Geçen hafta Adana’da oynanan TFF 1. Lig play-off finalinde Sakaryaspor’u normal süresi 1-1 berabere biten maçın uzatma dakikalarında attığı gollerle 3-1 yenerek tarihinde ilk kez Süper Lige yükselen Bodrumspor’un başarısında Malatya futbolunun yakından tanıdığı bir isim de yer alıyor: 3 yıldan beri kulübün müdürlüğünü yapan Süleyman Nafiz Tekgül.
1970 ve 80’li yıllarda amatör kümede mücadele eden Malatya İdmanyurdu ile Sümerspor formasını giyen Tekgül, 1990’ların başında açılan Türkiye Futbol Federasyonu Malatya Bölge Müdürlüğünde müdür olarak göreve başlamıştı. Şu an amatör ligde mücadele eden Malatyaspor’un o dönemdeki prestiji bölge müdürlüğünün burada açılmasına sebep olmuş, Doğu ve Güneydoğu’daki birçok ilin profesyonel kulübü Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki işlemlerini, yıkılan merkez postane binasının yanında bulunup o da depremde yıkılan Ticaret ve Sanayi binasının ilk katındaki Malatya Bürosu üzerinden yürütmüştü.
Bölge müdürlüğü görevini 13 yıl başarıyla yürüten Tekgül, 2003’de emekli olup Malatyaspor kulüp müdürlüğü görevine gelmişti. Sezonu lig beşincisi kapatan Malatyaspor, tarihinde ilk ve son kez UEFA Kupasında oynamaya hak kazanmış, İnönü Stadının UEFA standartlarına uygun hale getirilmesi çalışmaları ile diğer kriterlerin yerine getirilmesi için gerekli işlemler Tekgül’ün müdürlüğünde tamamlanmıştı.
Malatyaspor’dan ayrıldıktan sonra Ankaragücü, Sergen Yalçın, Ahmet Dursun gibi isimlerin top koşturduğu bir dönemin popüler alt lig takımı Etimesgut Şekerspor, Ankaraspor ve Süper Ligde Antalyapor kulüplerinde genel müdürlük yapan Tekgül, 3 yıl önce Bodrumspor’da aynı göreve gelmişti.
TFF 1. Ligde normal sezonu 57 puanla 4. sırada tamamlayan Bodrumspor, play-off maçları oynamaya hak kazanmıştı. Boluspor ve Ahlatçı Çorum’u geçen Bodrumspor, statü gereği ligi 3. sırada tamamladığı için doğrudan finale yükselen Sakaryaspor’la karşılaştı. Maçın başından itibaren üstün oynayıp fırsatları cömertçe harcayan Bodrum ekibi Gökdeniz Bayrakdar ile öne geçmesine, üstelik Rajko Rotman’ın kırmızı kart görüp Sakarya ekibini 10 kişi bırakmasına karşın avantajını koruyamadı, Zdravko Dimitrov’un 72. dakikada gelen golüne engel olamadı, normal süre beraberlikle tamamlandı. Ancak uzatmada oyun üstünlüğünü tekrar ele geçiren Bodrumspor, Ondrej Celustka ve Tunahan Akpınar’ın golleriyle 3-1 öne geçip zafere ulaştı.
Bodrumspor idari ekibinde yer alan hemşerimiz Süleyman Nafiz Tekgül, bu başarının nasıl gerçekleştiğini anlatırken, Malatya gibi şehirlerin de futbolda bu başarıdan ders çıkarabileceğini vurguladı.
Tekgül şunları söylüyor:
“Bodrumspor Futbol Kulübü önce şirketleşti, Sayın Fikret Öztürk kulübün hisselerini alıp başına geçti. Antalyaspor’da çalışan idari ekip olarak hepimiz Bodrumspor’a geldik. 2. Ligde ilk sene şampiyon olup 1. Lige yükseldik. 1. Ligdeki ilk sezonumuzda play-off finaline yükseldik ama Pendikspor’a kaybederek elendik.
Bu sezon mücadeleyi elden bırakmadık. Play-off’ta başarılı maçlar oynayıp Süper Lige yükselmeyi başardık. Bodrumspor camiası olarak Süper Lige yükselmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Bodrum Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden birisi ama futbol açısından baktığınızda tamamen farklı bir manzara var; büyük bir ekonomisi yok, küçük bir ilçenin takımı. Büyük taraftar grubu yok; sadece Asi Tayfa adında küçük bir grup takımını içeride dışarıda destekliyor. Bir tane antrenman sahamız var, o da prefabrik binaların önünde. 4 bin seyirci kapasiteli küçük bir stadımız var. Bodrumspor’un bütçesi Süper Lige çıkan kulüplerin belirlediği bütçenin altında.
Şartlar çok iyi gözükmese de, doğruları yaptığınızda futbolda başarıyı elde edebilirsiniz. En önemli nokta, herkesin kendi görevini yapması. Yönetim, idari kadro, futbolcu ve teknik kadro, destek ekibi görevini doğru bir koordinasyonla yapınca, istikrar içerisinde çalışınca başarı ortaya çıkıyor. Bodrumspor’da herkes görevini başarıyla yerine getirdi.
Kulüp finansal yönden gayet iyi durumda. Sadece futbolcusuna, teknik ekibine değil, piyasaya, maliye ve sigorta kurumlarına da tek kuruş borcu yok.
Bodrumspor bu şartlarda Anadolu’nun birçok kentine örnek olabilir. Küçük bir ilçe takımı Süper Lige gelecek doğru bir yapılanmayı tüm birimleriyle kurmuşsa arkasında büyük taraftar desteği, şehrin gücü olan takımların Süper Lige yükselmemesi için neden yok. Hepimiz futbola düşkün şehirlerin Süper Ligde olmasını isteriz ama bu futbolun doğrularını yapmakla mümkün.”
malatyahaber.com