Devlet Destekli Tarım Sigortası poliçelerinin 2012 Ocak ayı itibariyle düzenlenmeye başlandığını belirten TARSİM Malatya Bölge Koordinatörü Sabri Akın, üreticilerin ürünlerini sigortalamada gecikmemeleri için uyararak, son tarihlerin 16 ve 20 Şubat 2012 olduğunu bildirdi.
TARSİM Bölge Müdürü Akın, "Daha önceki yıllarda poliçe düzenlemede gecikmelerin olmasından dolayı üreticilerimizin mağdur olduğuna şahit olduk. Son poliçe kabul tarihinde, yoğunluktan dolayı ürünlerini sigortalayamayan birçok üreticimiz vardı. Ayrıca, poliçenin düzenlendiği günden itibaren 10 gün sonra başlamasından dolayı, poliçenin geçerlilik süresi başlamadan meydana gelen hasarların teminata girmediğinden üreticilerin herhangi bir tazminat hak edememeleri gibi sorunların çıktığını gördük.
Üreticilerimizin mağdur olmaması için bir an önce sigortalarını yapmaları gerekmektedir. Üreticilerimizin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl-İlçe Müdürlükleri'ne başvurarak, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi)'ne kayıt olmaları veya kayıt güncellemelerini yapmalı, sonrasında ise zaman kaybetmeden yetkili sigorta acentelerine başvurmalıdırlar. ÇKS kayıt ve güncellemelerinde, yetkili acenteye verilen bilgiler kontrol edilmeli, poliçe düzenlendikten sonra kontrolü yapılmalı, yanlış veya düzeltilmesi gereken bilgiler var ise acente aracılığıyla vakit geçmeden düzeltilmelidir" şeklinde bilgi verdi.
Baraj sahilinde olan ilçelerin son poliçe kabul tarihinin 16 Şubat ve Malatya Merkezin ise 20 Şubat olduğunu belirten Akın, Tarım Sigortaları'nda; poliçe toplam primini oluşturan Dolu paket priminin yarısının, Don riski priminin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.