SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Suyumuz Deprem Öncesi Değerlerine Döndü"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da musluk suyunun içilebilir hale geldiği, mahallelere yerleştirilen su bidonlarının ise sıcak havanın etkisiyle bakteri riskine karşı artık doldurulmayacağı bildirildi.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehri besleyen içme suyu kaynaklarında bulanıklık oluştuğu hatırlatıldı.

Vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamak için geçici süreliğine tüm mahallelere plastik su tankları yerleştirildiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehrimizi besleyen içme suyu kaynaklarında bulanıklık oluşmuştu. Vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılamak için geçici süreliğine tüm mahallelerimize plastik su tankları yerleştirmiştik. Ancak sıcaklıkların artması nedeniyle su tanklarında bakteri üreme riski ortaya çıkmıştır. Bu nedenle su tankları tekrar doldurulmayacaktır. Şehrimizin su ihtiyacını karşılayan kaptajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. İl Sağlık Müdürlüğümüz de bu konu ile ilgili bir açıklama yapmış olup, suyun içilebilirliği ile ilgili bir sakınca görmemektedir. Günlük olarak farklı laboratuvarlarda içme suyumuz analiz edilmektedir. Suyumuz deprem öncesi değerlerine dönmüştür."

Depremlerin ardından Malatya merkez mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey ile Beylerderesi Kaptajı’nın ana kaynağı bulanmıştı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, şehrin su ihtiyacını karşılamak için her mahalleye 5 ve 10 tonluk plastik su tankları yerleştirmişti.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Cem (10 ay önce)
    Suyu bir kovaya doldurup rengine bakın.gözünüze değil başkasının dediğine inanın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadircan (10 ay önce)
    Musluktan akan suyun keşke fotosunu çekip yorumlara koyma imkanı olsaydı resmen kahverengi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memati (10 ay önce)
    Bizim su nereden geliyor peki, madem Malatya'nin suyu deprem öncesine dönmüşse.?Halen çamur. Acaba depremden sonra boru yerinden çıkıp fay hattının içine gömüldü de, bizim su oradan mı geliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bulent (10 ay önce)
    Kamerayi alin carsida bir muslugun basinda kana kana icin sayin maski genel.muduru o zaman vatandas inanir camur akiyo ve milletin akliyla alay ediyosunuz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • bilgehan (10 ay önce)
    Haberdemi sıkıntı var başkandamı anlayamadım daha bu sabah muslukta kirli su akıyodu biraz edep yahu…
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bülent (10 ay önce)
    Parasız kaldılar herhalde sular halen bulanık ve tadı anormal para için milletin yakasını bırakın
    %78
    %22
    Yanıtla
  • RAMAZAN ALPHAN (10 ay önce)
    Başkan Eski Malatya tokilerde hep çamur akıyor. İçilecek gibi değil. Yemek bile yapılmaz bilginize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet han (10 ay önce)
    Şov başlasın zamanında cemal akın da suyumuz temiz için demiş eşi ile birlikte su dan mikrop kapıp hastanelik olmuştu gulermisin ağlarmısın
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ben bayadir musluktan içiyorum hastz da olmadim cok şükür
    %0
    %100
    Yanıtla