SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Suyumuz Azaldı, Tasarruflu Kullanın!"

0
Güncellendi - 2016-12-21 02:38:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, son 10 yılın en düşük yağış oranının 2016 yılında yaşandığını ve buna bağlı olarak içme suyu kaynaklarının yeterince beslenemediğini hatırlatarak içme suyunun tasarruflu kullanılması için çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada yaz aylarında verilen su miktarının saniyede 2.700 litre olduğu şuan ise bu miktarın 2.100 litreye düştüğü belirtildi.

İçmesuyu Kaynakları Yeterince Beslenemedi

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, 2015 yılında Malatya’nın yağış ortalamasının 450 mm litre olduğunu, buna karşın 2016 yılının ilk 10 ayında ise bu oranın 222 mm litre olduğunu söyledi. 2016 yılının yaz ve sonbaharında yağışın çok çok az olduğunu kaydeden Dr. Özdemir, yağış miktarının 2015 yılına oranla yaklaşık yüzde 50 oranında azaldığını söyledi.

Dr. Özdemir, “Yağışların azlığı nedeniyle içme suyu kaynaklarımız yeterince beslenemedi. Şehrimizin su ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj kaynağımızda gözle görülür oranda düşüş var. Yağış durumu böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda oranın daha da azalacağını ön görüyoruz. Suyun az, tüketimin çok olması sebebiyle depoların su tutması azalmıştır. Bazı vatandaşlarımız musluklarını açık bırakmakta bu da tüketin değerini yükseltmektedir. Bu nedenle bazı bölgelerde kısmi su kesintisi uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız suyu tasarruflu kullanmalıdır. Kuraklıkla üzerimize düşen görevi yaparak tüm il genelinde uzun vadeli çalışmalar yürütmekteyiz. Ancak bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmekte. Suyun tasarruflu kullanılması konusunda özen göstermelidirler. Su arızalarında vatandaşlarımızın 185 Çağrı Merkezimize bilgi vermeleri büyük önem arz ediyor’’ dedi.

ARŞİV FOTO: Malatya İçmesuyu Kaptaj Tesisi'nden

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • kenen (8 yıl önce)
    MALATYANIN SU PROBLEMİ YAŞAMASI İMKANSIZ SİZ ÖZEL İDARENİN YANI ŞU AN AKPINARDA OLAN İNŞAAT ALANINDA BİR ÇALIŞMA YAPIN EMİNİM Kİ ÇEVRE YOLU ALTINI İDARE EDECEK SU VAR ADI ÜSTÜNDE AKPINAR 3 METRE EŞİN HERTARAF SU.........
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (8 yıl önce)
    Siz hiç paranızı har vurup harman savurun diyen bir maliye bakanı gördünüz mü ki Maski Müdürünün suyu tasarruflu kullanın demesini eleştiriyorsunuz. Adamın işi sizin harcayabileceğiniz su kaynağını oluşturup kullanımınınıza sunmak sonrasında da bunu size faturalandırmak. suyu tasarruflu kullanmasanız biz size su buluruz ama sonra faturaya itiraz etmeyin demiş
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (8 yıl önce)
    çok güzel yorumlar olmuş artık malatyanın başkanlarıyım diyenler okuyordur bu yazıları inşallah su ile oynamayın artık insanların yaşamsal alanları kalmadı sonrada bizde ne isteyeceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali demirel (8 yıl önce)
    Bence bir platform oluşturalım. Turkiyenin en başarılı belediye başkanı Ahmet cakirrr. Belki bu sayede İstanbul belediye başkanı olur. Vay istanbulun haline. Ahmet cakirin muhteşem projeleriyle İstanbul 100 kat büyür. Muhtemelen dünyadaki diğer büyük metropol şehirler Ahmet cakirin kendilerinin belediye başkanı olması için transfer ederler. Böylece hem Malatya hem turkiye bu büyük devlet adamından kurtulmuş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali demirel (8 yıl önce)
    Yesiltepe hoca Ahmet yesev nah. Oturmaktayim şu an itibari ile son 28 saattir suyumuz kesik. Halinize şükredin
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin YURT (8 yıl önce)
