SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tasarruf Gerekçesiyle Kapatılan Başkanlıklar Yeniden..

0
Güncellendi - 2020-06-18 02:35:41
Tasarruf Gerekçesiyle Kapatılan Başkanlıklar Yeniden..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Tarımsal Hizmetler ile Sağlık ve Sosyal İşler Daire başkanlıklarının yeniden kurulması yönündeki teklifi kabul etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde borç yükünün fazla olması sebebiyle başlatılan tasarruf tedbirleri kapsamında aralarında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlıklarının da bulunduğu 9 daire başkanlığı ile 17 şube müdürlüğü 15 Nisan 2019 tarihinde yapılan meclis toplantısında alınan kararla kapatılmıştı.

Haziran ayı çalışmalarının üçüncü oturumunu yapan Büyükşehir Meclisi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlıklarının yeniden kurulmasını kabul etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısının III. Birleşimi, MASKİ Konferans Salonunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda ilk olarak mazeret dilekçeleri alındı. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki bazı maddeler kabul edilirken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündem Maddeleri arasında yer alan Kadro İptal İhdas ile ilgili maddeler görüşülerek ilgili daire teklifi doğrultusunda;  Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlıklarının kurulması kabul edildi.

Bu kez teşekkür ettiler

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının kurulması ile ilgili teklif hakkında söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Bu daire başkanlığının kurulması aynı zamanda ilimizin ihtiyaçlarına da cevap vermiş olacaktır. Çünkü ilimiz nüfusunun üçte ikisi tarımla uğraşmaktadır. Bu teklifi getiren daire başkanlığımıza ve Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CHP: Başkanımıza güveniyoruz

Yine gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi 2019 Mali Yılı kesin hesabı hakkındaki teklif de görüşülerek kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı Faaliyet Raporu da görüşülerek kabul edilirken, bu sırada söz alan CHP Meclis Grup Başkanı Günnur Tabel, “Faaliyet Raporunu aldık inceledik. Başkanımıza güveniyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Daha sonra yapılan oylamada 2019 Yılı Faaliyet Raporu da kabul edildi.

Hatırlanacağı üzere, Malatya Büyükşehir Belediyesi, 15 Nisan 2019 tarihinde yaptığı meclis toplantısında,  borç yükünün fazla olması sebebiyle başlatılan tasarruf tedbirleri kapsamında 9 daire başkanlığı ile 17 şube müdürlüğünü kaldırmıştı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında alınan bu kararla kaldırılan daire başkanlıkları arasında henüz unvanı olmayan daire başkanlığının da bulunduğu ortaya çıkmıştı. Kaldırılan daire başkanlıkları arasında Muhtarlık İşleri Dairesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi, Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Dairesi, Strateji Geliştirme Dairesi, Kentsel Dönüşüm Dairesi, Tarımsal Hizmetler dairesi ve unvansız Daire başkanlığı olmak üzere toplamda 9 daire başkanlığı ile 17 adet de şube müdürlüğü de bulunuyordu. Tarımsal Hizmetler Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi ile birleştirilerek, Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak değiştirilmiş, ayrıca belediyenin mevcut idari teşkilat yapısında bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın aktif hale getirilmesi ile, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı kurulması kararlaştırılmıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı IV. Birleşiminin 17 Haziran Çarşamba günü saat 15.00’de yine MASKİ Konferans Salonu’nda yapacak.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • hsnatas (4 yıl önce)
    Arıtma tesisinin kokusu hastalık yayıyor kimsede ses seda yok, Belediye Sağlık bakanlığını sağlık bakanlığı çevre bakanlığını arayın diyor sonrası vatandaş usanıp işin peşini bırakıyor, Bu yeni birimler için personel duyurusu duyan var mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Baltazade (4 yıl önce)
    Gerçek Bilgi rumuzuyla yazan çok bilmiş ve içerden bilmiş arkadaşa... Malatya Büyükşehir Belediyesi adına mı konuşuyorsun, Başkan Selahattin Gürkan adına mı konuşuyorsun, belediyeden ihale alan müteahhit firmalar adına mı konuşuyorsun? Kimin adına konuşuyorsan bunu açıkça yaz. İçerden, yani Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin personeli olarak yazdığın çok belli. Ama, Malatya Büyükşehir Belediyesi senin babanın bakkal dükkanı değil, bu şekilde ciddiyetsiz, trol tarzı cevap vermekle olmuyor bu işler. 30 Büyükşehir Belediyesi'nden biri olan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin halkla, medya ile iletişimi böyle laubali, böyle ucube bir tarzla yürütülemez. Kurumsal kimliğin geliştirilmesi için stratejik planında milyonlarca para ayıracaksın; sonra kalkıp trol ağzıyla doğru haberlere çamur atarak cevap verdiğini zannedeceksin... Kurumsal kimlik ciddiyet, nitelik, içerik ve bilgi gerektirir. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yayınlanan haberlere vereceği bir cevabı varsa, belediyede medya ile ilişkileri yürütmek üzere kurulmuş birimler var ve bu birimlerde çalışan onlarca kişi var... Gerçekten vereceği cevabı olan kurumsal kimliği ile verir cevabını. Tabii yürek, haklılık varsa ve kurumsal kimliğin anlam ve öneminin farkındaysa... Cevap trol yöntemleri ile değil, kurumsal kimliğin gerektirdiği usul ve esasla verilir. Bir sözüm de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a; sahi Başkan, nerden buluyorsun seni rezil edecek böyle arıza tipleri? Çok arıyor musun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (4 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyemiz zahmet buyurup 2019 faaliyet raporunu yayınlasa da bir okusak, istifade etsek, bizim için neler yapmışlar haberdar olsak. Gerçekten merak ediyorum, acaba ne yazdılar. Eğer meclis üyeleri o faaliyet raporunu okudularsa benim adım Cumali değil. Ben bir sey görmüyorum. Dağ fare doğurdu. İnşallah yanılırım. Malatya maalesef AKP ye verdiği desteğin kırkta biri hizmet almıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Umut (4 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun,baskanım size ayak uyduramayan aktif çalışamayan iş çözemeyen insanları da değerlendir onların iş bilmezliği halk içindeki şikayetler sana yansıyor bilginiz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Araç yeterli dedin tasarruf yapalım dedin araç aldın gereksiz daire başkanlıklarını kapatıp tasarruf yapalım dedin şimdi fazlasıyla daire başkanlığı açıyorsun aslında ne yaptığınız umrumuzda değil çünkü başkanı öven seven alkışlayan en kötüsü de güvenen bir CHP var hadi şimdi tasarruf için maaşlarından kesintiye gittiğin gariban personelinde hakkını teslim ette görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Y.A.S. (4 yıl önce)
    Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatya nın vekilleri bir iş yapmıyor Malatya nın belediye başkanları bir iş yapmıyor..malatya maalesef yerinde sayıyor..en büyük hizmetleri aldıkları çöp kamyonu önünde poz vermek
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Büyük lokma ye ama büyük konuşma. Yav arkadaş bir işi de doğru yapın iki ileri bir geri niçin? Bir karar alırken aceleci davranmayın, enine boyuna inceleyin. Burası yaz boz tahtası değil ki? Koskoca büyükşehiri doğru düzgün yönetin. Deneme yanılma yapmayın sonra faturası bu şehre ağır olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gercek Bilgi (4 yıl önce)
