SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriyeliler Afrin İçin Gönüllü Oldu

0
Güncellendi - 2018-01-26 04:11:07
Suriyeliler Afrin İçin Gönüllü Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, bir grup Suriyeli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin operasyonuna katılmak üzere gönüllü asker olmak için Askeralma Bölge Başkanlığına başvurdu.

Askeralma Bölge Başkanlığı önüne ellerindeki Türk bayraklarıyla gelen Suriyeliler, TSK tarafından Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdiklerini ifade ederek, her zaman göreve hazır olduklarını belirttiler.

Hama’dan Türkiye’ye gelen Mahmut Elali, “Biz Afrin’deki operasyonuna destek için geldik. Biz her zaman hazırız. Ne zaman istenirse her vakit desteğe hazırız. Biz istiyoruz ki Afrin PKK’lılardan temizlensin, milletimiz yurduna dönsün. Biz istiyoruz ki toprağımıza dönelim. IŞİD, kimse kalmasın istiyoruz. Mülteciler topraklarına dönsünler. Türk askerlerine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Suriye’de beraber yaşarız” dedi.

Ragıp Şaban ise “İnşallah orası düzelir. Allah, Türk askerinin yardımcısı olsun. Oranın terörden temizlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Humus’tan 2013’te Türkiye’ye gelen Rami Karasan ise Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüten Türk askerlerine dua ettiklerini belirterek, “Türk askerinin Allah yardımcısı olsun, hepsine destek veriyoruz. Bir gün önce herkes evine dönmek istiyor. Bize ne kadar burada evlerini açsalar, altında olsa toprağımız, evimiz gibi yok. Bir gün önce toprağımıza dönmek istiyoruz.  Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz. Türk askerinin Allah yardımcısı olsun” dedi.

Şuana kadar 100 Suriyeli mültecinin Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na gönüllü asker olarak katılmak için dilekçe verdiği kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ozan Işık (6 yıl önce)
    Madem savaşmaya bu kadar meraklısınız, kendi ülkeniz için neden savaşmayıp, Türkiye'ye kaçtınız? Bunlar hep şova dönük hareketler. Biliyorlar böyle birşey olmayacağını, şov yapıyorlar. Ciddi ve samimi olan cepheye gider, silah ister çatışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    yorumlar çok güzeldi ortak fikir duygu sömürüsü yapmayın vatanınıza toprağınıza sahip çıkın biz bu söylemle gelmeyin onurunuzu kurtarın insan bu dünyaya ölmeye geldi diliniz arapça kuran da arapça okuyorsunuz ya anlayın ne diyor savaş ayetlerinde saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Gittinizde bizmi bırakmadık..Slogancılar sizi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus ERTAN (6 yıl önce)
    Türkiye'den Afrin'e gitmek için Malatya Askerlik Şubesi'ne muracaat eden Suriyeli kardeşlerimize: Nasıl geldiyseniz öyle gidin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    birileri bunları reklam amaçlı götürmüştür asker alma dairesine neden başvuruyorlar bunlar 20 yaşındaki askerliği gelen gençmi hep reklam hep dümen kendileri isterlerse gidip özgür suriye ordusuna direk katılabilirler
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Onlarin.ellerini.kollarini.bagliyan.yok.gidebilirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bu aralar bu tür şovlara sıkça şahit olacağız. Zira 2019 birileri için zor geçecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (6 yıl önce)
    Biz de yedik ... Savasacaklarda neden kaçip gelmisler ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Cumhurbaşkanımız sonunda dedi göndereceği z Suriyelileri ondan sonra tutuşmaya başladılar sırf gitmemek için yapıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Sallıyorlar gitmeyeceklerini bildikleri için şov yapıyorlar en başta gelmeselerdi erkekler
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Sizin ülkeniz icin bizim mehmetlerimiz şehit düşüyor.Tribünlere oynamayın alayiniz cafelerde avm lerde saçlarına joleyi basmış dolaşıyor.Eğer ki haysiyetiniz varsa gidip ÖSO ya hemen katılın.Bu milleti aptal yerine koymayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Tutan mı var sizi samimiyseniz gidin ÖSO'ya katılın işte
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (6 yıl önce)
    yol orda hemen gidebilirsiniz .ayrıca size ihtiyacımız yok türk gençliği yerde artar bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    savas sizin memleketinizde.tutanmi varmis yol orada suriye orada.savasdan kacanlar simdi kahraman olarak tanitmasinlar kendilerini.aklimizla dalga gecmelerine izin verilmemeli.misafir gibi adabìnizla oturun bilen biliyo sizleri.
    0
    0
    Yanıtla