SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Tabiat Parkı' İçin 49 Yıllık Devir

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Haziran ayı 3. oturumunu gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi salonunda yapılan oturum öncesi bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Altın Kayısı Oteli'nin satışını değerlendirdi. Şavata, Altın Kayısı Oteli'nin 10 milyon TL'ye satıldığını ifade ederek, "Altın Kayısı Oteli Malatyalı bir gruba 10 milyon TL'ye satıldı. Sayın Valimiz de onaylarsa bu satış tamamen gerçekleşmiş olacak. Bizde buradan kazanacağımız parayı nereye harcayacağımızı planlayacağız. Ama şu var ki, Malatya'nın güven ve sevgiye ihtiyacı var. Bunları bir araya getirirsek, sorunlar çözülür" dedi.

Şavata'nın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündemin en önemli maddesi olarak, Merkez Orduzu kasabası sınırları içerisinde bulunan Orduzu Pınarbaşı mevkiinin "Tabiat Parkı" yapılması konusu görüşüldü.

Yapılan açıklamada, "Çevre ve Orman Genel Müdürlüğü uzmanlarınca yerinde yapılan inceleme neticesinde, teklif edilen alana İl Özel İdaresi adına olan 3658 nolu parselde kayıtlı 25 bin 243 metrekare, 3659 nolu parselde kayıtlı 3 bin 338 metrekare, 2384 nolu parselde kayıtlı 2 bin 500 metrekare ve 2438 nolu parselde kayıtlı 24 bin 500 metrekarelik taşınmazların tabiat parkı yapılmak üzere tahsis talebinde bulunmuştur. Malatya halkının dinlenme, yürüyüş, gezi maksatlı düşünülen bu parkın ilimize kazandırılması bakımından İl Özel İdaresine ait parsellerin Çevre ve Orman Bakanlığına tahsis edilmesi idaremiz açısından uygun görülmüştür" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından, belirtilen taşınmazların 3 yıl içerisinde üzerinde yapılması düşünülen Tabiat Parkı'nın inşasına başlanması kaydıyla 49 yıllığına Çevre ve Orman Bakanlığına tahsis edilmesi konusu görüşülüp, karara bağlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi Görevlisi Abdullah Koç, Malatya'nın tabiat parkı kurulması noktasında Afyon'dan sonra ikinci il olduğunu ve Malatya'nın nitelikli bir parka kavuşacağını söyledi. Koç, projenin Çevre ve Orman Bakanlığı talimatı doğrultusunda gerçekleştirileceğini kaydederek, "Halkımızın yörelerinde bulunan bitki türlerini tanıyarak, doğa koruma bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra, doğal kaynakların tanıtımı ve korunmasına hizmet etmek amacıyla, her ilden şehir merkezine en yakın ve kolaylıkla ulaşılabilecek bir alanda tabiat parklarının kurulması için çalışma başlatılmıştır. Malatya'yı ziyaretleri sırasında Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orduzu Pınarbaşı mevkiinde Tabiat Parkı kurulmasını emretmişlerdir. Bu amaçla Pınarbaşı mevkiinde tabiat parkı kurulması düşünülen alanların il müdürlüğümüze tahsisi istenmiştir. Genel Müdürlüğümüz tarafından Orduzu Pınarbaşı'nın 2873 sayılı Milli Parklar kanunu doğrultusunda koruma statüsüne alınması maksadıyla Milli Parklar dairesinden görevlendirilen uzmanlar tarafından yerinde yapılan inceleme neticesinde; Müdürlüğümüzce teklif edilen alanların karaçam ve badem ağaçlandırması yapılan alanlar olduğu, bitki çeşitliliğinin yetersiz ve yamaç eğimlerinin fazla olması nedenleriyle kanun ve yönetmelikte yer alan tabiat parkı kriterlerine haiz bulunmadığı kanaatine varılmıştır. Uzmanlar tarafından hazırlanan rapora istinaden Genel Müdürlüğümüz, İl Müdürlüğümüzce teklif edilen sahaların genişletilerek İl Özel İdaresine ve Orduzu Belediyesine ait alanların teklif alana katılması için gerekli girişimlerin ivedilikle yerine getirilmesi talimatını vermiştir. Kurumlardan alınacak cevaplar neticesinde Bakanlığımıza, Tabiat Parkı'nın son şekli ile teklifi yapılacaktır" diye konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Genel Sekreteri Naci Şavata da, Malatyaspor Nurettin Soykan Tesisleri ve idman sahalarının bu alan dışında olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından konu oylamaya sunuldu. Talep edilen alanların Çevre ve Orman Bakanlığına tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız