SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu'nun 49 Tayı Bir Misafirhane İhalesi Kadar Etmedi!

Sultansuyu'nun 49 Tayı Bir Misafirhane İhalesi Kadar Etmedi!
A- A+ PAYLAŞ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde (Harasında)  yetiştirilen 60 baş Safkan Arap tayı açık arttırma usulü ile satıya sunulurken, bunlardan 49 tanesi alıcı buldu.  Satışta en yüksek bedel verilen Balkı Tay (üstteki fotoğrafta) adlı tay 800 bin TL’ye satıldı. Bu arada, tek çizik dahi bulunmayan 75 yıllık binası, düzmece ve gerçek dışı 'depremde ağır hasarlı' raporuyla geçtiğimiz günlerde yıktıran işletme yöneticilerinin, bu misafirhanenin yerine 11,5 milyon TL bedelle ihale ettikleri yeni misafirhanenin parası dahi at satışlarında çıkmadı ve satıştan toplam 8 milyon 466 bin TL gelir elde edildi.

TAYLAR BURSA'DA SATIŞA ÇIKTI..
TİGEM Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen 2020 – 2021 doğumlu 31 baş Dişi ve 29 Erkek tay olmak üzere toplam 60 baş Safkan Arap tayı tek tek açık arttırma usulü ile  Bursa’daki Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü atçılık tesislerinde satışa sunuldu.  

İhale sonucunda satışa sunulan 60 taydan 49 tanesi alıcı bulurken, 11 tay ise satılamadı. Satışta en yüksek bedele satılan tay için  800 bin TL verilirken, en düşük bedele satılan tay ise 40 bin TL’ye alıcı buldu.  

Satışta en yüksek bedel Balkı Tay’a 800 bin TL ile Murat Kaya adlı alıcı verdi. İkinci en yüksek bedel ise Koçakalp adlı taya Medikoset tarafından 500 bin TL verildi.  Üçüncü en yüksek fiyat ise İsmail İlhan tarafından Eyyamı Bahur adlı taya 360 bin TL verildi.  

Satışta toplam 8 milyon 466 bin TL gelir elde edildi. Satışta taylar ortalama 172 bin 775  TL’ye alıcı bulmuş oldu.  

En yüksek bedele satılan ve erkek taylar, verilen bedeller ve alıcıları şu şekilde:

Balkı Tay – 800 bin TL – Murat Kaya 
Koçakalp- 500 bin TL – Medikoset 
Eyyamı Bahur – 360 TL  - İsmail İlhan  
Arıyüz – 350 bin TL – Kıraft Dayanıklı Tüketim Ltd. Şti.  
BaharBahir – 320 bin TL – Durmuş Ali Aslan 
Coşkunkan – 315 bin TL – Mahmut Akübin Yüzücü  
Akter Tay – 300 bin TL – Serhat Güllübay 
Seçerhan – 295 bin TL – Ali Rıza Nalbant  
Kozmos- 245 bin TL -  Samı Doğan  
Hulki – 210 bin TL – Mehmet Amin Avcı  
Acun Tay – 210 bin TL  - Davut Yıldırım  

49 TAYI BİR MİSAFİRHANE BEDELİNİN ALTINDA SATTILAR..
Verimli arazileri nedeniyle özelleştirmeye hazırlandığı öne sürülen, bu doğrultuda Malatya'nın 'Sultansuyu Harası' hafızasını silmek için, işe haranın 70-80 yıllık binalarının, 24 Ocak 2020'deki depremde ağır hasar gördüğü gerekçesiyle, depremden 10 ay sonra siparişle hazırlatılan gerçek dışı- düzmece raporlarla yıkımına girişen TİGEM yöneticileri, ilk etapta haranın 'sapasağlam' olan 80 yıllık idare binasını yıkmışlardı. Yeni idare binası için ihale yapılmıştı.

'Deprem ağır hasarlı' raporuna rağmen 3 hafta öncesine kadar fiilen kullanılmakta olan 75 yıllık binası da, yine TİGEM'in merkez ve Malatya'daki bazı yöneticilerinin 'özel ilgisiyle', bunun yerine 11,5 milyon TL'ye yeni misafirhane binası yaptırılması ihalesinden sonra yıktırılmıştı.

11,5 milyon TL'ye misafirhane ihalesi düzenleyen TİGEM yönetimi, Sultansuyu Harası'nda yetiştirilen 60 Safkan Arap Tayını Bursa'da satışa çıkardı. İhale yoluyla taylardan 49'u toplam 8 milyon 466 bin TL'ye satılırken, bu satışlardan 'gereksiz' yeni misafirhane inşaatının ihale bedeline dahi ulaşılamadı.

malatyahaber.com

TEK ÇİZİK YOKTU, AĞIR HASARLI DİYE YIKTILAR.. Sultansuyu Harası'nda en son misafirhane olarak kullanılan 75 yıllık bina, depremde ağır hasarlı olduğu yolundaki düzmece raporla 11,5 milyon TL ihale bedelli yenisinin yaptırılabilmesi için yıktırılarak yok edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kandübekli (1 yıl önce)
    Bu tür işleri yapanlar ihanet suçu ile yargılanmalı.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Hüsnü bey kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz Allah büyüktür klavuzu karga olanın burnu pislikten çıkmaz buların yatacak yerleri yok zaman herşeyinin ilacıdır görecrğiz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Malatyayı talan ettiler.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • AKÇADAĞLI (1 yıl önce)
    Sultansuyu Tigemdeki yıkılan lojman misafiehsne idare binasının sorumlysu işltme müdürü Mustafa kasap Ayşe Ayşin ışık gece Sait kocabay ve Ertuğrul Anbar dır yeni genel müdürden ricamız bunları bir an önce Tigemden uzaklaştırması
    %85
    %15
    Yanıtla