    Alınan araçlarla ilgili o kadar yanlış anlatildi ki... sözleşmesi feshedilen kiralık araçların aslında çok büyük bir kısmı iş makinasi değildi. Ortada dolaşan makam aracı, binek araç ve aslında işe yaramayan iş makineleri idi. Kullanilmayan ve hatta hiç ortalarda olmayan araclara kura ödeniyordu. Başkan Gürkan da bizim böyle araçlara ihtiyacımız yok diyerek feshetti. Haliyle boşu boşuna milletin cebinden çıkan paranın önüne geçmiş oldu. Alınan araçlara gelince... Buna daha çok şaşırıyoruz. MALATYALILAR için alınan ağır is makinelerini neden aldınız diye belki ilk defa birnsehirde söruluyordur. Ya hu bunlar ağır makineler ve millete hizmet edecek.. kaldı ki Başkan Gürkan kepçeyi kendisine makam aracı yapamaz zaten.. hicbir belediye böylesine bir kaynak bulamazken Malatya Belediyesinin bu kaynağı Ankara da diğer beledeloyelerce örnek gösteriliyor. Tabi ki eleştirelim ama Malatya Ya kazandirilan makineleri eleştirmek nedir? Ayrıca meclis salonuna gelince... Burası lüks filan değildi. Türkiye de ilk defa bir Belediye meclis salonu pandemi ve yeni döneme göre tasarlanıyor. Ve iş kimseye peşkeş cekilmeden... Ihaleyi alan yine belediye şirketi. Yanı çalsalar da para yine belediye de kalacak. Bunlar malatya ya kazandırılıyor. Başkan bu meclis salonunda akşamları oturup sinema seyretmeyecek. Bu salon yine bu binada kalacak ve yine Malatyalikara hizmet edecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Gerçek Bilgi madem içeriden yazıyorsun Belediyede şu an kaç tane binek araç olduğunu da yazabilir misin. Deprem sürecinde kimden kaç tane binek araç kiralandığını ve kimlere kullandırıldığını da yazabilirsin. Tabi bunları yazabilirsen bilgisayarına el konulabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazetedeki açıklamanı da okudum. Cahil cesareti böyle birşey. Bilgiler yarım yamalak ama özgüven tavan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Epremeli (4 yıl önce)
    Ben onu bunu bilmem. Yarım asırlık hayat tecrübem bana şunu gösterdi. Büyük lokma yiyeceksin büyük laf etmeyeceksin. Allah insana ettiği bütün büyük lafları tek tek yediriyor. Gürkan Tasarruf tasarruf tasarruf dedi. Sanki Malatyanın kurtuluş reçetesiydi. Geçen sene bu zamanlarda Belediyenin arkasına yüzlerce araç yığmışlardı. Gereksiz, fazla israf demişlerdi. Helal olsun adama dedik. Bu sene de geçen sene gönderdiklerinin belki dörtte birini yığmışlardı, sonra reklam tabelalarında gördüm yeni araç alınmış, ama ne alım. Sanki İstanbulu feth etmisler. Bizim sitede bir daire başkanı oturuyor. Siyah bir makam aracıyla gelip gidiyor. 34 plakalı. Sordum makam aracı dedi. E hani makam araçları toplanmıştı. Şimdi de bu haber. Niye daire amirliklerini kaldırdın niye kuruyorsun. Hoca demis ya bizimkine yakışıyor. Ama benden söylemesi. Valla yakışmıyor. Artık herkes okuyor, görüyor, kimin neyi ne maksatla yaptığını görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yarım asırda çok tecrübe edinmişsin , o araçlarda yarım asırlıktı,sürekli arıza verip işleri akstıyordu,nereye göndersen elinde kalıyordu,belediye hurdaci dükkanı gibiydi, kahvede kağıt oynayanlardan farklı bir eleştiri yapalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksel (4 yıl önce)Esas isimli kullanıcı yorumuna
    O araçlar kiralıktı. Kiralık araçlar en fazla.7-8 yaşında olur. Ayrıca kiralık araçların arızaları Belediye tarafından değil firma tarafından yapılır. Hurdacı dükkanı masalını git kahvede anlat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Bu nasıl iş ya. Ben bu işin mantığını çözemedim. Ben yaptım oldu ile devlet idare edilir mi? Bu kadrolar birileri için iptal edilip birileri için kurulur mu? Değişen ne oldu? Dua edelim de inşallah yepyeni 2 Daire Başkanlığı kurarak Malatyamıza hizmette sınıf atlattık falan demezler. Sorgulamayan bir halk, sorgulamayan bir meclis ve sonuç. Malatyamıza yazık oluyor. Geleceğe dair maalesef ümitelerim bir bir yok oluyor. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. Dolunun her biri de ceviz büyüklüğünde.
    0
    0
    Yanıtla
  • doğan (4 yıl önce)
    Milletin gazı alındı, alkışlar toplandı. Şimdi de eski usule geri dönüliüyor. Vatandaşa yiyor. Ne diyeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Akyıldız (4 yıl önce)
    Maalesef Türkiyede siyasette de bürokraside de istikrar diye bir şey yok. Bir Başkan değişiyor her şey değişiyor. Bu halâ kurumsallaşamamanın sancılarını toplum.olarak çekiyoruz. Kim neyi niçin yapıyor belli değil. Gelen Başkan geçmişe bir sünger çekiyor. Kurumsal hafıza da kalmıyor kurumsal kültür de. Her gelen bir yoğurt yiyiyişi icat ediyor. O yüzdende patanaj yapıp duruyoruz. İşin daha vahimi ise işten, projeden daha çok slogan atıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (4 yıl önce)
    Hani derler ya bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Niye kaldırdın, niye kurdun. Büyükşehir tam yaz boz tahtasına döndü. Valla onu bunu bilmem ama davulun sesi uzakta hiç hoş gelmiyor. Olan Cennet şehir Malatyamıza oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suşehri (4 yıl önce)
    F.kayahandan çevreyoluna ellilik yoldan indim, hayvan dışkısı kokuyor,inşaatın önünde lağım suyu yeşil renk olmuş ,ışıkta dilenci var ,ne motaş çalışıyor ne zabıta, daha da önemlisi telefona bakmayan belediye çalışanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Araç ve iş makineleri fazla diyip tazminat ödeme pahasına ihaleleri iptal edip 1 sene sonra yine iş Makinası alan ve bunu Malatya Tarihinin en büyük yatırımı olarak lanse eden, makam araçlarını toplardım diyip 1 sene sonra 25 makam aracı kiralayan, sorulduğunda da bunlar hizmet aracı diyen Selahattin Başkanımızın şimdi de tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırdığı Daire Başkanlıklarını kurması tam bir çelişkidir. Adama sormazlar mı gerekliydi niye kaldırdın, gereksizdi niye kurdun? Belediye Meclisinden bir Allah kulu da çıkıp bu nasıl iş demiyor? Değerli Başkanım üzülerek ifade ediyorum ki maalesef daha ilk yılında inandırıcılığınızı yitirdiniz. Başkanım farkında mısınız bilmiyorum ama söylemleriniz artık inandırıcı gelmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Kim bilir kimlere yer açıyorlar hangi vekilin adamını oralara atayacaksınız başkan nasılmış tasarruf yapmak böylemi tasarruf yapıyorsun birgünde vatandaş için birşeyler yapın bunları Allah sorar sizden
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (4 yıl önce)
    Bazıları kapatılırken de açılırken de alkışlayabiliyor. Nasıl bir mide taşıyorlar acaba?
    0
    0
    Yanıtla