    Eğri oturup doğru konuşalım. Belediyenin birçok uygulamasını eleştirebilirsiniz ama Türkiye’nin en pahalı toplu taşıma ve suyu Malatya’da demeyin. Bunu diyen adamın bir şeyden haberi yok, başka şehir görmemiş ön yargılı yaklaşıyor derim. 2 yıl önce Malatya’ya taşındım. Geldiğim şehirde toplu taşımada özellikle su Malatya’ya göre kat ve kat pahalıydı. Bu ay 8 ton su harcamışım gelen fatura 22,42 TL . 2 yıl öce İzmir’de 8-9 ton suya 50 TL civarı ödedim. Yazın 60-70 civarı öderdim. 120 TL ödediğim ayda oldu. Buna içmek için aldığım tanesi ortalama 4-5 TL olan ayda 4-5 damacana suyu da katarsak ilave 20 TL daha ekleyin. Gerisini varın siz yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim evimde her gün saat sabah 8 ile gece 12 arasinda su yok. Su gelin de elli lira ödeyeyim razıyım.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (8 yıl önce)
    su yetmiyor artık çözüm bulun.oturup suya zam yaparak bu işler çözülmez.Kenar semtlerin suyunu keserek te bu iş çözülmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (8 yıl önce)
    suyumuz yok diyorlar fahri Kayahan ve bostanbaşına kanalboyu yapıyorsunuz. emeksiz caddesinede kanal istiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • ozbay (8 yıl önce)
    Belediyecilik var olan suyu şöyle böyle kullanın ,suyumuz azaldı çoğaldıyla olmaz..yeni su kaynakları oluşturmak marifettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (8 yıl önce)
    Başharık mahallesinde her gün su kesintisi yaşanmakta gece 1 de 2 de geliyor her aradığımızda seviye düşük deniyor bazı mahallelerde su kesintisi yok hiç olmuyor hakkımız zehir zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (8 yıl önce)
    İstanbuldan su getirelim ..boş islere para harcanagina 4 bir yanı su kaynağı olan Malatya nin su planı yapılsaydı avucunuzu ovalamazdiniz ...suyun fiyati en pahalı illerden biri kişi başı gelirimizde sondan onuncu bu nasıl bir adalet anlayışı ...evine ekmek götürmeyen bir sürü insan var belediyenin boşa harcanmis paraları ....kanallar saat kuleleri yel Değirmenleri. ..yolu olmayan mahalleleri...yazık. ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir44 (8 yıl önce)
    Altarnatif su projelerini hayata geçirin dedik, yazdık söyledik. Kimin umurun işte sonuç. Yaklaşık 2-3 yıldır bu tehlike kapıda Erkenek suyu veya Ak su malatya ya getirilmelidir. Kemer sıkın demekle olmaz. Kimsede uymaz zaten ! keşke uyulsa.. Kaçak suyla mücadele edin.. Türkiye'nin en pahalı toplu taşıması ve suyu Malatya da.. Her gün kesintilerden usandık, tahammül kalmadı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 yıl önce)
    İstanbul da ıcme suyu ile araba yaıkayacaklar, halı yıkayacaklar, yol yıkayacaklar, bahçe sulayacaklar adamı vururlar sanırım anlatabıldım!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Önal (8 yıl önce)
    Acil olarak, Sürgü Takas suyunu Malatya'ya getirmek için ihale yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • SÜRGÜ BARAJINI UNUTMAYIN
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (8 yıl önce)
    Malatya'da yaşamıyorum ancak her gelısımde ozellıkle Pazar gunlerı sular kesık.Kesıntı yapıyorsunuz Pazar gunlerı ve ozellıkle belırlı mahallelere.Soruyorum Genel Müdür'ün oturdugu mahalle ve semtte su kesıntısı yasanıyor mu?Mılyonluk sehırler nasıl başa cıkıyor da guya suyuyla ovulen Malatya bu sorunu cozemıyor.Beceremıyorsanız bırakın bu işi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan (8 yıl önce)
    memletin mübarek bereketli suyu sizin gibi beceriksizler yüzünden israf oluyor.. ne plan ne program var iş bilen adam bile yok.akıllarınca iş yapıyorlar.malaty nın suyu gibi hiç bir şehirde su yok hergün sular kesik. BİMER E ŞİKAYET EDİN ARKADAŞLAR..
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan (8 yıl önce)
    beceriksizler milletle dalga geciyorlar alay ediyorlar var mı böyle bir sey
    0
    0
    Yanıtla
  • Feramuz (8 yıl önce)
    Haklı olarak Bir sürü yorum, bir sürü şikayet. Ama gelin görün ki bunu dinleyen yönetici yok. Koltukla nihale arasından hava bile geçmiyor. Hadi her şeyi geçin, hala aparman merdivenleri hortumla yıkanıyor ya. Ve o sular da gider olmadığı için sokaklara akıyor. Çözüm bulamayan bir yönetici isen en azından zabıtalara emir ver de, bu tür temizlik yaptıran apartmanlara ceza kessinler. Bilerek yapılan su kesintileri ile bu iş çözülmez. Erkenek ten Antepe su taşınıyorsa, sende bir yerlerden suyunu taşı getir. Ya da suyu kimselere verme. Caddelerin ana borularına ölçü aletleri takarak her caddenin tüketim miktarını bile ölçmen ve ona göre tedbir alman gerekirken mızmızlanıyorsan ve halk ta seni destekliyorsa yapacak hiç bir şey yok. Damacanaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • İ.Halil (8 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi ve Maski topu taca atmasın, Malatyanın suyu Malatya ya yetecek durumdadır.Sorun kentin büyümesine paralel olarak depoların büyümemesidir,kaptaj da su devamlı akıyor göl değilki kurudu denilsin.Dediğim gibi depolar yetersiz belki şebekelerde yetersiz cengiz topel caddesi ve üst semtler de hergün su kesintisi var canımızdan bıktık artık,bence belediye gereksiz harcamalar popülist politikalara para harcayacağına,mesela bitmiş olan Fahri Kayahan Caddesine kanal yapacağına,yeşilyurt belediyesi kanal yapacağına biran önce su deposu yapmalı ve kayıp kaçağın önüne geçmeli,yine su kaynağı az deniliyorsa o zaman kapalıçarşı,şirkethan başta olmak üzere birçok yerde kanalizasyona verilen su kaynaklarını en azından sulamaya kazandıralım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan KESKİN (8 yıl önce)
    Siz tasarruftan bahsediyorsunuz .Oysa bunlara ilk uyacaklar camiiler ve cami cemaati. Maalesef Miraç cammi şimdi değil ama düne kadar cade yıkıyordu hortumu takıp . günahtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (8 yıl önce)
    DEMEKKİ NEYMİŞ SUYUMUZ AZ OLDUĞU İÇİN KESİLİYOMUŞ HERGÜN ÇALIŞMA MALIŞMA HİKAYE .
    0
    0
    Yanıtla
  • Z.A (8 yıl önce)
    MAHALLE MAHALLE SU KESİNTİSİNDE AYRIMCILIK YAPILIYOR.HEMEN HEMEN HER GÜN SUYUMUZ KESİLİYOR.YETER ARTIK.BU İŞİ BECEREMİYORSANIZ BIRAKIN.SU GELDİĞİ ZAMAN DA BASINÇ DÜŞÜK OLUYOR.NE BANYO YAPILIYOR NE DE BULAŞIK YIKANIYOR.MAHKEMEYE VERECEĞİM.BİR MİSAFİRİMİZ GELSE REZİL OLUYORUZ.BENCE BAZI MAHALLELERİN SUYUNU KARŞILAMAK İÇİN DİĞER MAHALLELERİN SUYUNU KISIYORLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (8 yıl önce)
    Şimdi soruyorum belediye başkanını istifaya davet ediyormusunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (8 yıl önce)
    Tasarruf yapmasi gereken battalgazi buyuk sehir ve yesilyurt belediyeleridir kış günü sokaklar caddeler yikaniyor ne mi için göz boyamaya
    0
    0
    Yanıtla
  • doğrucu davut (8 yıl önce)
    Türkiyede'ki suyun yüzde 76'sı tarım arazisi sulamak için kullanılıyor.Böyle saçma nedenlerle vatandaşın karşısına gelmeyin.Musluktan akan suyu kısmayla su bitmez.Tarım sulamasındaki israfı yüzde 15 önleseniz su diye bir sorun kalmaz ülkede.İnanmayan araştırabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (8 yıl önce)
    Her gece sular kesiliyor. Ben faturami düzenli yatiriyorum vergimi veriyorum kaçak kullanım yapmıyorum. Ama istediğim saatte evimin suyunu kullanamıyorum arkadaşım sondaj mi vuruyorsunuz baraj mi yapıyorsunuz şu kanalları mi yapıyorsunuz yapın yağmur kar yağmasını beklerseniz daha çok perişan oluruz gibime geliyor yani ne kadar aklı yoksun bi düşünce yönetim var anlam veremiyorum gerçekten sular kesiliyor her gece insanların özgürlüğü kısıtlanıyor zamanım olsa yasal süreci başlayacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Karagözlü (8 yıl önce)
    Maski acaba önümüzdeki yıllarda şehirleşme ve nüfusla orantılı şekilde şu ihtiyacıda artmakta ne projeleri var ne düşünüyorlar ne yapıyorlar sağa sola ilan asmakla olmaz kaçakları önleyin kendileri çok iyi biliyorlar kaçakla uğraşan adamın başına gelmeyen kalmadı kimse ihtiyacından fazla kullanmaz çünkü faturaların maşallahı var bişeyler yapın hiçbirşey yapmayıp basına demeç vermekle bu sorunu çözemezsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • zekayi (8 yıl önce)
    apartmanların yıkamasına takılmayın Malatya da her mahallede iki üç tane oto yıkama var % 99 u içme suyunu kullanıyor belediye bilerek bunlara ruhsat veriyor sonrada kafalarını kuma gömüp Malatya da su sıkıntısı var diyorlar bu iş yerlerine ruhsat veren zatlar bu iş yerlerinin artezyen kuyusu vurmak mecburiyeti yok mu yönetmeliginizde
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (8 yıl önce)
    başharık mah. 3 yıldır su sıkıntısı çekiyor adam şehri mahvediyor. 185 arayın malatyanın tüm mahallelerinde su yok. sonra yapamadım diyip tüm kayserileri toplayıp gidecek bir vizyonu yok çözüm yok depo dolarsa su gelir. şuan bile başharık mah. kızılcık sok. su yok. tüm yöneticiler milleti abdeste hasret bırakıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (8 yıl önce)
    Su kaçakları ve suyu kaçak kullananların üzerine siyasi kaygılara kapılmadan gidilmeli bir yıldan beri İnönü mahallesi Cihangir sokakta 23-06 arası su akmıyor diğer saatlarda ise aksa bile şofben çamaşır makinası çalışmıyor.cok acil malatyamiza sürgüden erkenekten Aksu'dan gerekirse etrafımızdaki barajlardan arıtma ile ilave suya ihtiyacımız var bu olayı bir kaynaktan su alarak kaynağımız bu sene yeterince beslenemedi sözleriyle cozemeyiz sayın bakanım il baskanim ve Çakır'ın bu soruna el atmalarını bekliyoruz.onlar el atmazsa bu sorun çözülemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer Toprak (8 yıl önce)
    Belediyenin sorumluları size sesleniyorum; apartmanların yıkanmasına niye göz yumuyorsunuz. Sarfedilen suyun miktarı ortada.. Tasarruf istiyorsanız alın size tasarruf. Yapılan tasarruflarla Malatya'nın tüm ihtiyacı karşılanır. Apartmanlarda yıkanmak yerine silinecek. Bugün bunu isteyerek yapmazsanız, birkaç sene sonra zaten mecburiyetten yapacaksınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (8 yıl önce)
    Denilmiyorki bir sürü ilce köy kazalar buyuksehire baglanildi onlarada icme suyu verildi arz talep dengesi artinca sular azaldi denilmiyor.Yeterince yagis olmadi diye bahane araniliyor.Bundan once kac nufusa veriliyordu simdi kac nufusa veriliyor bi mukayese yapilsin.Yagisla alakali degilde buyuksehir olduktan sonra baglanilan köy kaza ve ilcelerin sayisina bakalim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (8 yıl önce)
    Malatyamızın nüfusu suretle artıyor. Acil ve en önemlisi , en kısa zamanda D. S .İ genel müdürlüğü ile temas kurularak , içme suyu kaynakları ile ilgili çalışmanın yapılıp, planlama ve proje çalışmalarından sonra uygulamaya geçmek lazım. Tabii arıtma sistemide gerekiyorsa. , dahil edilmesi gerekiyor . Yoksa Büyükşehir Beldiyemiz zor durumda kalır. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 yıl önce)
    Suyun az olması Allah vergisi, ona bişey diyen yok. Peki su giderek azalıyor sa MASKİ buna karşı nasıl bir tedbir alıyor? Bunu kimse neden gündeme getirmiyor? Alternatif kaynak arayışı olup/olmadığını neden kimse gündeme getirmiyor? Bir başka konu var olan su az eyvallah ama olanı neden adaletli paylaşmıyorsunuz? Bazı yerlerde günde 12-15 saat kesinti yapılırken bazı yerler haftada 2 saat kesiliyor! Bu adaletsizliğe çözüm bulan varmı? Neden kimse adaletten bahsetmiyor?!
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI-44 (8 yıl önce)
    Malatya suyunu direk kaynaktan karşılayan ve suyu içilebilir şehirlerimizin başında gelmekteydi fakat özellikle eski belediye başkanı Cemal Akın zamanında alt geçitlerin yapılması ve doğalgaz hatları çekilirken şehir suyu çok büyük oranda kirlendi, yine eski başkanlardan Yaşar Çerçi zamanında da Yeşilyurt'ta ana kaynağa yakın bazı yerlerde heyelan oldu ve sonuçta kısmi su kesintileri çok oldu. Bunu fırsat bilen su şirketleri şehir suyumuz hakkında çok olumsuz propaganda yapmaktadır sonuç olarak özellikle de Malatya'ya batı şehirlerimizden gelen öğrenci, asker, memurlar başta olmak üzere artık şehrimizde gözle görülür bir hazır su tüketimi yapılmaktadır. Allah insanı zorda bırakmasın ama hangi kaynaklarda ve nasıl temin edildikleri belli olmayan ve plastik şişe olarak çevreyi çok aşırı şekilde kirleten bu hazır su sömürüsüne artık birileri dur demelidir. Bunu başarmanın tek yolu da özellikle basın ve yayın yoluyla doğal su kaynak sularının faydalarını anlatmak, şehir suyunun kalitesini yükseltmek ve su iletim hatlarını en son teknoloji ve malzeme ile modernize etmektir. Yukarıda söz konusu MASKİ Müdürünün suymuz azalıyor diye basın açıklaması yapma yerine; olayı basına yansıtmadan kaçak kullanımları engellemesini, başta Kamu kuruluşlar olmak üzere bitki sulaması yapan yerlerde yer üstü içilmez su kaynaklarının kullanılması