SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu’nda Süt Sığırcılığı Üretimi Arttırılıyor

Sultansuyu’nda Süt Sığırcılığı Üretimi Arttırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Yarış dünyasına kazandırdığı ünlü Arap tayları ile adından sıkça söz ettiren Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde Süt Sığırcılığı üretimi ile de ekonomiye önemli katkıda bulunuluyor.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve yarış dünyasına kazandırdığı ünlü Arap tayları ile adından sıkça söz ettiren Sultansuyu Tarım İşletmesinde Süt Sığırcılığı üretimi arttırılıyor.

Süt Sığırcılığı faaliyetleri çerçevesinde 220 baş hayvanla üretim yapılan işletmede hayvan sayısı arttırılarak, bölge hayvancılığına katkı sunulması hedefleniyor.
İşletmede hayvan sayısını ilk etapta bine çıkarmak istediklerini kaydeden Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Öcal, ”Sığırcılık faaliyetleri içerisinde 220 baş ana kadro ile faaliyetlerimiz devam etmekte bu sayıyı 750 ila 1000’e çıkararak hem bölge hem de TİGEM hayvancılığına katkı sunmayı hedefliyoruz. 2024 -2026 yılı projeli yatırım programına bu talebimiz alındı. Genel Müdürlüğümüzün uygun görüp ödenek tahsis etmesiyle işletmemizde yaklaşık bir ana kadro ile toplamda 4 bin 500 hayvanla üretime devam edeceğiz” dedi.

İşletmede günü birlik 2,5 ton süt üretimi yapıldığını ifade eden Öcal, ”İşletmemizde üretilen sütlerin bir kısmı kendi personelimize bir kısmı ise firmalara satışı gerçekleştirilerek işletmemize önemli bir miktarda katkı sağlamaktadır. Hayvan sayısının attırılması suretiyle hem bölgedeki damızlık hayvan temininde hem de süt ve süt ürünlerinin karşılanması noktasında önemli katkının sağlanacağını düşünmekteyiz“ diye konuştu

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız