Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, koyun ve keçi yetiştiricilerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yaptı.
Birlikten yapılan açıklamaya göre, Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova beldesinde yapılan toplantıda, danışmanlık hizmetleri, mera sıkıntısı, verilen destekler ve hayvan kayıtları ile ilgili bilgi verildi.
Akın, toplantıda yaptığı konuşmada, yılda bir defa verilen doğrudan gelir desteği hakkında uyarıda bulunarak, ''Doğrudan gelir desteğinin askı süresi 2 Mayıs tarihine uzatıldı. Hayvan varlığında farklılık olanlar, bağlı bulunduğu gıda tarım ve hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine itiraz dilekçesiyle müracaat edebilecektir.''
İhsan Akın, yayla döneminin başlamasından dolayı bazı koyun ve keçi yetiştiricilerinin mera sorunu yaşayabileceklerini vurgulayarak, mera konusunda sıkıntı yaşamaları halinde birliğe haber vermelerini istedi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.