SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KOM'dan Tefeci Operasyonu.. 6 Gözaltı

0
Güncellendi - 2020-10-03 04:10:33
KOM'dan Tefeci Operasyonu.. 6 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

13,3 MİLYON TL'LİK SENET BULUNDU.. Malatya'da tefecilik yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, kentte tefecilik yaptığı öne sürülen kişileri tespit etti ve operasyon yaptı.

Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Malatya C. Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; İlimizde Tefecilik yapan ve bu suretle yüksek faiz karşılığında vatandaşlarımızı borçlandırarak haksız kazanç elde eden, ödeme zorluğu çeken şahısları icraya veren tehdit ve darp eden şüpheliler tespit edilmiş, İcra Müdürlüğü, Tapu ve Vergi Dairesinden yapılan araştırmalar neticesinde toptan çiçek satışı kisvesi altında tefecilik suçunu işledikleri yönünde kuvvetli şüphe unsurunun oluşması üzerine şahısların faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde Malatya adliyesinden alınan arama kararları doğrultusunda 7 şüphelinin ikamet ve işyerlerine arama kararı alınmış, Şüphelilerin işyeri ve ikametlerinde yapılan arama neticesinde;

-13 milyon 348.000 TL değerinde müştekilere ait toplam 173 adet BORÇ SENEDİ

-465.750 TL değerinde müştekilere ait ÇEK

-208.000 TL (Nakit)

-Alacak ve borçluların faizle borçlandırıldıklarının yazılı olduğu ajanda

-Çok sayıda sözleşme ve teminat mektupları ele geçirilmesi üzerine,

Konu ile ilgili 30/09/2020 günü yapılan eş zamanlı operasyonda, 6 şüpheli yakalanmış, 1 şüpheli ifadesi alınarak şubeden serbest bırakılmış, 5 şahıs gözaltına alınmıştır. 1 şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir."

Bülten- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Murat (3 yıl önce)
    Malatya il emniyet müdürümüz bu tür insanlara aman vermiyor lakin her yere de uzanamıyor lakin sayın emniyet müdürümüzün bilgisi olmuş olsa Hekimhan’da ki tefecilikten eminim ki olayın çözülüp suçluların gerekli işlemlerinin yapılması için elinden gelen herşeyi yapacaktır. Suçlular Ocak yıkanlar eli kolu sallaya sallaya hala bu işleri yapmaya devam ediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    İlçelerdeki tefecilik olaylarına keşke bi el atılsa da insanlar mağdur olmasa. 1 yıldır Hekimhan ilçesinde tefecilikle ilgili suç dosyasında henüz hiçbir gelişme olmayıp mahkeme bile başlamamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Teşekkürler,Emniyet Teşkilatına,bunlar ilçelerde de var,Ev yıkanların,sizde dünyalarını başlarna yıkın inşallah................
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Geri salınacaklar bundan aylar önce bir tane azılısını emniyet aldı içeri Kısa bir süre sonra yine geziyordu Cezalar yasalar yeterli değil Ama emniyet işini iyi yapmış Çok teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • latif (3 yıl önce)
    süleyman soylu tefecilik konusunda aylar öncesinden söz verdi bu organize örgütlere acımamalı emniyet ocak yıkan bunlar yetmez ama evet
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    bunlar çok yuva yıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nişan (3 yıl önce)
    Yeşiltepede tefecilik oynayanlarıda içeri aldınız teşekkür ederiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (3 yıl önce)
    Helal olsun emniyet güçlerine yetkilerini biraz daha artırmakta fayda var bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Alibaba 44 (3 yıl önce)
    Yüzlerce kişi borç ve faiz batagından kurtarılmış haramın binası olmaz allah Devletimize zeval vermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (3 yıl önce)
    Maşallah emliyete çalışıyorlar Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (3 yıl önce)
    İnşalla devamı gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • barış (3 yıl önce)
    emniyet güçlerinin emeklerine sağlık umarım yarın salıvermezler
    0
    0
    Yanıtla