SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Çınar Bakıma Alınıyor

0
Güncellendi - 2016-08-18 20:15:22
Tarihi Çınar Bakıma Alınıyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi’nde bulunan tarihi Çınar Ağacı bakıma alınıyor. İlk etapta yaklaşık 2,5 gün sürecek olan Tarihi Çınar ağacının bakımının, zaman zaman tekrarlanacağı belirtildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, Orman Mühendisleri Taşkın Yıldırım, Hidayet Biçer ve bazı birim müdürleri ile birlikte Çınar ağacında incelemede bulundu. Burada konuşan Orman Mühendisi Taşkın Yıldırım, Çınar ağacının bakımı ile ilgili bilgiler vererek, “Sağ olsun Başkanımız bizi çağırdı. Önem veriyor böyle ağaçlara. Bunlar güzel ağaçlar ve tarihi ağaçlar. Bizde uzun zamandır ağaç budama ve restorasyon işini yapıyoruz. İnşallah Malatya’ya da güzel bir katkımız olur.  Güzel bir çalışma yaparız. İnşallah bu ağacın ömrünü biraz daha artırabiliriz. Ağaç biraz yıpranmış. Çürüyen kısımları var. Biraz korumaya alınması gerekiyor. Biz gerekli işlemleri yaptıktan sonra, peyder pey yine tekrarlanması gereken ve gözetim altına alınması gerekiyor. Biz güzel bir şeyler yapmayı planlıyoruz. Çalışmalar 2,5 gün sürecek. Ağacın yaşı 300 yaştan fazla görünüyor. Muhtemelen bu parktaki en yaşlı değerli ağaç gibi görünüyor” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona gelindiğini belirterek, “Çınar çalışmalarında artık son aşamaya geldi. Bu konudaki çevre düzenlemesi, peyzaj çalışması ve ağaç dikimi ve medeniyet duvarının oluşması noktasında çalışmalar devam ediyor. Tabi bu süreç içerisinde düzenlemeye ismini veren Tarihi Çınar’la ilgilide İstanbul’da iki tane yetkili orman mühendisi arkadaşımız geldi. Mevcut Çınar’ın geçmiş dönemlerde yıldırım çarpması münasebetiyle özellikle iç kısımların yanması ve bunların tedavisi ile ilgili yol ve yöntem noktasında neler yapılabilir, bu konuda daha çok deneyimi olan uzman arkadaşlarımız bugün buraya geldiler. İnşallah çınarımızla ilgili düzenleme ve sağlıklaştırma anlamında ve gerekli yaşamını daha sağlıklı bir şekilde sürdürmesi noktasında,  gerekli çalışmaları da ilgili arkadaşlarımız yapacak. Umuyorum ki bu çınarda eski sağlığına kavuşmasa bile eskisine yakın sağlık anlamında memleketimize gölgesi ve haşmeti ile de buradaki yaşamını devam ettirerek,  insanların yaşamını da güzelleştirecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bülten

çınar

çınar1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • izmir (8 yıl önce)
    böyle tarihi değerlerimize sahip cıkmak çok güzel http://siemensizmirservisi.com/
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (8 yıl önce)
    3 günde 1 buranın haberi yapılıyor memleketimizdeki habercilik anlayışı.
    0
    0
    Yanıtla