SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Taksiyi Çağıran da Polis.."

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Mücelli Caddesi'nde tabancayla yaralanan emekli öğretmen Hasan Yılmaz'ın, olaydan sonra bir polis ekibinden hastaneye götürülmesi yolundaki yardım isteğine karşın, "mevzuat gereği götüremeyecekleri" yanıtı üzerine, taksiyle hastaneye gittiğine ilişkin haber üzerine bir açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu'nun, 23 Nisan Cumartesi günü Malatyahaber.com'a gönderdiği konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"21 Nisan 2005 günü sitenizde “MÜCELLİ OLAYINDA BİR BAŞKA İDDİA” başlığı ile yayınlanan haberle ilgili olarak yapılan incelemede ;

19 Nisan 2005 günü saat 21:30 sıralarında Mücelli Caddesi Yeşil Sinema karşısında meydana gelen silahlı kavga olayında olayla ilgisi olmayan Hüseyin oğlu Akçadağ 1946 doğumlu Hasan YILMAZ adlı vatandaşın sol omzundan yaralandığı ve bu şahsın olay yerine ilk intikal eden Polis ekibinin yanına gelerek yardım istediği, bunun üzerine ekip haber merkezine anons ederek “112 Acil” ambulans istediği (Haber merkezi bant kayıtlarında telsiz konuşmaları mevcuttur.)

Ancak yaralı şahsın ısrarla beklemek istememesi üzerine, yine polis tarafından çağrılan ticari taksi ile hastaneye intikal ettirilmiştir.

Bu olayda; Polis ekibinin “112 Acil” ambulansı çağırması doğru bir tercihtir. Çünkü trafik kazaları dahil çeşitli şekildeki yaralanmalarda ölümlerin çoğunluğu olay yerinde bilinçsiz müdahale ve uygun olmayan araçlarla hastanelere intikal esnasında meydana gelmektedir.

Olay yerine doktoru, hemşiresi ve cihazları ile gelecek tam teşekküllü bir 112 Acil Ambulansın varacağı süre ile Polis otosu veya herhangi bir aracın hastaneye varacağı süre aynı olduğu değerlendirildiğinden, yaralının uygun bir şekilde ambulansı bekletilmesi bir ihmal veya ilgisizlik gibi gösterilmemesi gerekir.

Sadece yaralı vatandaş değil de, olay yerindeki Polis, görgü tanığı esnaf ve vatandaşlar ile yaralıyı hastaneye götüren taksi şoförü bütünlük içerisinde dinlenirse olayın yansıttığınız gibi olmadığı ortaya çıkacaktır.

Doğruyu bilme hakkı olan kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız