SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tedbiri Elden Bırakmayalım"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, koronavirüs salgınına karşı getirilen bazı kısıtlamaların sona erdirildiği hatırlatılarak, bunun salgının bittiği anlamına gelmediği, bu nedenle tedbirin elden bırakılmaması gerektiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Değerli Vatandaşlarımız;

Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü andan itibaren ilimizde de pozitif vakalarımız görülmeye başlanmıştır. Geldiğimiz süreçte ilimizin bütün ilçelerinde, birçok mahallemizde vakalar görüldü. Tedavi olup iyileşerek hastanelerimizden taburcu edilen vatandaşlarımız olduğu gibi, maalesef vefat eden vatandaşlarımız da oldu.

Son günlerde vaka sayılarımızda düşüş görülmekle birlikte; ilimize seyahat giriş ve çıkışlarının serbest bırakılmasını müteakip, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı da sona erdirildi. Bu düzenlemeler ilimizde Koronavirüs salgınının bittiği anlamına gelmemektedir. Bu tablo yürüttüğümüz filyasyon çalışmaları ve vatandaşlarımızın izolasyon kurallarına riayet etmesi sonucunda oluşmuştur. Bugüne kadar kontrollü bir şekilde yürütülen salgın çalışmalarının olumlu sonuçları alınırken ilimizde bazı yasakların kaldırılması sonucunda rehavet oluşması tüm çabalarımıza gölge düşürecektir. Vatandaşlarımızın, gerek yasakların ortadan kaldırılmasını gerekse havaların ısınmasını gerekçe görerek evlerinden dışarı çıkmaları, sosyal mesafeye uymadan ve maske kullanmadan kontrolsüzce sokakta dolaşmaları virüsün yayılmasını hızlandıracaktır. Yetkili kurumlar tarafından alınan tedbirlere ve kişisel hijyen kurallarına uyulmaması, henüz ortadan kalkmamış olan Koronavirüs salgınının vatandaşlarımız arasında hızla yayılmasına sebep olacaktır. Kendimizi, anne- babalarımızı, çocuklarımızı ve diğer insanları Koronavirüs salgınından korumak için evlerimizde kalmalıyız.

Lütfen tedbiri elden bırakmayalım, sabırlı olalım ve mücadelemize devam edelim. Başta sağlık görevlileri olmak üzere kamu görevlilerinin uyarılarını dikkate alalım, yeniden bir arada özgürce yaşayabilmek için, uygulanan kısıtlamalara ve kurallara riayet edelim."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Serdar (4 yıl önce)
    İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşan iki kişinin her birine polisin , Hıfzıssıhha Kanunu uyarinca biner T.L. idari para cezası yazdığı medyada yer aldı.Ucretsiz maske dağıtımı ile birlikte bu uygulamanın Malatya şehir merkezinde tatbik edilebileceğini ve etkili olacağını değerlendiriyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ali (4 yıl önce)
    Sayın valim devletimiz güzel işler yapıyorda siz değerli valilerimize yetki veriyor bu yetkiyi kullanarak avm gibi yerleri siz yetkinizi kullanıp açtırmasanız ve otobüslerde sürekli maske verilse güzel olur bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Avm'lere ve berberlere salgın sebebiyle gitmek istemiyorum, toplu taşıma vasıtalarıni da kullanmayacağım,otobüste veya dolmuşta birisinin hapsurdugunu şu an düşünemiyorum bile, çünkü maskesiz insanlar her yerdeler. Ortamın virüsün yayılmasına müsait olacağını düşünüyorum.Yetkililer boşuna evinizde kalın demiyorlar. Keşke insanlar dişini bir ay daha sıksa da Haziran sonunda bu virüsten kurtulmamiz ve yazı gönül rahatlığıyla geçirmemiz mümkün olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Sayın valim ilk başta Kasap Pazarındaki aldığınız kararları takdir ettik. Ama sonraki süreçte siyasiler tarafından bence ezildiniz. Sizden önce vekilimiz korona sayılarını veriyor. Sayın Belediye Başkanı sizden havalı,sizi takmıyor. Siz çalışkansinız. Cumhurbaşkanlığıni yani devleti temsil ediyorsunuz. Sizin sahsinizi severler sevmezler. Fakat herkes size saygı göstermeli. Belediye başkanı hiçbir zaman ceketini iliklemiyor. Sizden önde yürüyor. Ben vali olsam belediye baskanini hiç takmam yanımda bir resim dahi çektirmem. Cektirsemde belediye başkanının bu tutumuna karşı fotoğraf karesinde kendisine yer vermem. İNANİN HEM BENİ HEM DE MALATYA HALKİNİ BU YARALIYOR. Sizi seviyoruz sayın valim. Her zaman sahadasiniz. Makamınizda oturmuyorsunuz. Lütfen bir resim de olsa bunlara dikkat ederseniz bizi mutlu edersiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Kusura bakmayın ama Valilik bu konuda daha kararlı olmalı. Malesef alınan tedbirler uygulama noktasında yetersiz. Pazarlar, araç trafiğine kapatılan yollar, marketler vs.
    0
    0
    Yanıtla