tn (2 yıl önce)
    Kendin dediğine acaba kendin inanıyormusun sayın vali ?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Hiçbir yeri gezmeye gerek yok bu işin kolayı ürün fabrikada üretilirken bayii karları hesaplanarak etiketlendirmek en basit yol. hem karaborsacılığı hem fahiş'i önlersiniz. İlk başta Esenlik markete gitseydiniz de yeterdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Sayın valim inceleme yaparken 1yil ônceki yağ fiyatına bakın 43tl idi 5litrelik kaç kez zam gelmiş sad bunlada bitmiyo herşey 100de300 vatan hayinleri sayesinde arttı yazıklar olsun bu tür marketcisine toptancisina
    %44
    %56
    Yanıtla