SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tehdide Bak!. Bunu Yapan da Güya 'Koordinatör'..

0
Güncellendi - 2020-11-21 01:52:49
Tehdide Bak!. Bunu Yapan da Güya 'Koordinatör'..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki tüm çiftçilerin haklarını korumakla görevli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç’ın, mülkiyet ve dağıtım hakları tümüyle devlete ait Boztepe Recai Kutan Barajı’ndan Arguvan’a bağlı Parçikan Mahallesi arazilerine su verilmesine karşı bir imza kampanyası başlattığı öğrenildi.

Yazıhan Ziraat Odası Başkanlığı görevini de yürüten Yunus Kılınç’ın, bu amaçla, Yazıhan Ziraat Odası binasına, “Canımızı Veririz, Suyumuzu Vermeyiz” şeklindeki sloganın yer aldığı büyük bir afiş astırdığı ve Yazıhan halkını, Parçikan’a su verilmesini engellemek amacıyla imza kampanyasına çağırdığı görüldü.  Tepkiyle karşılanan paylaşımın altına iki ilçe halkının birbirlerine tepkili yorum ve ifadeleri yer aldı. Ziraat Odaları Koordinatörü olarak bütün Malatya genelindeki çiftçilerin hakların korumak ve yaşadıkları sorunları çözmekle yükümlü olan Yunus Kılınç’ın paylaşımı baraj suyunun belirlenen bölgelere verilmesi durumunda kavgaya davetiye çıkaracak nitelikte olduğu belirtilerek, yetkililerin duruma müdahale etmesi isteniyor.

DSİ Kararını “Can Vererek engelleyeceklerini” duyurdular

Edinilen bilgiye göre, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü, Yazıhan – Arguvan sınırına kadar taşınan Boztepe Recai Kutan Barajı suyunun Arguvan’a bağlı Parçikan’ın bazı bölgelerindeki arazileri için de kullanılması yönünde karar aldı.

DSİ’nin bu kararı, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak, sadece Yazıhan’ın değil il genelindeki tüm çiftçilerin tarımsal üretim süreçlerindeki ihtiyaçlarını karşılanmasında kolaylaştırıcı rol oynaması gereken Yunus Kılınç (yandaki fotoğrafta) tarafından, Yazıhan Ziraat Odası binasına asılan  “Canımızı veririz, suyumuzu vermeyiz” pankartının, Kılınç’ın kişisel sosyal medya hesabında paylaşmasıyla karşılık buldu.

Yazıhan Ziraat Odası binasına astırılan afişte, Yazıhan halkı, DSİ’nin bu kararına karşı çıkmaya ve bu amaçla düzenlenen imza kampanyasına katılmaya çağrıldı.

Söz konusu afişte, “Canımızı veririz, suyumuzu vermeyiz. DSİ 9. Bölge Müdürlüğünün Boztepe Barajından Parçikan Yazısına su verilmesi kararına HAYIR… İmza kampanyasına katıl; önce yarım projemizi bitir” sözleri yer aldı.

Malatyalı tüm çiftçilerin haklarını eşit biçimde korumakla, Ziraat Odaları arasındaki ihtilafları çözümünde yardımcı olmakla, çiftçiler arasındaki anlaşmazlıklarda uzlaştırıcı rol oynamakla görevli Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç’ın Yazıhan Ziraat Odası binasına, içinde “can vermek” şeklinde “kışkırtıcı” bir ifadenin yer aldığı afiş asması ya da asılmasına izin vermesi, ayrıca, bu afişi sosyal medyada paylaşması tepkilere yol açtı.

Parçikan’a su verilmesi kararına karşı, “Can veririz, suyumuzu vermeyiz” sloganının yer aldığı afişi sosyal medya hesabında paylaşan Yunus Kılınç’ın, iki ilçe halkı arasında husumet yaratabilecek bu paylaşımın yaratabileceği olumsuz etkilere karşı yetkililerin  devreye girmesi gerektiği belirtiliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Kılınç, sosyal medya hesabında da 'tehdidi' paylaştı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

66 yorum yapılmış

  • MISIRDERELİ (3 yıl önce)
    Sayın Malatya Haber yetkileri öncelikle haber yaparken araştırıp öyle haber yapın.Sayın çiftçilerimiz sizde mevzuyu bilmeden Yunus Başkana karalayarak çamur atarak bir yere varamazsınız başka şahsi sorununuz varsa bilemem.Başkanın yapmış olduğu haksızlığa uğrayan çiftçinin çiftçinin hakkını savunmaktır.Yıllar önce Yazıhanın suyu Eskimalatya ya verildi.Şimdide kalkmışlar Yazıhan,Fethiye,Hamidiye ve Başpınarın suyunu Paçikana vermeye kalkıyorlar.Önce ordaki araziler sulansın su artarsa orayada başka yerlerede verilsin başkanın demek istediğide bu, çiftçinin isteği de bu.B.Başkanı N.Öztürk ve DSİ Yetkililre neden böyle birşey ortaya attı onu sorgulayın milleti karşı karşıya getiren kim.Bu öncelikle Yazıhanlı çiftçilerin hakkıdır bunu kimseye yedirmeyiz gerekirse eylem için Ankaraya kadarda gideriz Allaha emanet olun cumanız müberek olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Parçikan o suyu hukuk çerçevesinde alır kullanır nokta..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Yunus Kılınç'ın derdi Boztepe Barajı ya da Yazıhan topraklarının sulanması değil... Adam Yazıhan Belediye Başkanlığına hazırlanıyor... Şimdiden tirübünlere oynuyor. Çünkü Nevzat Başkan üçüncü dönem aday olmayacağını açıkladı,Yunus Kılınç sıranın kendine geldiğini düşünüp, sözde Yazıhanlının hakkını koruyor. Ama o arada iki ilçenin halkını karşı karşıya getiriyor. Ayıptır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mertali (3 yıl önce)
    Bu yunus ciğer yemiş galiba. Yada gaza gelmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Bu zatı, derhal kooparatiflikten atmaları gerek.Oraya fazla ve yük olmuş. Halkı kine ve nefrete düşürmekle meşgul ediyor. Derhal özür dilemesi gerekli sanki su babasının mali...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Oldu olacak kendi evine bağlasın. Kafasına göre kullansın ağam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Serdârı (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    yorum süper. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Karagözlu (3 yıl önce)
    Mehmet beye cevaben Ziraat odası başkanı öyle sanıldığı gibi halk seçmiyor. Başkanı seçecek delegeleri başkan seçiyor. Başkanın seçtiği delegeler de başkanı seçiyor. Al gülüm ver gülüm seçim sistemi ondan dolayı yazıhanda başkana rakip çıkmıyor. Çünkü kendi seçtiği delegeleri başkasına oy vermez. Birazcık halkı düşünüyorsa derhal ve acilen başkanlıktan istifa etmeli yazıhana yakışan biri gelmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Karagözlü kardeşim bu açıklaman doğru ama eksik muhtarlar ciftciyle delege seçimi yapar delegeler seçilir sonra delegeler içinden başkan adaylari çıkar delegede kendi arasında başkanı seçer doğruları konuş yalan yanlışla olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Bakın başkanın sloganı yanlış katılıyorum. Bizim köy (şevkiçiftliği) yazıhana bağlı parçikana komşu bize ödenek yok diye su verilmiyorken, suyun parçikana akıtılması sadece siyasi bir gücün dayatmasıdır bence.. Ha adil olarak suyu kotanın altındaki köylere ver gerçekten suyun yeterliyse Arguvana da ver akçadağa da..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok tüm Malatya Boztepe barajı ile sulansın bu Boztepe barajı Van gölü ha bilesin
    0
    0
    Yanıtla
  • ysr_44 (3 yıl önce)
    malatyahaber işin aslını astarını araştırmadan tek taraflı haber yapmayın. Yunus başkanın bu afişi asma sebebini araştırmadan ve habere yazmadan böyle tek taraflı haber yapamazsınız. Bu tarafsız habercilik ilkesi ile bağdaşmaz. Yunus başkan burada Yazıhanın, Hamidiyenin, Fethiyenin, Mısırderenin, Ansırın proje kapsamında olup, daha sulanmayan yerleri var. (Yaklaşık 35-40 bin dönüm.) Projenin maliyet bedeli bahane edilerek suyun parçikan yazısına kaydırılmasına ve buraların susuz bırakılmasına isyan ediyor. Hani nerde araştırmacı habercilik. İnsanları hemen hedef tahtasına koymayın. Yazıktır, günahtır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Argaçlı (3 yıl önce)
    Değeli başkan yazıhanda ne kadar hazine arazisi işgal ettin, Yazıhan çiftçisi olarak merak ediyoruz. İşalin yoksa çık açıkla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Başkan böyle bir polemiğe girerek şimdiye kadar yaptığı basarizligimi gizlemek istiyor.yunus kılıç kkmdir Yazıhan için ne yaptı bundan sonra ne yapacak sorgulanması gereken budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (3 yıl önce)
    Allah'ın suyu kutsaldır, bence kardeşçe paylaşılmalıdır. Su üzerinden tartışma yaşamak bu toprakların insanına yakışmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (3 yıl önce)
