Tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla 2005 yılında 5363 Sayılı kanunla kurulan ve 2006 yılından bu yana poliçe kesilen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 12 yılda Malatya’ya 620 milyon TL ödeme yapıldığı bildirildi. Bunun karşılığında Malatyalı üreticilerden 300 milyon TL poliçe alındığı kaydedildi.
Özellikle Malatya ekonomisinin temelini oluşturan kayısı başta olmak üzere diğer tarımsal ürünlerin don, dolu ve diğer doğal afetlere karşı korunması için yaptırılan TARSİM sigortası kapsamında Malatyalı üreticilere 12 yılda 620 milyon TL ödeme yapıldığı öğrenildi.
TARSİM’den edinilen bilgilere göre, bu ödeme karşılığında üreticilerden de yaklaşık 300 milyon TL poliçe bedeli tahsil edildiği kaydedildi.
TARSİM, 2018 yılında Malatyalı üreticiden aldığı 68 milyon TL poliçe bedeline karşılık 100 milyon TL ödeme yaptığı öğrenildi.
Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com