SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu Harası Taylarının Satışında Rekor Fiyatlar

Sultansuyu Harası Taylarının Satışında Rekor Fiyatlar
A- A+ PAYLAŞ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Sultansuyu Tarım İşletmesi- Harası'nda yetiştirilen 15 baş safkan elit Arap koşu tayının açık artırma usulüyle satışında en yüksek fiyatla alıcı bulan tayı “İstikrarlı” 7 milyon 900 bin TL gibi rekor bir bedelle Bedri Akbulut tarafından satın alındı. “İstikrarlı”yı, 6 milyon 700 bin TL fiyatla Baha Yargı tarafından satın alınan “Büyüksultan” isimli safkan adlı tay oldu.

Akçadağ'daki Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi 15 adet Elit Arap tayları, İstanbul Veliefendi Hipodromunda satışa sunuldu.

Açık arttırma usulü gerçekleştirilen yılın ilk Elit Tay Satışında 15 tayın 13’ü yeni sahiplerini bulurken Sultansuyu Tarım İşletmesi, toplam 40 milyon 250 bin TL hasılat elde etti. Açık arttırmada en yüksek satış 7 milyon 900 bin TL, en düşük satış 1 milyon TL ve satış ortalaması da 3 milyon 96 bin TL olarak gerçekleşti.

Açık arttırmada 7 milyon 900 bin TL’ye Bedri Akbulut tarafından satın alınan İstikrarlı adlı tay, günün en yüksek bedelle alıcı bulan safkanı olurken aynı zamanda bugüne kadar 5 milyon TL satış bedeli ile tüm zamanların en pahalı tayı olan Eflah’ın rekorunu da kırdı.

Elit taylar, satışa fiyatları ve alıcıların listesi şöyle:

1- Kral – 1.100.000 - Çetin Aslan
2- İhtimal -1.300.000 -Hakan Kandil
3- Cihan Şahı - 3.600.000 - Eyüp Erdemir
4– Göksagun – 1.000.000 - Asorti Teks. Ltd. Şti.
5- Adıberk - Satılmadı
6– Onursüren - 1.250.000 - Mehmet Kahraman
7- Onurlu Berk - Satılmadı
8– Kayıpsız - 2.600.000 - Birkan Bora Akarsu
9– Cevahırkan- 3.500.000 - Özşahinler Loj. Ltd. Şti.
10- Oktay Kahya - 2.000.000 - Ayhan Korkmaz
11- Tunç Yele - 2.000.000 -Emrah Nalçakan
12– Gökmete - 4.600.000 - Ahmet Kavran
13– Balaşir -2.700.000 - Ayhan Korkmaz
14– Büyüksultan - 6.700.000 -Baha Yargı
15- İstikrarlı - 7.900.000 -Bedri Akbulut

TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç, müzayedede gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, safkan Arap atı yetiştiriciliğini profesyonel bir yaklaşımla devam ettiren TİGEM’in; düzenli olarak tuttuğu soy kayıtları ve titiz yetiştirme yaklaşımı sayesinde bu alanda dünyanın en köklü kuruluşu olduğunu belirtti.  TİGEM’in safkanlarının her birinin şampiyon olacak genetik kapasiteye sahip olduğunu aktaran Gezginç, şampiyon adayı taylara yönelik doğru bakım-besleme, eğitim, antrenman ve sevgiyle yaklaşımın ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi safkanların satışa sunulduğu açık artırmada; toplam satış hasılatı, ortalama satış fiyatı ve en yüksek bedelli tay satışı olmak üzere üç farklı kategoride rekor kırıldı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız