SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarihi Köprüyü Mahvettikten Sonra Davası Görülecek!.

Tarihi Köprüyü Mahvettikten Sonra Davası Görülecek!.
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, ilçede Roma dönemine ait tarihi Taşköprü’nün Karayolları tarafından restorasyon adı altında adeta yeniden yapılarak  tarihi kimliğinin yok edilmesine karşı yürüttükleri hukuk mücadelesinde önemli bir aşama kaydedildiğini açıkladı. Malatya Bölge İdare Mahkemesi’nin davayı kabul ettiğini belirten Akşahin, 28 Kasım 2024’te üniversitelerden görevlendirilen bilirkişi heyetinin inceleme yapacağını duyurdu.

Turgay Akşahin, tarihi yapının özgün kimliğini kaybetmesine izin veremeyeceklerini vurgularken şu ifadeleri kullandı:

“Arapgir’in tarihine ışık tutan ve Roma dönemine ait olan Taşköprü’nün, yanlış restorasyon uygulamaları sonucu tarihi kimliğini kaybetmesine izin veremeyiz. Bu yapı sadece Arapgir’in değil, tüm ülkemizin kültürel mirasıdır. Sivas Kültür ve Tabiat Kurulu’nun izniyle Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon çalışması tarihi eserin dokusuna ve özgünlüğüne zarar vermiştir.

ARŞİV FOTO: Tarihi Taşköprünün restorasyondan önceki görünümü

Mahkeme ve bilirkişi heyetinden beklentimiz, bu yanlış uygulamanın iptali ve köprünün eski haline uygun şekilde yeniden düzenlenmesidir.”

Turgay Akşahin, Arapgir’in tarih ve kültür açısından zengin bir bölge olduğunun altını çizerek, bu değerlerin korunmasının sadece bölge halkı için değil, tüm ülke için önemli olduğuna dikkat çekti. Akşahin, Taşköprü’nün eski ihtişamına kavuşması için gerekli tüm hukuki adımları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti  ve“Mahkeme sürecinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Taşköprü’nün korunması, kültürel mirasımıza sahip çıkılması adına örnek bir karar olacaktır.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: Tarihi köprünün onarımdan önceki ve sonraki görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız