SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su Sayaçlarınızı Donmaya Karşı Koruyun"

0
Güncellendi - 2021-11-22 01:27:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donma tehlikesine karşı abonelerine uyarılarda bulundu.

Kış aylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarda oluşabilecek donma riskini engellemek için abonelere çağrıda bulanan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, korumasız ve açıkta bulunan su sayaçları ile su borularının donma olasılığının yüksek olduğunu söyledi

MASKİ Genel Müdürü Mert, “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmeli. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan suyu engellemek için ana vana kapatılması gerekiyor” dedi.

Bazı abonelerin donan sayaç ve su borularına sıcak su ve ateşle müdahale ederek açmaya çalıştığını, bununda sayaçlara zarar verip, kullanılamaz hale getirdiğini aktaran MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Donan sayaca, sıcak su dökülmesi veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, sayacın patlamasına ve maddi hasarın artmasına sebebiyet veriyor. Olası sayaç donmaları ile karşı karşıya kalınması durumunda abonelerimiz, sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 185 Çağrı Merkezi’mizi veya 0 (422) 377 74 44 no'lu telefon numarasından kurumumuzu arayarak yardım alabilirler” açıklamasını yaptı.

MASKİ Genel Müdürlüğü Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sayaç Ayar Birimi’nde görevli Fatih Hacıoğlu ise teknik konularda detaylı bilgiler vererek, “Zamanında önlem alınmaz ise sayaçların dondan zarar görmesi yüksek ihtimaldir. Abonelerimiz, bizlere ulaşarak teknik anlamda destek isteyebilirler” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız