SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu'nun Gözdesi ve 'Para Makinesi' Özgünhan

Sultansuyu'nun Gözdesi ve 'Para Makinesi' Özgünhan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen katıldığı 38 yarıştan 26 şampiyonlukla kırılması zor bir rekoru elinde bulunduran "Özgünhan" ilerleyen yaşına rağmen Hara’nın en gözde atı olma özelliğini koruyor.

Osmanlı'da ordunun at ihtiyacının karşılanması amacıyla 1865 yılında, Sultansuyu Çiftlikatu Hümayun adı ile kurulan Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen katıldığı 38 yarıştan 26 şampiyonlukla kırılması zor bir rekoru elinde bulunduran "Özgünhan" ilerleyen yaşına rağmen Hara’nın en gözde atı olma özelliğini koruyor.

Bu yıl 40 dolayında tayı dünyaya gelen 24 yaşındaki şampiyon Özgünhan’ın tayları da kendi gibi kuruma ciddi oranda gelir sağlıyor. Ekim ayında Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen yılın ikinci elit tayları satışında şampiyon Özgünhan'ın yavruları Akatahan 2 milyon TL'ye, Ahen ise 1 milyon 200 bin TL'ye satıldı.

“Özgünhan işletmemizin gözdesi”
Özgünhan’ın, Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki en gözde at olduğunu belirten İşletme Müdür vekili İdris Tanrıkulu, "Özgünhan’ın bugüne kadar yaklaşık 250 tayı oldu. Bunların içerisinde kendisi gibi şampiyon olanlar var. Oğlu Taykut’u da işletmemize kazandırdık. Taykut’dan da Özgünhan gibi başarılı taylar, işlememize ve atçılık camiasına gelirler kazandırmasını bekliyoruz" dedi

“Bu yıl 40 dolayında tayı oldu”
Özgünhan’ın ilerleyen yaşına rağmen işletmeye hala gelir kazandırdığını aktaran Tanrıkulu, "38 koşuda 26 birincilikle şampiyonlar şampiyonu bir atımız. Bugün itibariyle 24 yaşında ama hala işletmemize gelir getiriyor. Özgünhan’ın şuan itibariyle yetiştiriciliğini yaptığımız doğmuş 40 tayı  mevcut aynı zamanda da 2023 Ocak -Mayıs döneminde ise 30 tayını bekliyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya da neden hipodrom yok
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Her zamanki gibi yarış atları Malatya da yetiştirilir, ancak hipodrom Elazığa yapılır. Malatya emeğini çekeri, Elazığ kaymağını yer. Şaşırdık mı hayır. Bu milletvekillerinin becerisi de burada gizli, herkes yapamaz. Ancak rekor oy alırlar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Beline kuvvet Özgünhan...
    %91
    %9
    Yanıtla