SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tadilatlar Bizim Belirlediğimiz Katı Kurallara Göre Yapılacak"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında gerçekleştirildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantısında deprem sonrası tadilatı yapılacak veya yeni yapılacak yapılarla ilgili 31 maddelik tedbiri içeren ek karar mecliste kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclis Salonu'nda yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Ağustos ayı olağan toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda bazı maddeler kabul edilirken bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.  

Battalgazi Belediyesi Eylül ayı oturumunda önemli bir karar da alındı. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hasar alan yapıların tadilatları ve yeni yapılacak binalarla ilgili ek tedbirler getirildi. Meclise sunulan ek  maddelere göre depremden etkilenen binaların yanı sıra yeni yapılacak yapılarla ilgili 31 maddelik tedbir kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Madde ile ilgili konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İlçemiz Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar aldı. 6 Şubat depremleri sonrasında az hasarlı ve orta hasarlı binalarda tadilat işleri yapılırken bu tadilatlar bizim belirlediğimiz katı kurallara göre yapılacak. İnsanımızı riske atmak istemiyoruz. Kirişlerden kolanlara ve diğer yapılacak tadilatlara kadar daha katı kararlar aldık meclisimizde. Yeni yapılacak binalarla ilgili de ek tedbirler getirdik. İlçemizde daha dayanıklı yapılar olacak. Depreme daha dayanaklı ve güçlü olacağız” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı 4 Ekim Çarşamba günü saat: 14.00'de Battalgazi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Battalgazi (7 ay önce)
    Battalgazi Belediyesi çöşnük memursen yolunda dinamitle temel açıp çevresindeki evlere zarar veriyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Malatya Haber sesimizi duyurun lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Çöşnük Mahallesi Memursen üst tarafında dinamitle temel açıp hasarsız evlere zarar vererek mi daha güçlü olacağız. Komedi filmi gibi gerçekten
    0
    0
    Yanıtla
  • Köroğlu (7 ay önce)
    Olum siz şey misiniz, 7 ay geçmiş millet çoktan evini tadilatını yaptırdı, çoktan içine girdi oturdu, aylar sonra çıkmış bizim istediğimiz gibi tadilat diyosunuz, Allah Malatya yöneticilerine akıl bizlere de sabır versin ne diyeyim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Matuf (7 ay önce)
    bu ülkede benim diyenin dahi umurunda olamayan bizlere ve bütün hepimiz Allah yardım eylesin.işte ünlü düşünürlerimiz söylediği veciz sözler bize her daim rehber olmaya devam ediyor.naçizane baştan aşağı olarak maalesef ülkemizde liyakat sorunu ülkeyi er yada geç yıkıma götürecektir.çünkü normal zamanda dahi işlemeyen ülke sisteminin böyle olağanüstü yaşam koşullarında işlemesini bekleyenlere kusura bakmasın.sizlerinde umutsuz bir vaka olması an meselesi.ne acı ki çok büyük sorunlarımız var.konutta bunların başında geliyor. şu an için bazılarımız için bir ihtimal konut sorunu çözme fırsatı olabilme durumu varken 8 aydırlı Reisi Cumhurun kanaatine takıldığımız için af buyurun maymun olmuş vaziyetteyiz.kusura bakmayın ama kanaatle yönetilen ekonominin durumu söze bile hacet bırakmamaktadır.bilim dururken kanaat göre yönetilenlerin ülkesinde dış güçlere ne hacet.bu dış güçler de ne zalim.olan hep halka oluyor.şimdi saçmalıyorsam kusuruma bakmayın.resime bakınca liyakat sahibi birileri vardır İnşaallah.çok şeyi çözmüşler gibi ta Ekim ayına atılan toplantı günü ne kadar liyakat sahibi oldukları ve muazzam hızda sorun çözüp çözmediklerinin izahı olmuş vesselam.yerinde dönüşümün desteği artmazsa imkanı olup yapanlara hayırlı olsun.yapamayip evini 10 paraya güçlendirkmek varken evini 30 paralara güçlendirmek için bekleyen bizlere de çok çok geçmiş olsun.Yüce Allah hepimizin yardımcısı olur İnşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Matuf (7 ay önce)
    Müstesna ülkemiz de bizleri,hayatın kaynağı olan umutları yok edecek kadar şirazemizi bozdunuz.8 inci ayına gireceğimiz maddi ve manevi sarsıcı depremler sonrası bu ülkede sade yolu yordamı basit ve bilimsel olarak belli olan bir işte dahi milleti kahreden sizler asalak dahi olamayacak tecrübeye sahipsiniz.ekominin ruhuna,bilim dışı akılsız tavırlarla okuduktan sonra bir yüksek mühendis edasıyla hiç bir bilgiye sahip olmayan bir cehaletle ekonomi de olduğu gibi şahsi ve saçma sapan mülahazalarıyla 8 ayda çıkmaza soktuğunuz bizleri ölmekten beter ettiniz.şimdi bu bilgisiz güruh halen bilim dışı tavır ve yol yöntemle göbek havasında hayatına neşeyle devam ediyor.irkiliyorum,ümitsiz bir vakanın kurbanları olarak ne zavallı bir yönetime mecbur kaldık.asözde sosyal olan devletimizin anlayışına göre şuana kadar 8 ay gibi ciddi bir bahar,yaz zamanın çalınıp ev onarım işlerinin 1 paraya yapılacak iken 3 katı paralara kadar varan canavarlaşan ekonominin rezilliklerinin ve bize verdikleri maddi zararlar görmezden gelecek kadar körleşen sizlerin sözde yardımlarınızın basiretsiz olan yanınızın bir izdüşümü olarak bizi sendeletirken,depremin yıkmadığı evini sakın ha kralı gelse evini çeşitli sosyal destek programlarına sığınıp evini yıktırma diyen bir iç alem sesi kulakları çınlatmakta.sizler mi idareci olduğunuzu zannediyorsunuz. Ülkemizde hayatın akışının normal zamanlarında dahi işleyen ve sorunların muntazam ve ivedilikle çözülmeyen bir sistem gerçekliği güneşten daha hakikatse böyle büyük biz aciz kullara göre devasa doğa olayları karşısında ülkemizin sisteminin bilimsel olarak çok modern ve çağdaş bir yönetim anlayışıyla yönetiliyormuş edasıyla 8 inci ayına girdiğimiz günlerde bir arpa boyu yol alamamış olmak ne kadar da acınası bir durumun bizleri çaresiz bıraktığının maddi ve manevi çöken ülke fertleriyiz.şimdi kime ne diyelim.bir yandan artı eksisiyle afet konutlarının yapımı özveriyle devam ederken,bir yandan yerinde dönüşümün başlanılması için mücadele verilirken diğer yandan yolu yönetim belli olan orta hasarlı yapıların güçlendirme meselesiyle halen ızdırap olunmakta.ne güzel isteyen imkanı olan yerinden dönüşümle evini yapar, isteyen toki konutu talep eder.basiretsiz yöneticiler isteyende evini bilimsel olarak güçlendirmesini yapar oturur yolunu karartmış vaziyetteler.işte ülkenin milletin maddi gücü var yok demeden ortaya atılan bilim dışı yakalım yıkalım anlayışının sebep olduğu çıkmaz sokak da hayat mücadelesi veren bizler.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Tamam siz belirleyin ancak referansınız meslek odaları, üniversitelerin vs. değerlendirmeleri olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (7 ay önce)
    Bu dünyada iyisiniz, Maşallah diyelim ki devamı da gelsin. Ötede size 1gr helallik verenin.... https://malatyahaber.com/haber/binalara-12-kat-siniri-getirildi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • reisin fedaisi (7 ay önce)
    çınar, kavak, dişbudak kim olursa olsun hiç önemli değil. biz bunlara oy vermiyoruz, biz reise oy veriyoruz. isterse dağdaki odunu aday göstersin biz gene de reisin hatırına oyumuzu vereceğiz. hanımını memur yapmış ne var bunda. burada atıp tutanların alayı eline geçse sülalesini memur yapar. atalarımız ne demiş bal tutan parmağını yalar. reis tekrar aday yaparsa alnımızla vuracağız gene mühürü ne olursa olsun hiç ehemmiyeti yok. biz verdiğimiz oyla islam ümmetinin akibetini ve kendi ahiretimizi kurtarıyoruz. biz reise canımızı veririz, bir oyun ne kıymeti var. böyle haberler çıkarmak ümmetin içine fitne sokmaktır onuda diyem ben size. biz sizin derdinizi biliyoruz sizin derdiniz islamla
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Sizin gibi, kulla kulluk yapan, lidere tapanlar olduğu müddetçe, Malatya’nın b… çukurundan çıkması imkansız. Yazık ki sizinle aynı havayı soluyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (7 ay önce)
    Al işte aynı ekip, yine sadece el kaldırıyorlar. Ne olduğunu bilmiyorlar. Bakın malatya haber in elazığ depreminden sonraki haberi ve iki merkez belediyenin aldığı ortak kararlarla ilgili haber aşağıdadır. https://malatyahaber.com/haber/binalara-12-kat-siniri-getirildi Burada değişen tek şey öndeki ablaların arka sıralara saklandığı. Rabb im tümden müstehakınızı versin !
    %100
    %0
    Yanıtla