SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Talep Kabul Görmedi Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Eğitim Bir-Sen'e üye bazı öğretmenler ile idareciler, okula serbest kıyafetle geldi. 

Eğitim Bir-Sen Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin aynı zamanda Memur-Sen'in de üyesi olduğunu söyledi. 

Okulda görevde olduğunu ve kravat takmadığını, aynı şekilde okuldaki öğretmenlerin de serbest kıyafetle görevlerinin başında olduğunu kaydeden Yıldızhan, Malatya'da Memur-Sen'in 12 bin üyesinin olduğunu, bu üyelerin de eylemlerine katıldığını belirtti. 

Dün başladıkları eylemlerini ''sivil itaatsizlik'' olarak nitelendiren Yıldızhan, daha önce sendika olarak serbest kıyafetle iş yerlerine gitmeyi talep ettiklerini ve bunun için 12 milyon 300 bin imza topladıklarını anımsattı. 

İmzaları Başbakanlığa ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderdiklerini, ancak taleplerinin kabul görmediğini söyleyen Yıldızhan, ''Üyelerimizden başörtüsüyle görevini yapmak isteyen yapıyor. Kot pantolonla işe gitmek isteyen gidiyor. Genel ahlaka uygun olmak kaydıyla sabah işe nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyorlar'' diye konuştu. 

Yıldızhan, mevcut uygulamanın Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne bağlı olarak sürdürüldüğünü savunarak, bu yönetmeliğin değiştirilmesi gerektiğini, yeni Anayasa'da da serbest kıyafet taleplerinin yer almasını ve bu talebin Anayasal teminat altına alınmasını istediklerini sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız