SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Sultansuyu Yıkımcısı' MTÜ'de Sanal Platform Tanıtımı Yaptı!

0
Güncellendi - 2021-01-15 03:58:09
'Sultansuyu Yıkımcısı' MTÜ'de Sanal Platform Tanıtımı Yaptı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin, “Türkiye’de Tarım Eğitiminin Başlamasının 175 Yıldönümü” başlıklı etkinliği, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıgece’nin Anakara’dan video-konferans yoluyla yaptığı konuşmayla gerçekleştirildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) iken, Malatya Sultansuyu Harası’nın tarihi-kültürel miras ve anı değerine sahip taş binalarının siparişle özel bir şirkete hazırlatılan raporla yıkım talimatını veren ve bu nedenle Malatya’da tepki gören Ayşe Ayşin Işıgece, konuşmasında bakanlığın projelerini tanıttı.

Arazisini kiraya vermek isteyen çiftçi ile kiralamak isteyenleri de buluşturan ditap.gov.tr’yi tanıttı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne atanıncaya kadar bütün kariyerini marketçilik alanında yapan ve geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı’na getirilen Ayşe Ayşin Işıkgece, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin düzenlediği “Türkiye’de Tarım Eğitimin Başlamasının 175. Yıldönümü” programında yaptığı konuşmada, akademik tarım eğitiminin anlam ve önemi yerine, tarım arazilerini kiraya vermek isteyen çiftçiler ile bu arazileri kiralamak isteyen şirketleri buluşturan sanal platformun tanıtımını yaptı.

Malatya’da uzun yıllardan bu yana düzenlenen Türkiye’de Tarım Eğitiminin Başlamasının Yıldönümü etkinliklerinde bugüne değin, konu başlığının gereği olarak; güncel gelişmeler ışığında Türkiye’de tarım eğitiminin sorunları, tarım eğitiminde kalite, tarım eğitiminde uluslararası değişim programlarının etkin kullanımı, ziraat fakültelerinde okutulan ders müfredatının teknolojik değişim ve dönüşüme uyarlı hale getirilmesi, ziraat fakültesi mezunlarının istihdam sorunları, plansız ziraat ve tarım fakülteleri kurulmasının yarattığı sorunlar, tarım eğitimine ayrılan bütçenin yetersizliği gibi başlıklar tartışmaya açılıyordu.

Önceki yıllarda, Türkiye’nin tarımsal üretiminin planlanması, arazi ölçeklendirmesi, tarım arazilerinin tarım dışı amaçlarla kullanımının yarattığı ekolojik yıkım ve gıda güvenliği meselelerinin de tartışıldığı Türkiye’de Tarım Eğitiminin Başlamasının Yıldönümü etkinliklerinde; bu yıl, görevinin ilk gününde Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin düzenlediği programa video-konferansla katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin kâğıttan okuduğu ve Bakanlığın projelerinin tanıtıldığı konuşmayla kutlandı.

Malatya – Sultansuyu Harası’nın özelleştirilerek özel sektöre satılması projesinin alt yapısı olduğu ileri sürülen Sultansuyu Harası yerleşkesindeki tarihi – kültürel miras niteliğindeki binaların sipariş bir raporla yıkım emrini veren Ayşe Ayşin Işıkgece, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Elazığlı ikinci Bakan Yardımcısı olarak göreve getirilmişti.

Reklamlı, markalı tarım eğitimi konuşması

Tarım eğitiminin ve Türkiye tarımının sorunları ve çözüm önerileri bağlamında herhangi bir öneri ortaya koymayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe ayşin Işıkgece, “Günümüzde her ne üretirsek üretelim, sınai, teknoloji, marka, reklam dijital dünya olmadan karşılık bulamayacağız” dedi.

Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, konuşmasına gençleri Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dijitalleşme programları ile ilgilenmesini istedi ve arazisini kiralamak isteyen çiftçiler ile arazi kiralayan şirketleri de buluşturan ve üretici – tüketici ilişkisini internet ortamında sağladığını ifade ettiği ditap.gov.tr’nin tanıtımını yaptı.

Allah sana, şanlı bir zaferle yardımda bulunacaktır” ayetinin yazılı olduğu hüsn-ü hat tablosu hediye edildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, programa video-konferans yoluyla Ankara’dan katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’ye, üzerinde Fetih Suresi’nin 3. Ayetinin yazılı olduğu bir hüsn-ü hat tablosu hediye etti.

Hz. Muhammed ve beraberindeki sahabelerinin Mekke’nin fethinden önce, Kâbe’yi ziyaret ederek Umre ziyareti yapmak istemesine karşılık, bu ziyaretin Mekkeli müşrikler tarafından engellenmesi sonrasında üzülen Hz. Muhammed ve ashabının üzüntüsünü gidermeyi, teselli etmeyi amaçlayan ve gelecekteki zaferleri müjdeleyen Fetih Suresi’nin 3. Ayetinde, mealen, “Allah sana, şanlı bir zaferle yardımda bulunacaktır” deniliyor. Bir başka mealde ise bu ayet, “Allah’ın sana güçlü bir şekilde yardım etmesi için sana apaçık bir fetih ihsan ettik” şeklinde Türkçeye çevriliyor.

Programda, Rektör Aysun Bay Karabulut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Türkiye tarımına yaptıkları büyük hizmetten dolayı teşekkürlerini iletirken, Tarımsal Eğitim Genel Müdürü Nevzat Birişik, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Gündüz de birer konuşma yaptı.

Programda, Ziraat Fakültesi öğrencileri adına ise MTÜ Ziraat Fakültesi öğrencisi Miraç Erdal Özdaş konuştu.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • 44 (4 yıl önce)
    Rektör hanımefendi bu bayanı esenlik çağırsa anlarım eski marketçi siz ne amaçla çağırdınız hangi konuda ne katkısı olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Hayret bir şey bu nasıl bir üniversite. İşi gücü bırakmışlar, "belirli gün ve haftalar " kutlaması yapıp, onu da bütün mecralarda paylaşıyorlar. Çok garip gerçekten. Sırada ne var? Yerli malları haftası falan mı? Temel'in fıkrası gibi, organizasyon çok iyi ama ortada yapılan hiç bir şey yok. Komik :) Çooook yazık, çok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Őğrenci (4 yıl önce)
    Egitim diye birsey yok ezberci bos egitim unv hoca diye aldiklari hep kendi adamlari liyakat filan yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai (4 yıl önce)
    Bilim yok yok,üretim yok.Herşey göstermelik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yücel (4 yıl önce)
    Şatafatlı programlar yapmakla fotoğraflar çekinmekle okul yönetilmiyor sayın rektör!! İkametiniz Ankara şehrinde uzaktan üniversite yönetmeye çalışıyorsunuz soruyorum size haftanın kaç günü Malatya’da işinizin başındasınız?? Uzaktan nasıl Malatya’ya faydalı olacaksınız?? Pandemi varsa bütün rektörlere siyasilere var Kıymetli Valimiz,Ablanız Öznur Çalık, Belediye Başkanları diğer yöneticiler hergun bir ilçede siz nerdesiniz canlı yayınlarda İnstagram’da paylaşım yapıyorsunuz herkes herseyin farkında... Görevden aldıklarınız işten attıklarınız kulaktan dolma sözler ile insanları ekmeğinden etmeniz size yakışan bir davranış mi??
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Malatya ya içinde tüm atlı sporların yapılacağı ve yarış hipodromu da olan bir kompleks mutlaka kazandırılmalıdır. Bu komleks Malatya nın hakkıdır. Malatya Türkiye nin yarış atı yetiştiren 3 ilinden birisidir. Malatya yı yönetenler, milletvekilleri ve belediye başkanları böyle bir tesisi mutlaka Malatya ya kazandırmalıdır. Böyle bir atlı spor kompleksi Malatya ya artı bir değer kazandıracaktır. Eğer Malatya ya hizmet etmek istiyorlarsa mutlaka bu tesisi Malatya ya yapmaları gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Sultansuyu Harasının kalemi kırılmış ,ne yazsanız ne söyleseniz nafile, kafaya takılmış bir kere. Tekelin, Sümerbank ın Et Balık ın başına gelenler Sultansuyu Harasının başına da gelecek gibi. Dört yılda bir seçme hakkı olan biz figüranların rolü olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (4 yıl önce)
    memleketin hali ortada ahbap çavuşlarla ülke her alanda geriliyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Milletvekili kardeşi olarak rektör olunması eğitime bir şey katmıyor. Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (4 yıl önce)
    Türkiye liyakatsız kişilerin hüküm sürdüğü bir ülke oldu. Aysun bay karabulut nasıl buralara geldiğini tüm Malatya biliyor. Onun davetliside olsa olsa Malatya nın dibini oyan bir konuğu olur. Kınıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (4 yıl önce)
    Fetih Suresi'nin Peygamber Efendimize zafer müjdeleyen 3. ayetinin Tarım Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile nasıl bir ilintisi var ki, böyle bir tablo hediye ediliyor? Allah'ın Yüce Ayetlerini, kendi kişisel kariyerinizde ilerlemek, bakanlarla, bakan yardımcıları ile ilişkilerinizi siyasal ve bürokratik geleceğinizi sağlamlaştırmak amacıyla araçsallaştırmak yanlış değil mi Sayın Rektör?
    0
    0
    Yanıtla
  • KAPTAN44 (4 yıl önce)
    Osmanlıdan kalan böylesi aziz bir hatıranın yıkılması ve Malatyalı siyasi ve yöneticilerin bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmaması çok üzücü ve manidar. Ak partiye yüzde yetmiş destek veren Sayın Malatyalılar başta cimer olmak üzere tüm alanlarda konuyla ilgili meramınızı anlatın. Bölge müdürlükleri, şehir hastanesi Elazığ'a gitti, sıra bunda mı?
    0
    0
    Yanıtla