SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sultansuyu'nun 'Lüks' İhalesine 15 Teklif

0
Güncellendi - 2021-05-14 12:04:28
Sultansuyu'nun 'Lüks' İhalesine 15 Teklif
A- A+ PAYLAŞ

ÇÜRÜK DİYE YIKTIRDIKLARI SAĞLAM 'TARİHİ' BİNANIN YERİNE LÜKS BİNA YAPACAKLAR.. ultansuyu Harası’nın tarihi ve kültürel miras niteliğindeki yönetim binalarının; Elazığ depreminden 10 ay sonra, özel bir şirkete siparişle hazırlatılan “deprem raporu” gerekçe gösterilerek yıkılmasından sonra, 20 milyon TL bütçeyle inşa edileceği açıklanan lüks yeni makam binaları ve lojmanları için düzenlenen ihalenin yapılmasından sonra tekliflerin değerlendirme sürecinde olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde yapılan, “Sultansuyu Tarım İşletmeleri İdare Binaları ve Hizmet Tahsisli Konut Yapımı” başlıklı ihale için 15 firma teklif sundu.

12 Milyon – 22 Milyon TL aralığında değişen teklifler sunuldu

Henüz, verilen tekliflerin değerlendirme aşamasında olduğu ihalede, 12 milyon TL ile 22 milyon TL aralığında değişen teklifler sunulduğu öğrenildi.

Sultansuyu Tarım İşletmeleri İdare Binaları ve Hizmet Tahsisli Konut Yapım işi ihalesi kapsamındaki işlerin, ihaleyi kazanacak firmaya yer tesliminden sonra yaklaşık 1 yıl (300) içinde bitirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

NELER OLMUŞTU?

Şimdilerde Tarım ve Orman Bakanlığı’ nın Elazığlı iki Bakan Yardımcısından biri olan, Sabancı Holding’e bağlı Carrefoursa marketler zincirinde yöneticilik yaparken Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Ayşe Ayşin Işıkgece’nin bu göreve gelmesinden sonra, Malatya halkının ortak değer ve varlığı olan Sultansuyu Harası’na yönelik bir yıkım projesi ve peyderpey özelleştirme hareketi başlatıldı.

Bir AKP Malatya Milletvekili ile çok yakın olduğu belirtilen ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut’un iki defa plaket ve kayısı sepeti sunduğu Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, önce, Osmanlı’dan bugüne gelen tarihi, kültürel ve tarımsal miras olan Sultansuyu Harası’nın, üzerinde tek çizik olduğu gösterilemeyen tarihi taş binalarının yıkımına yönelik projeyi başlattırdı.

Tarihi binaları yıktılar, konforlu makam ve lüks lojmanlar için 20 milyon TL harcayacaklar

Sağlam binalar için Sivrice depreminden 10 ay sonra hazırlanan sözde deprem raporu ile binaların yıkımı gerçekleştirildi ve Sultansuyu Harası’nın tarihi ve doğal dokusunun kimliğinin en önemli unsurları yok edildi.

Down sendromlu çocukların hippoterapi merkezini ellerinden aldılar

Yıkım projesi için 20 milyon TL ödenek ayıran TİGEM, bununla da yetinmedi; ardından, dönemin Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından desteklenerek büyük bir bütçeyle kurulan, otistik ve down sendromlu çocukların bedensel ve bilişsel tedavilerine katkı sunan Sultansuyu Hippoterapi Merkezi, Safkan Arap Atı Tanıtım Merkezi, çocuk oyun alanları, kafeteryalar ve üzerinde çok sayıda sosyal tesisin olduğu 55 dönüm arazi yerel yöneticilere yakınlığı ile tanınan bir şirkete uzun vadeli olarak kiraya verildi.

Sultansuyu Harası Hippoterapi Merkezi ve Safkan Arap Atı Tanıtım Merkezi 55 dönüm arazisi ile birlikte kime kiralandı?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ER TV’de katıldığı bir programda, “Sultansuyu Harası’nın parçalanarak özel şirketlere verilmesi konusunda, ihale aldığı açıklanan bir şirketin sahiplerinin size yakın olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mu, siz bu konuda ne diyorsunuz?” şeklindeki soruyu cevaplandırırken söz konusu iddiaları reddetmedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, bu soruyu, “Bütün Malatya bize yakındır. Ha velev ki yakındır yani oranın büyükşehir belediyesi ile ne alakası var. Eğer adam bize iş yapıyorsa sadece iş yapıyordur” sözleri ile cevaplandırmıştı.

35 dönümlük en verimli tarım arazisi beton santraline kiralandı

Sultansuyu Harası’nın parsel parsel uzun vadeli kiralama yöntemi ile özel şirketlere peş keş çekilmesinin son örneğini ise, 35 dönümlük en verimli arazisinin bir beton santraline kiralanması oluşturdu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın da katkısı ile gerçekleştirildiği öne sürülen  kiralama ile, Sultansuyu Harası’nın geleneksel Anadolu tohumlarının ıslah edildiği 35 dönümlük son derece nitelikli tarım arazisi üzerinde beton santrali kurulacak.

Kurulacak beton santrali sadece 35 dönümlük araziyi değil, çok daha geniş bir alan üzerindeki biyolojik çeşitliliği yok edecek olmasına karşın, bu kiralama ve beton santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu hazırlanmadığı da belirtiliyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Siparişle 'deprem ağır hasarlı' raporu aldırılarak yıktırılan idare binası (aşağıdaki fotoğrafta da ön planda olan)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Salih (3 yıl önce)
    Doymadınız be
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Tarihi binaları yasaya uygun olmayan yöntemlerle yıktıran bu beyefendilerin amacı kendilerine lüks ofisler inşa etmekmiş demek ki. Binaların tarihi olması önemli değil. Devletimizin parası da çok nasılsa, kimin umurunda. Hesap soran olmayınca, kimisi devletin malı deniz ... der, kimisi de açlık sınırında yaşamaya çalışır. Hak, hukuk ve adaletin olmadığı yerde ne yazık ki vicdan da olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    yazıklar olsun osmanlının son mirasın canım sultansuyunu bu hale getirenler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Daha beter olun Malatyalılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (3 yıl önce)
    Bu işler neden yapılıyor anlamış değilim bir izahı varsa bilmek isterim.Şayet birilerine mebfeat sağlamak haksız kazanç sağlamaları için yapılıyorsa,bunun vebali günahı müsebbibi olanlardır.Hesabınıda Yüce Rabimime İnşallah vereceklerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (3 yıl önce)
    Eeeeee ye kürküm ye hapşirana kadar piskirana kadar ye çağa çocuğunuzdan çıkar elbette.
    0
    0
    Yanıtla