- Yeni stadı gezen ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çim serme işlemini de yakından takip etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberindekilerle Malatya Merkez Spor Salonu ve yeni stadı inceledi.
Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Bakan Kılıç, “Bugün Malatya’da sayın bakanımızla yaptığımız ziyaretlerde spor tesislerimizi inceleme fırsatımız oldu. Salon artık son haline gelmiş, rötuşları yapılıyor şu anda. Havuzla ilgili de hızlandırma çalışmaları yapacağız inşallah.
Şu anda içerisinde bulunduğumuz ve herkesin güzel bir şekilde gördüğü algıladığı Malatya'ya da yakışan stadyumun içerisindeyiz. Biliyorsunuz daha önce TOKİ marifetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sorumluluğunda yapılan bu statta bir gecikmemiz oldu. Daha önceki gecikmenin sebebi de şudur; maalesef bazen olabiliyor, ilk yüklenici firmayla sıkıntı yaşandı. Şu anda inşaatı üstlenmiş olan firmamızda her hangi bir sıkıntı sorun yok. Kendisine verilen program çerçevesinde hatta onun biraz daha üstünde performansla işlere devam ediyorlar. İyi gidiyor inşaat. Tabi Malatya stadyumundaki eksiklerin giderilmesiyle alakalı bir sıkıntı yaşamadık, yaşamayacağız inşallah.
Bugün çimler serilmeye başlandı. Oturması kök salması, onun da belli bir süresi var. Önümüzdeki belli bir süre daha burada çalışmalar devam edecek ama önemli olan çalışmaların rayına girmiş olması. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde 2017 ilk yarısının içerisinde burada işler tamamlanacak ve Yeni Malatyaspor’un maçlarını oynayabileceği zaman gelecek” dedi.
“İŞ ÜSTÜNE İŞ KOYMAYA GELDİK”
Stattaki işlemlerin kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:
“Buradaki işlerin tamamlanmasıyla süreç en az 3 aylık bir süreci var. Çim dediğiniz durum bu canlı bir organizma, bakımı var, inşaatla yapılması gereken işler var. Dolayısıyla hepsini göz önünde bulundurduğumuzda sağlıklı bir altyapıyla oynaması için sportif açıdan baktığımızda 3 aylık süre mevzu bahis. Türkiye'nin 4 bir yanında sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla başbakanlığı döneminde başlatılmış olan bu projelerin çerçevesinde Türkiye'nin çehresi değişiyor sportif anlamda. Türkiye'de şu anda 30 stadyumun inşaatı devam ediyor. Bunların içerisinde tamamlanmış olanlar var. Örneğin Antalya, Sivas, Eskişehir tamamlandı. Bununla beraber Trabzon stadımız çok kısa bir süre içerisinde o da sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla inşallah açılacak. Gaziantep stadımızda şu anda işlerimiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Bunları niye söylüyorum, değerli arkadaşlar eleştirmek istediğiniz zaman şunu bile yapabilirsiniz, şuradaki çeliğin rengi niye şöyle olmuş da diyebilirsiniz. Burada çok büyük yatırımlardan, uluslararası yatırımlardan bahsediyoruz. Bunları bu hükümet, AK Parti iktidarları döneminde yapıyoruz, yapacağız demiyoruz yapıyoruz. Sayın başbakanımızın çok güzel bir söz var laf üstüne laf koymaya değil taş üstüne taş, iş üstüne iş koymaya geldik diye. Çalışmalarımız devam ediyor.”
“26 İLDE STAT PROJESİ BAŞLATIP, DEVAM ETTİREN ENDER ÜLKEYİZ”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, “Gerçekten Malatya’nın bir spor üssü olarak var olmasını sağlayan bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bugün de gezdiğimizde gördük ki gerek alt yapısıyla spor salonlarıyla, gerek üst yapısıyla, gerek yüzme havuzlarıyla, basketbol sahalarıyla, hentbol sahalarıyla ve muhteşem stadıyla, Malatya antrenman sahalarıyla artık Türkiye’de spor altyapısı bakımından da önemli şehirlerarasına girdi. Biz istiyoruz ki gençlerimizin sadece boş vakitlerini kahvehane köşelerinde değil, bu saha ve salonlarda geçirsinler. Bu, Malatya halkı için yapılan sahalar. Buralar ayrıca sosyal yaşam merkezleri, birçok etkinliğin de buralarda gerçekleştirileceği alanlar. Sadece 15 günde bir veya haftada bir maç yapılmasıyla buraların değerlendirilmesinin doğru olmadığını Cumhurbaşkanımızda defaatle ifade etti. Projelendirmelerde bakanımızın hassasiyeti de bu noktadadır. Hem bu içinde bulunduğumuz stat hem de yüzme havuzu ve spor salonuna, gençlik merkezine, çok amaçlı spor salonlarına baktığımızda birçok fonksiyonu bir arada taşıdığını görüyoruz. En önemlisi de şu; bütün bu statları yerli firmalarımız yapıyor. Türkiye artık dışarıdan 20-30 sene önce firma bulmakta zorlanıyordu. Bu dönem içerisinde, 14 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’deki stat ve önemli projelerin tamamını yerli firmalar yapıyor. Bu firmalar içerisinde Malatyalı bir firmamızda bu stadı yapıyor. Başarıyla yapıyor. Dolayısıyla bu Türkiye’nin ekonomik anlamda nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından çok önemli ve Türkiye bir şeyi daha başarıyor; aynı anda 20-26 ilde stat projesi başlatıp, devam ettiren ender ülkelerden birisi. Dünyada böyle bir ülke yok. Biz bunları Allah’a hamdolsun başarıyla devam ettiriyoruz. Hükümet ya da bakanlıktan kaynaklanan bir aksaklık yaşanmıyor. Bütün aksaklıklar yüklenici firmaların bir takım sıkıntılar içerisine girmelerinden kaynaklanıyor. Bunların maddi kaynakları, bütçeleri de hazır vaziyette. Dolayısıyla Türkiye iyi yolda gidiyor. Birilerinin belki kötümser hava çizmeye çalışmasına bakmadan bizim yolumuza devam etmemiz lazım. Daha çok üreteceğiz, daha çok çalışacağız ve daha çok insanımızı dünya refah pastasından pay alır hale getireceğiz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Eski Yimpaş alanı çok ekonomik değil. Yurt yapmak içinde, başka bir binaya evrilme noktasında da uygun değil. Şuan ki değerlendirmelerle ekonomik olmadığı görülüyor. Bunun üzerinde çalışmak lazım. İl olarak biz orayı yıkıp mı değerlendiririz, yoksa başka bir şekliyle mi değerlendiririz, başka bir kuruma mı devretmemiz gerekir onu biraz çalışmalıyız. Ama şuanda yurt olma konusunda çok rantabl görünmüyor” ifadelerini kullandı.
Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com