SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Tahta Çivili Ayakkabı Ustası Zamana Direniyor

Tahta Çivili Ayakkabı Ustası Zamana Direniyor
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki ayakkabı ustası Erol Hakan 55 yıldır tahta çividen ayakkabı üretiyor. Türkiye'de mesleğin son temsilcisi olan Erol ustailerleyen yaşına rağmen mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Ayakkabı ustası Erol Hakan babasından öğrendiği tahta çividen ayakkabı üretimini 55 yıldır sürdürüyor. Sağlığı el verdiği müddetçe mesleği sürdürmekte kararlı olduğunu belirten Erol Hakan," Babamdan öğrendim 55 yıldır tahta çividen ayakkabı imalatı yapıyorum. Tahta çivili ayakkabı üretimi, dikiş makineleri güçlü yapıştırıcılar olmadan 70-80 yıl önce Türkiye'de yapılan bir işkoluydu biz hala devam ettiriyoruz. Şuanda Türkiye'de tahta çivi ile ayakkabı üreten tek kişiyim Arapgir'de bir kültürü temsil ediyoruz. Sağlığımız el verdiği müddetçe de bu işi devam ettireceğiz" dedi

Tahta çiviler yurtdışından geliyor
Tahta çivileri Almanya'dan getirttiklerini kaydeden Erol Hakan," Çivileri Almanya'dan getiriyoruz. Önceden Türkiye'de imal ediliyordu, bu işi yapan çoktu imalatı yapılıyordu. Makineleşme ve güçlü yapıştırıcılar çıkınca fabrikalar kapandı" ifadelerini kullandı

Çırak yetişmiyor
Ürettikleri ayakkabıları yurtdışına da gönderdiklerini ifade eden Erol Hakan," Tüm unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olduğu gibi bizim işte de çırak bulamıyoruz. Kimse gelmiyor, çırak yetişmiyor bu işte bizimle bitecek herhalde" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız