SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarih Kokan Sokakları Turizme Kazandırıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Konak (Banazı) Mahallesinde gerçekleşen ‘Sokak Sağlıklaştırma’ Projelerini inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarihi ve kültürünün yanı sıra eşsiz yemekleri ve komşuluklarıyla kendisine has güzelliklere sahip Konak’ın tarih kokan caddelerini ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projelerimizle turizme kazandırmak için çok ciddi adımlar atıyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt’un tarih kokan bölgelerinden Konak, Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sokak Sağlıklaştırma’ Projeleriyle yaşam standartı her geçen gün yükseliyor. 

Mahallelilik kültürünün yaşatıldığı, esnafların ve mahalle sakinlerinin huzur ve güven içerisinde yaşadığı Konak’ın geçmişten gelen tarihsel zenginliklerini geleceğe taşımak adına yatırımlara devam eden Yeşilyurt Belediyesinin ev ve binaların dış cephelerini baştan aşağıya tadilat etmesi, 7’den 70’e herkesin takdirini topluyor. Yapılan dönüşüm çalışmalarıyla geleneksel kimliğine yeniden kavuşup estetik bir görüntüye bürünen Konak’ın rengarenk evleri bölgeyi ziyaret edenlerinde dikkatini çekiyor.

Esnaflar ve mahalle sakinleri de, mahalleye verdiği sözleri yerine getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.

Konak’ta hayata geçen ‘Sokak Sağlıklaştırma’ Projelerini yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a esnaflar ve mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Konak’ın güzelliklerini turizme kazandırmak ve bölgeyi daha cazip hale getirmek için bu tür yatırımlara öncelik tanıdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, evinin tadilat edilip temiz bir görüntüye kavuşmasından dolayı büyük bir sevinç yaşayan yaşlı bir teyzenin ‘çay’ davetini geri çevirmedi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından evinin dış cephesinin yenilendiğini söyleyen yaşlı teyze, “Allah sizlerden razı olsun, Başkanımız sözünde durdu, bende durdum. Evim kötüydü yapıldı, çok güzel oldu. Kapım her zaman açık sizlere.” diye konuştu.

Konak mahallesinin ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projeleriyle temiz, düzenli ve estetik bir görüntüye kavuştuğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin tarih kokan bütün yerleşim alanlarının geleneksel yapısına kavuşmasına büyük bir özen gösteriyoruz. Tarih, Kültür ve Gastronomi Kenti olarak tarif ettiğimiz Yeşilyurt’umuzun bütün cadde ve sokaklarının temiz, düzenli ve estetik yapıya kavuşması içinde ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projelerimize aralıksız devam ediyoruz. Tarihi ve kültürünün yanı sıra eşsiz yemekleri, tatlıları, kurutmalıkları, meyveleri ve komşuluklarıyla kendisine has güzelliklere sahip Konak’ın tarih kokan caddelerini ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projelerimizle turizme kazandırmak için de planlamaya aldığımız ev ve binaların dış cephelerini baştan aşağıya yeniliyoruz. Saygının, sevginin, yardımlaşmanın ve kardeşliğin üst seviyede olduğu bu şirin mahallemizin yaşam standartını bu tür kalıcı yatırımlarla artırmaktayız. Konak yeni yatırımlarla daha fazla güzelleşecek ve daha fazla tercih edilecektir. Geleneksel hayatını koruyacağımız bu güzel mahallemizin turizm potansiyelini artırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bizlerde böylesine değerli ve özel bir ilçeye hizmet ettiğimiz için Allah’a hamd ediyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları sırasında ara bir sokakta evi bulunan teyzemizin talebini hemen yerine getirdik. Muhtarlarımızın destekleri, ekiplerimizin çalışmalarıyla teyzemizin evini güzel bir görüntüye kavuşturduk. Güzel sözleri ve dualarıyla bizleri evinde güzel bir şekilde misafir eden teyzemize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Teyzemizi sık sık ziyaret edeceğiz, hâyır duasını almaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • serkan (1 yıl önce)
    Öncelikle Banazı halkının Beydağına her yıl 5-10 bin arası fidan dikmesini takdir ediyorum. Fakat her yıl dikilen fidanlar Beydağında otlatılan hayvanlar yüzünden fidanlar daha tutmadan yok oluyor. Fidanları sanki millet için değilde dağda hayvancılık yapanlar için ekiliyor gibi oluyor. O yüzden derhal Beydağında hayvan otlatılmasının yasaklanması lazım yoksa ekilen fidanlara ve geleceğe çok yazık olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Yukarı Banazıya imar istiyoruz. Horata üstü bölgede su yetersiz, tarım yapılamıyor. Açılan kuyular Horata çayına zarar veriyor. Konak etrafındaki su kaynakları ve Konak merkezinin dokusu korunarak yatay mimari şeklinde bölge komple imara girecek diye sözler verilmişti...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Bölgeye imar istiyoruz. Yukarı Banazı için mesela. Horatayı geçince, Yukarı Banazı taraflarında su kaynakları çok yeteriz. Tarıma uygun değil bölge. Hatta tarım için vurulan su kuyuları Horatayı olumsuz etkiliyor. Horata çayı ve Konak merkezinin dokusu korunarak Karagöz köyüne doğru imar verilsin artık.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Şehre bu yakınlıkta böyle güzel bir yer kalmadı. Konak merkezin biraz ötesine gidildiğinde, mesela Horatanın ilerisinde, Beydağına doğru, belediyenin hizmetleri çok azalıyor. Bazı yerlere hizmet gitmemesini bölgede çalışan bazı emlakçılar da destekliyor. Şehre bu kadar yakın olmasına rağmen buralarda milletin malını yok fiyatına kapatmaya çalışan şebekeler var. Hepsinin ortak söylemi şu: yolu kötü, elektrik yok, su yetersiz.. Herkes malına sahip çıksın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyyah Tarihçi (1 yıl önce)
    Hiçbir şey istemiyoruz, Malatya Merkezin Hava akışını sağlayan Banazı ya Yüksek Binalar için Ruhsat vermeyin.. Tecde gibi olmasın.. Dağ taş toprak Bina Dolmasın.. Malatya halkı da temiz hava almaya hakkı var
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İmar istiyoruz valla. Bölgede kaçak yapılaşma had safhada. İmar affı bekliyor sürekli herkes. Doğru düzgün şehirleşme olsun bari. Yatay mimari olabilir. Horata çayı korunarak Yukarı Banazı bölgesine imar verilecek, Beydağına doğru. Sözler verildi. İcraat bekliyoruz.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • hacı (1 yıl önce)
    şimdi banazıya turizm turları akmaya başlar..turistten yolda yürüyemez olur banazılı..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    başkan siz sadece boş para harcmakla meşkulsunuz vatandaş isteği değil sadece sizinki göstermelik yıllar önce dilekce verdik bahçebaşı mah.yardım sever sokak duvar istedik karşılık alamadık bugün gelmişsiniz biz bunları yapıyoruz bunları boş ver sen gel adrese yapacacğını yap gerisi tefavurat mesele yapabilmek yapmak eğildir.
    %67
    %33
    Yanıtla