SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu Barajı'nda Onarım Çalışmalarına Başlandı

Sultansuyu Barajı'nda Onarım Çalışmalarına Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hasar alan Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Barajı'nın deprem hasarlarının rehabilitasyonu işinin ihale süreci tamamlandı ve işin yapım sözleşmesi imzalanarak çalışmalara başlanıldı.

1994 yılında işletmeye açılan ve toplam 106 bin 890 dekar alanın sulama suyu ihtiyacının karşılandığı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hasar alan Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Barajı'nın deprem hasarlarının rehabilitasyonu işinin ihale süreci tamamlandı.

Sultansuyu Barajı deprem hasarlarının rehabilitasyonu işinin ihale işlemleri tamamlanarak yapım sözleşmesinin imzalandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrası hasar alan Sultansuyu Barajı deprem hasarlarının rehabilitasyonu işinin ihale süreci tamamlanarak işe başlanılmıştır. Malatya ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Malatyalı çiftçilerimiz ve yöre halkının hiçbir mağduriyet yaşamasına izin verilmeden 2023 ve 2024 yılları sulama sezonlarının tamamlandığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Malatya Sultansuyu Barajı deprem kapsamında rehabilitasyon proje çalışmalarına 2023 yılı içerisinde devam edilirken aynı zamanda sulama sahasındaki tarımsal su ihtiyacının karşılanması adına sulama sahasının farklı noktalarına DSİ tarafından 41 adet yas kuyusu açılarak 2023 yılı içerinde tamamlanmış olup bu yas kuyulardan 514 l/sn su takviye kapasitesi elde edilerek ihtiyaç halinde kullanılmak üzere hazır hale getirilmiştir. Ancak 2024 yılında barajda depolanan mevcut su yeterli olduğundan bu kuyulardan su çekilmesine ihtiyaç duyulmamıştır” ifadelerini kullandı.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • van dam (3 hafta önce)
    rubber dam sistemi uygulanmalı ve baraj kapasitesi artırılmalı nokta.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (4 hafta önce)
    bu baraj su hacmi artırılmalı çünkü kışın su boşa gidiyor ,beş altı metre yükseltilmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 hafta önce)
    DSI Elazığ bölge müdürlüğü barajın hasarını depremden iki yıl sonra ancak duymuş. Mesafe çok uzak ya. Bölge müdürlükleri Malatya ya gelmeden Malatya ya hizmet yok.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Aynen öyle kardeşim... duble yollar yapılırken arapgir liler elazig havalimanina gelsin diye yolu o taraftan yaptılar... malatya ya uzak kaldı yol... fesatligin adini milliyetçilik koyuyorlar...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    Bilmeyenler için yazıyorum DSI bölge müdürlüğü de elazig da.. buyuksehir olarak biz oraya bagliyiz Türkiye de örneği yok:)
    %83
    %17
    Yanıtla