SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım ve Hayvancılık Sektörüne İlişkin İstek ve Önerileri İletti

Tarım ve Hayvancılık Sektörüne İlişkin İstek ve Önerileri İletti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen ‘Malatya İş Dünyası Buluşması’ toplantısında, tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin talep ve önerilerini dile getirdi.

Kentte düzenlenen çeşitli programlara katılan Yılmaz, daha sonra “Malatya İş Dünyası” temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında iştirak etti.

Toplantıda Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, “Türkiye’nin kuru meyve grubunda son yıllarda dikkat çeken kuru kayısı ihracatı 6 Şubat depreminde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen devam ediyor. İlimiz ve ülke ekonomisine yıllık 500 milyon dolar gelir getiren kuru kayısı da son dönemlerde iklim değişikliği ve ilkbahar erken yağmurları nedeniyle ortaya çıkan monilya hastalığı kayısıda rekolte ve kalite kaybına yol açmaktadır. Monilya hastalığından dolayı kayısı da yaşanan rekolte ve kalite kaybının ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için TARSİM Sigorta kapsamına alınmalıdır. Yine Malatya'da artık etlik hayvan yetiştiriciliğinde 600 bin baş hayvan yetiştiriyor. Bununla beraber Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmaları tamamlamış olup arsa dağıtımı başlamıştır. 98 işletmede 16 bin 750 baş hayvan yetiştirilecek. Malatya’da yüksek miktarda buğday ve arpa hasat edilmektedir.  Devletimizin yetiştiricilerimize destek amacı ile vermiş olduğu arpa, buğday ve mısırın muhafaza edilip ve yetiştiricilerimize dağıtımı için Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde 40 bin ton kapasiteli lisanslı siloya ihtiyacımız var” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ise, her iki konu ile ilgili çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • bilal (5 ay önce)
    sayın baskanım neden malaatyanın kayısına tacikistandan gelen kayısı katıp malatya kayısısı dıye yurt dısına ıharcatına ızın verıyorsun bu malatya ya ıhanet degılmı sesız kalmanın sebebı ıtalat eden fırmalarla tıcaret baglantın olusumu yoksa suspayımı alıyorsun malatyayalı cıftcı senı afetmeyecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bilal (5 ay önce)
    BAŞKANIM öncelikle yurt dısında gelen kayısıları MALATYA kayısı içerisine koyup yurt dışın amalatya kayısı olarak ıhracedenler hakında neden soruşturma acmıyorsun MALATYA mızın kaysısını neden kotuluyenlere goz yumuyorsun cunku yurtdısında tacık kaysısını getıren fırmalara urun satıgın ıcın işbirligi içinde tıcare yaptıgın ve o kısılerın egemenligi altında hareket etıgın ıcın olmasın bır baskansan malatya kayısısını savunuyorsan gumrukten gırışlerı engele ve yurtdısına cıkısları denetle malatya kayısı olarak degıl tacık ıstan kayısısı olarak barsa tescılını yaptırsana yaptıramasın bu ısın bır ortagıda sensın demektir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (5 ay önce)
    Kayısı ithal edilip Malatya kayısı diye satanlar hakkında bir isteği yok galiba.hic sorgulama yok.kayisi yokta fiyat neden artmıyor.bunu soran yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Ramazan Özcan göreve geldiğinden beri birşeyler için çabalıyor emek veriyor kör olmayan insan bunları görür yeni şire pazarı buğday pazarı insanları o harabe yerlerden kurtardı allah razı olsun.Tmo’nun mal alımı lisanslı depo çok güzel icraatleri oldu. milletvekilliğinde ilk 3’te bekledik ama malesef partimiz hayal kırıklığına uğrattı bizi. Büyükşehir belediye başkanlığı çok yakışır memleketi bilen sorunlara odaklanan bir adam yıllardır esnafım tanıyoruz allah işini rast getirsin.
    %32
    %68
    Yanıtla