SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tankerin Dümen Kanadında 11 Gün Oturarak Nijerya'dan İspanya'ya Kaçtılar

Tankerin Dümen Kanadında 11 Gün Oturarak Nijerya'dan İspanya'ya Kaçtılar
A- A+ PAYLAŞ

Nijerya'dan yola çıkan 3 düzensiz göçmen bir tankerin dış dümen kanadına oturarak 11 günde İspanya'nın Kanarya Adaları'na vardı.

Kanarya Adaları özerk yönetimi sahil güvenlik kurumundan yapılan açıklamaya göre, Malta bandıralı tanker "Alithini II"nin arka tarafında bulunan ve sudan sadece yarım metre yükseklikteki dümen kanadına oturan 3 düzensiz göçmen, 11 günlük seyahatin ardından Kanarya Adaları'nın Las Palmas de Gran Canaria limanına ulaştı.

Nijerya'nın Lagos limanından hareket eden gemi limanına geldiğinde yetkililer dümende oturan göçmenleri fark ederek sahil güvenliğe haber verdi.

Yetkililer, vücutta su kaybı, halsizlik gibi sağlık sorunları olan üç düzensiz göçmenin tedavi için hastaneye götürüldüklerini açıkladı.

Hayatlarını ortaya koyarak Avrupa'ya gelmeye çalışan Afrikalı düzensiz göçmenler geçmişte de benzer yolculukları denemişti.

Ekim ayında ve Kasım 2020'de Lagos'tan yola çıkan petrol tankerlerinde, 3'er düzensiz göçmen yine dış dümen kanadında seyahat ederek İspanya'ya ulaşmıştı.

Madrid, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız