SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tadilat Çalışmasından Olabileceği Tahmin Ediliyor"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, saat 19.30 civarında yaptığı açıklamada:  “Binanın alt katında bir çalışma olduğu ifade ediliyor. Tadilatta çalışanların 2 kişi olduğu belirtiliyor. Tavuk satışı yapılan bir işleri daha var, oradakilerin kendi imkanları ile çıktığı söyleniyor. "  dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Baruş, gazetecilere, iki katlı binada saat 16.50 sıralarında çökme meydana geldiğini, kendi imkanlarıyla enkazdan çıkanların verdikleri bilgiye göre yaklaşık 15 kişinin binada bulunduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Baruş, "Şu ana kadar 13 kişi sağ olarak kurtarıldı enkazdan. 13 kişiden hastanede yatan 3 kişi taburcu oldu. 2 vatandaşımızın akciğerlerinde kanama olduğu için yoğun bakımda takip ediliyor, hayati tehlikeleri yok. Diğer vatandaşlarımız da hafif yaralı. Şu anda kurtarılanlar arasında hayati tehlikesi bulunan olmadığını söyleyebiliriz." dedi.

- Enkaz altından ses duyuldu

Enkazdaki aramaların titizlikle sürdürüldüğünü belirten Baruş, "Arkadaşlarımız bir kişiden ses aldıklarını ifade ettiler. Ona ulaşmaya çalışıyorlar. Enkaz altında verilen sayılara göre çok fazla kişi olmadığını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Elazığ, Diyarbakır, Tunceli'den de takviye AFAD ekiplerinin talep edildiğini, ekiplerden bir kısmının bölgeye ulaştığını dile getiren Baruş, şöyle konuştu:

"Sevindirici olan şu ki şu ana kadar kaybettiğimiz vatandaşımız yok. Tüm Malatya'mıza geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ekiplerin bir kısmı ulaştı, sabaha kadar nöbetleşe çalışmalara devam edecekler. Allah beterinden saklasın."

Gazetecilerin binanın çökme nedenine ilişkin soruları üzerine Baruş, binanın 24 Ocak 2020'de yaşanan Elazığ merkezli depremden sonra hasarsız olduğunu, binada tadilat çalışmasının yürütüldüğünün vatandaşlarca ifade edildiğini aktardı.

Tadilat nedeniyle binada dezenformasyon olup olmadığına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına devam ettiğini belirten Baruş, araştırmalar yapıldıktan sonra kesin neticeye ulaşılabileceğini, şu an çalışmadan dolayı binanın zayıflamış, çökmenin bundan meydana gelmiş olabileceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Arama kurtarma çalışmalarını takip eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, tüm ekiplerin yoğun ve uyumlu bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Gürkan, “Şu ana kadar 11 kişi enkaz altından sağ salim çıkartılmıştı. 3 vatandaşımız da kendi gayretiyle çıktığını ifade ettiler. Geride enkaz altında kalan vatandaşımızın sayısını net olarak bilmiyoruz. Ama ilgili arkadaşlarımız şu anda yoğun bir şekilde enkazın kaldırma çalışmalarını yürütüyor. Temennimiz enkaz altında vatandaşımız varsa onların da sağ salim çıkartılmasıdır. Maddi hasarlar telafi edilir. Cana bir şey gelmemesini temenni ediyoruz. Şimdiye kadar enkaz altında çıkarılan vatandaşlarımızın da hayati tehlikesinin olmadığını ilgili sağlık kuruluşlarından bu şekil bilgiler geldi. Temennimiz enkaz altında vatandaşımız varsa sağ salim çıkartılmasıdır diyorum. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” diye konuştu.

- Hastanenin tüm imkanları seferber edildi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Serdar Deniz, yaralı sayısını anlık olarak Sağlık Bakanlığı ve ilgili birimlere bildirdiklerini söyledi.

Hastanede tüm imkanların seferber edildiğini belirten Deniz, "Biz hastanemizde acil, ameliyathane yoğun bakımlarımızı hazır hale getirdik. Şu an tüm gelen yaralıları rahatlıkla ilgili operasyonları yapabilecek durumdayız. Tüm personelimiz her duruma hazır. 112 Acil servis ile sürekli irtibat halindeyiz. Yaralı gelir gelmez müdahale edecek şekilde bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- AA- iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Siz düşünmeye devam ederken "bizi kıskanan" Almanya'da şehrin göbeğinde böyle bir tadilat yapacak cesareti kimse bulamaz. Belediye gibi belediye, devlet gibi devletleri var çünkü. Apartmanında, iş hanında, işyerinde, evinde bile hele şehir içindeyse kafana göre tadilat yapamazsın öyle. Çok geçmiş olsun diyebiliyoruz, ne yapalım, valisi başkanı vekili biz değiliz memleketin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Afyonlu (2 yıl önce)
    Geçmiş olsun Malatyalı kardeşlerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Belediyeden çevre şehircilik il müdürlüğünden izin ve proje onayı almadan tadilat yapanlara hesap sorulmalıdır,binanın iki katliymis Allah korusun çok katlı bir bina olmasını düşünmek bile istemiyorum,12 Kasım afete hazırlık günü yaklaşıyor lütfen afetlere karşı onlemlerimizi alalım hazırlıklı olalım,kurtarma ekiplerinin çalışması için afet alanlarında kalabalıklar oluşturmayalim geçmiş olsun malatyam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun Malatyam
    0
    0
    Yanıtla