SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TARSİM Malatya'da 12 Yılda 620 Milyon TL Ödedi

0
Güncellendi - 2018-11-30 05:02:36
TARSİM Malatya'da 12 Yılda 620 Milyon TL Ödedi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla 2005 yılında 5363 Sayılı kanunla kurulan ve 2006 yılından bu yana poliçe kesilen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 12 yılda Malatya’ya 620 milyon TL ödeme yapıldığı bildirildi. Bunun karşılığında Malatyalı üreticilerden 300 milyon TL poliçe alındığı kaydedildi.

Özellikle Malatya ekonomisinin temelini oluşturan kayısı başta olmak üzere diğer tarımsal ürünlerin don, dolu ve diğer doğal afetlere karşı korunması için yaptırılan TARSİM sigortası kapsamında Malatyalı üreticilere 12 yılda 620 milyon TL ödeme yapıldığı öğrenildi.

TARSİM’den edinilen bilgilere göre, bu ödeme karşılığında üreticilerden de yaklaşık 300 milyon TL poliçe bedeli tahsil edildiği kaydedildi.

TARSİM, 2018 yılında Malatyalı üreticiden aldığı 68 milyon TL poliçe bedeline karşılık 100 milyon TL ödeme yaptığı öğrenildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • 44 malatya (5 yıl önce)
    koyun projeniz ne oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    çifçiden ne kadar aldıklarınıda açıklasınlar ?
    0
    0
    Yanıtla
  • şefik (5 yıl önce)
    2018 yılında çiftçiye haksızlık yapıldı don hasarı olduğu halde tarsim eksperleri hasar vermedi gelen eksper don değil fizyolojik diyerek hasar vermedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    peki devlette ne kadar prim almışlar?Neden toplam primi açıklamıyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    TARSİM Bölge Müdürlüğü 'nün Malatyadan ne işi var. Burdan Vekillerimize sesleniyorum; TARSIM derhal Elazığ bölge müdürlüğü olarak değiştirilmeli Böylece yatırımlarınıza ve projelerinize bir yenisi daha eklenmiş olunur.
    0
    0
    Yanıtla