SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taşkın Koruma' Adı Altında Çevre Düzenlemesi

0
Güncellendi - 2022-01-22 03:09:51
'Taşkın Koruma' Adı Altında Çevre Düzenlemesi
A- A+ PAYLAŞ

İHALEYE 14 FİRMA KATILDI.. Bostanbaşı (Horata Çayı) Kanalına, (Yeşilyurt Barguzu Sosyal Tesisleri – Eski Afra Binası arası) ek kanal yapılıyor. Taşkın koruma (Dere ıslahı) kapsamında yapılacak ve 350 metre uzunluğunda olacak kanala sağlı sollu olmak üzere toplam 750 metre kargir duvar örülecek. Ek kanalın yapımı için DSİ Şube Müdürlüğünde yapılan ihaleye 14 firma katıldı.

Malatya için depremden sonra can ve mal kayıpları açısından ikinci önem sırasındaki doğal afet olan taşkın tehlikesi, “Doğal afet olarak; bir akarsuyun muhtelif nedenlerle yatağından taşarak, çevresindeki arazilere, yerleşim yerlerine, altyapı tesislerine ve canlılara zarar vermek suretiyle, etki bölgesinde normal sosyo-ekonomik faaliyeti kesintiye uğratacak ölçüde bir akış büyüklüğü oluşturması.” diye tanımlanıyor.

'TAŞKIN KORUMA DEĞİL, BELEDİYEYE ÇEVRE DÜZENLEMESİ DESTEĞİ'

Taşkın koruma adıyla sunulan projenin bu amaç için olmadığını öne sürülürken, “Taşkın Koruma inşaatı adıyla çıkılan ihale, maalesef taşkına karşı korumaktan çok Yeşilyurt Belediyesinin o bölgede yapacağı çevre düzenlemesi projelerine destek olmaktır. Esas taşkın tehlikesi Hasan Mandallı Deresi (Karagöz) ve Tohma Çayıdır. Taşkın önleme projeleri o dere ve çayları çıkış (memba) ve suların topladığı mansaplardır." iddiasında bulunuldu.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri

Yaklaşık maliyeti ise 3 milyon 499 bin 50 TL tutarında olan Horata Çayı 2 kısım taşkın koruma inşaatının ihalesi başlığı ile çıkılan ilanda “Yaklaşık maliyeti 750 metre kargir duvar ve Korkuluk İmalatları yapılacaktır."denildi.

DSİ 92. Şube Müdürlüğü Toplantı Salonunda elektronik ortamda ve açık ihale usulü ile gerçekleşen ihaleye toplamda 14 katılımcı katıldı.

İhaleye katılan firmalar ve verdikleri teklifler şöyle;

-Hüseyin Özbek, Cebrail Kartal 3 milyon 388 bin TL

-Öz Kartallar Tekstil 3 milyon 488 bin 5 TL

-Gaybet inşaat Mimarlık 3 milyon 490 bin TL

-Uğur Global Yapı 3 milyon 668 bin 600 TL

-Harıkçıoğlu Yapı Malzemeleri İnşaat 3 milyon 668 bin 10 TL

-DNT Mühendislik 3 milyon 733 bin 10 TL

-Murat Yıldırım, Ömer Aydın 3 milyon 777 bin 550 TL

-Faik Mutlu, Asyam Yapı İnşaat 3 milyon 944 bin 40 TL

-Zeren İnşaat Taah. 4 milyon 26 bin 850 TL

-Mur-Ka İnşaat Nak. Maden 4 milyon 84 bin TL

-İsmail Şen, Osman Özdemir 4 milyon 331 bin TL

-ECO İnşaat- Tarım ve Hayvancılık 4 milyon 377 bin 750 TL

-Fibay Yapı Taah. İnşaat 4 milyon 771 bin 500 TL

-Ayhan İzci, Rıdvan Kuşan 4 milyon 802 bin 250 TL

İtiraz süresi ve dosyalarda yapılacak olan incelemelerden sonra ihale sonuçları taraflara bildirileceği belirtildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız