SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Stoltenberg, Ülkesinde Merkez Bankasının Başına Geçecek

Stoltenberg, Ülkesinde Merkez Bankasının Başına Geçecek
A- A+ PAYLAŞ

Norveç hükümeti, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Norveç Merkez Bankası'nın (Norges Bank) başına geçeceğini duyurdu.

Norveç'te hükümet, Norveç Merkez Bankası (Norges Bank) Başkanlığına NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in getirilmesine karar verdi. Norveç Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum yaptığı açıklamada, "Norveç için en iyi Merkez Bankası Başkanının Jens Stoltenberg olduğuna eminim. Finansal geçmişi, toplum anlayışı ve Norveç'te çok az kişinin sahip olduğu bir yönetim deneyiminin birleşimi, onu Merkez Bankası'nın üst düzey yöneticiliğine çok uygun kılıyor" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, NATO Genel Merkezinin bulunduğu Brüksel'den video konferansla katıldığı toplantıda, "Güven için minnettarım ve görevi üstlenmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

NATO'daki görevi 1 Ekim'de sona erecek olan Stoltenberg'in Norveç Merkez Bankası'nın başına ne zaman geçeceği ise henüz bilinmezken, kendisi gelene kadar Ida Wolden Bache'nin başkanvekili olarak görev yapacağı belirtildi.
Stoltenberg'in Aralık ayı başında göreve başlaması bekleniyor.

Stoltenberg kimdir?
62 yaşındaki eğitimli bir ekonomist ve İşçi Partisi'nin eski lideri olan Stoltenberg, 1996'dan 2000'e kadar Maliye Bakanı, 2000-2001 ve 2005-2013 yılları arasında başbakanlık yaptı. Stoltenberg 2014'te ise NATO Genel Sekreterliği görevini üstlendi.

Oslo, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız