SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şu Anda Bilinen ve En Sağlam Statik Sistem Bu"

A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da depremzedeler için yapımına başlanılan TOKİ deprem konutlarında tamamlanan konutlar teslim edilmeye hazırlanıyor. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen konutların için kura çekimlerinin ay sonu yapılması planlanıyor.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yara alan Malatya’da depremzedeler için yapımına başlanılan konutlar hızla yükseliyor. Deprem sonrası hemen inşaatına başlanılan TOKİ evlerinde yapımı biten konutların ay sonu itibariyle hak sahiplerine kura çekimi ile teslimi yapılacak.

Asrın felaketinin yıl dönümünde binlerce depremzedenin yeni evlerine kavuşacağı belirtilirken, Yeşilyurt ilçesinde bulunan İkizce bölgesinde bulunan TOKİ deprem konutlarında çevre ve peyzaj düzenlemelerinde de sona gelindi.

Bölgede 14 bin konutun inşası son hızla sürerken, altyapılarında da yakın zamanda biteceği belirtilen İkizce deprem konutları ile ilgili son durumu paylaşan yüklenici firma olan Yıldızlar Grup Yetkilisi Barbaros Kosif, konutların tünel kalıp sistemi ile zemin artı 4 kat olarak inşa edildiğini ve depreme dayanıklı olarak yapıldığını söyledi.

Örnek daireyi de gösteren Kosif, “Dairelerimiz 85 metrekare net olmak üzere 101 metrekare bürüt olacak şekilde inşa edildi. Site tarzında yapılan konutlarımızın ortak yaşam alanları, çocuklar için parklar, bahçeler, oto park alanları hepsi içinde yapıldı. diğer sosyal donatılar ise ayrı proje kapsamında inşa edilecek” dedi.

TOKİ deprem konutlarının tünel kalıp sistemi ile inşa edildiğine değinen Kosif, “Şu anda bilinen en sağlam statik sistem bu. Depreme dayanaklığının yanı sıra hızlı imal edilen bir sistem de. Zemin artı 4 kat olarak konutlar yapılıyor. Konutlarımızda kullandığımız ürünlerimiz piyasada en iyi ürünler kullanıyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Cero (3 ay önce)
    Şu anda bilinen en sağlam statik sistem bu derken sanırım arkadaşlar kendi dar çerçeveleri için konuşmuşlar dünya daki değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara (3 ay önce)
    depremlerden en çok alta dükkan olan balkanları dışarda olan ve kolun dışına çıkmış binalar yıkıldı. yeni yapılardan altı dükkan olmayacak balkonu gömmeli olacak bina kolon dışına çıkmış olamayacak şekillinde yapılmalı dışarıdan baktığımızdan bina düz olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • engin (3 ay önce)
    şuan ankaradayım burada toki tarafından yapılan siteler var. gelsin baksınlar bir zahmet, 3-4 bloğa futbol,basketbol,voleybol sahaları ve çocuk parkları var. her etap için alış veriş ve hizmet sektörü için mini çarşılar var. her etapta cami ve okullar mevcut. bunlara bakınca malatya yapılan bu toki evlerini görünce üzülüyorum. yaptığı sahalara bakın saha bile değil oyun parkında 10 çocuk sığmaz. asrın felaketini yaşayan malatyalı kardeşlerime layık görülen bu duruma gerçekten çok üzülüyorum. vatandaş buraları görmüyor ama siyasiler demi bunu görmedi yazıklar olsun. çok zor değil gelin ankara sincan saraycık toki konutlarının yapıldığı yeri bi gezin. ayrıca buradaki konutlar böyle küçük değil. 85 metre kare nedir. burda 2+1 ler 90 m2. ne diyelim allah yardımcımız olsun. kendine layık görmediğini halkına layık gören değerli siyasilerimiz....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (3 ay önce)
    Yine bir deprem uzmanı yorum yapmış fayın üstü diye nasıl bir araştırma yaptında fayın üstünde olduğunu söylüyorsun.Bırakın bu işleri uzmanlara
    %0
    %100
    Yanıtla
  • orada fay geçiyor mu geçiyor bu bir...ikincisi orada akp lilerin parseli var mıydı vardı..üçüncüsü orda çalışan işçiler artçılarda yerden toz kalktığını söylüyorlar şahitler var..dördüncü orasının altının binaya uygun olmadığını uzmanlar söyledi mi söyledi..beş..burada 30 yıllık inşaat müh. olan arkadaş göktelen projelerinde çalışmış adam burası ilk büyük depremde yıkılır dedi mi dedi..al sana uzmanlık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (3 ay önce)
    fayın üstüne hangi akılla bu binaları yaptınız.artçı depremde bile yerden toz kalktığını söylüyorlar.
    %50
    %50
    Yanıtla