ve Gündüzbey'e yakın bazı kaynakları ıslah ederek ana kaynağa atarması ve suyumuzun çok kaliteli olduğunu ama israf edilmemesi gerektiğini basına açıklamalıdır. Yaptığı basın açıklamasından Tahminimce Malatya'lı olmayan MASKİ Sorumlusu inaşllah yaptığı bu haberlerle hazır su şirketlerine pazar açma yoluna gitmemelidir yoksa kendisini de bu su şirketlerine ortak olabileceği şüphesi oluşmaya başlayacaktır. Maski başkanının verdiği hesabı yapalım; saniyede en az 2100 LT'den aylık olarak 5443200 Ton şehrimizin suyu var. Kişi başına aylık 3 ton su kullanıldığını düşünürsek, 600.000 kişilik bir şehirde 1800.000 Ton su kullanmış oluruz ve o kadar da Kamu kuruluşları ve Ticarethaneler kullansın 3600.000 Ton su yapar. Elimizde ki aylık su en az zamanda 5443.200 Ton, Şehrin maksimum kullanımı 3600.000 Ton su, Kalan suyumuz da 1843.200 Ton ( 5443.200-3600.000=1843.2009 ). Bu hesaba Malatya ve dışarda gelen ve aylık kaç bin ton olduğu belli olmayan hazır su kullanımı dahil değildir eğer buna rağmen Malatyamızın suyu yetmiyorsa; Sayın MASKİ Müdürü hesap kabaca ortada siz en iyisi bir Malatya'ya yetecek kadar kayıp-kaçak suyunu bulun yada bırakın Malatya'nın öz evladı olan ve şehrini seven yüzlerce Mühendisimiz ve Yöneticimiz var onlar bu işi yapsın. Not: Çekinmeden buradan bana cevap yazabilirsiniz ve eleştirebilirsiniz ben cevaplamaya hazırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katiliyorum maskide ise alinan elemanlar hep diyarbakirli kayserili samsunlu
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (8 yıl önce)
    malatyamiza allagin bedava verdigi su mubarek suyu tonunu3 tl ye verirseniz bereketide kalmaz kaynakta kurur......not konyada suyun tonu 75kurus.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ora konya kardes orda belediye boş seylere para harcamiyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (8 yıl önce)
    Bazı bölgeler de kısmi su kesintisi olmakta denilmiş ne kısmisi özalper Mah.'de her akşam kesiliyo...hangi vatandaş en pahalı satılan suyu açık bırakırki..Ve çağrı merkezini arayın denilmiş,aranılıyo ve ordaki arkadaşlar ne yapsın su kesintisi evet mevcut ama gelecek deniliyor..ben şuna dikkat çekmek istiyorum Perşembe akşamı ve cuma sabahları sumu kesilir insaf.. Birde herşeyde lütfen vatandaş demeyin bu insanlar her daim gerekli şeyleri yapmıştır..örneğin 15 Temmuz'da Malatya'nın vatansever halkı dışardaydı ve bu halka maski hergün mesaj çekiyodu..bende sizlere şunu demek istiyorum nöbette olan bizlere mesaj çekmesini bilen sayın maski yetkilileri lütfen ama lütfen mağdur olmamamız için su kesintilerini de mesaj ile bildirsin.. Önemli olan suyun bol olduğu zaman değil suyun az olduğu zaman çözüm üretmek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (8 yıl önce)
    Kesinlikle oylede battalgazi belediyewo yesilyurt belediyesi ve buyuk sehir neden sulama suyunu dahi icme suyundan karsiliyor tastepe de orduzuda kaynarca da yesiltepe de ve cesitli. Varoş semtlerinde halen kaçak su kullanıliyor bu yaz gozlerimle gordum orduzudaki gunes paneli santrali yapilirken cok yuksek miktarda kacak su kullanildi ve bundan kimsenin haberi yokk
    0
    0
    Yanıtla
  • YASEMİN (8 yıl önce)Aydin isimli kullanıcı yorumuna
    Sorun herkesin herşeyden haberdar olması zaten.kacak elektrik su kayıtlı oy demektir
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle oyle
    0
    0
    Yanıtla