    yine yunus kılıç yine sıkandal hiç şaşırmadım, arkadaş bir mesaj verirken yalnız kendinizi değil tüm malatya yı ve malatyalıları düşünün, orası babanızın çiftliği mi!!??
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Söyleyin bu memleket tarımına ne katkınız var? Devletin verdiği destek tarım müdürlüğü ile sizin harçlarınıza gidiyor zaten. Tarıma faydanız yok biliyoruzda, memleketin huzurunu mu bozmak istiyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • yazhan (3 yıl önce)
    başkan çiftçiden 2020 yılında kaç tl topladın.bu parayla hangi harcamaları yaptın.projen var mı açıkla
    0
    0
    Yanıtla
  • vefa (3 yıl önce)
    batıda oda başkanları çiftçilere yön veriyor , yol gösteriyor ve yeri geldiğinde çiftçi hakkını savunuyor. Yunus koordinatörümüz sürekli medyatik olma derdinde.Çiftçiler arasında problem olma derdinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Alim (3 yıl önce)
    Başkan gücün yetiyorsa arguvana yağmur yağmasınıda engelle
    0
    0
    Yanıtla
  • haydar (3 yıl önce)
    maalesef bu yaklaşım ülkeyi karıştırmak isteyen,sürekli ayrıştıran bir yaklaşım. Bu akıl oyunlarını yöneten bir üst akıl var bence
    0
    0
    Yanıtla
  • EnGiN (3 yıl önce)
    Lafa gelince Malatya ziraat odası koordinasyon başkanı Yönetim kurulu üyesi olan Yazıhan başkanı sadece kendi tarlasını bahçesini düşünüyor. Malatya nın hatta tüm Türkiye'ynin çiftçilerin emekçilerinin hakkını savunması gerekirken devletin DSİ nin yaptığı barjın suyunu kendi arazisi dışındaki yerlere susuzluğu yokluğu rewa görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yoldaş (3 yıl önce)
    hani Kardeştik.Bu ayrımı yapma aklını sana kim verdi.Güzel malatyamızda her kesimden insan huzur içinde yaşarken hiç yakışmadı bu ayrım. kerbeladamıyız başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Çirmikli (3 yıl önce)
    İnsanların burdan polemiklere girmesine gerek yok madem su yetersiz parçikana verilmesi yazihan ovasini sikintiya sokacak.boztepe yi besleyen çay üzerinde yayikli köyü üstlerine 2 nci gölet yapilir.baraj daha güçlenir.kimse polemiğe girmeden herkes faydalanir
    0
    0
    Yanıtla
  • hak sahibi (3 yıl önce)
    arkadaşlar bu malatya hepimizin.maalesef başkan halkı düşmanlığa sevk etme niyetinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Aklıselim (3 yıl önce)
    Devletin kaynakları kullanılarak, bu ülkenin, bu şehrin tüm vatandaşlarının vergileriyle yapılan barajdan ihtiyacı varsa komşu köylerin yararlanmasını engellemek isteyenler suyun kaynağı yada barajın gövdesi ilçeniz sınırlarında diye su sizin mülkünüzde mi? sanıyorsunuz. Devlet planlamasını yapar ihtiyaca göre suyu taksim eder, sizin kafayla bakarsak kaynağı ve su tutulan alanları Çelikhan sınırlarında diye Çat barajından Malatya ya su verilmemeli önce Çelikhan ve Adıyaman arazileri sulanmalı kalırsa Malatya ya akmalı su. Asıl işi üyelerinin Tarımsal üretimini geliştirmek ve üyelerinin karşılaştığı sorunları çözmek olan bir STK her söylem ve eylemi ile siyaset yapıyor. Yeter artık çiftçilerinize hizmet noktasında bir çaba sarf edin (onlardan fahiş üyelik ücretleri almak dışında) yada hedefiniz her neyse mertçe açık açık söyleyinde bilelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • has malatyalı (3 yıl önce)
    başkanımızı basından takip ediyoruz.Mikrofonu alınca gayet güzel laflar ediyor.Ammmaaaa anca laf .Arkası kiraz bahçesi.İnşaallah basın önünde iddialara da cevap verirsiniz.Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (3 yıl önce)
    O baraj sanki babasının malı devletin barajı bu barajdan faydalanabilecek kim varsa herkesin faydalanması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • harranlı (3 yıl önce)
    ziraat odası başkanına şu soruyu sormak lazım: öncelikle yazıhan ve daha sonra malatya tarımı için şimdiye kadar ne yaptınız?kaç proje hayata geçirdiniz?topladığınız paraların miktarı nedir ve bunun ne kadarını çiftçimize harcadınız?Bu sorularım cevap verirse sevinirim.Hem de üzerine atılı iddialar için cevap vermiş olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Ali (3 yıl önce)
    Bu huzurlu ili böyle karıştırmak için biri akıl Mı verdi acaba merak ettim. Kim yönletiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Devletimizin ve savcılarımızın derhal bu insanlar hakkında gerekli işlemlere başlaması dileğiyle. Malatya’daki tüm çiftçilerin haklarını korumakla görevli sözde Ziraat odası başkanının bu davranışı İnsanları kin ve nefrete sürüklediğinin ve halkı teşvik ettiğinin göstergesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Malatya huzur Keti iken iki komşu ilçe arasında kin tohumları atmaya kimsenin hakkı da yok haddide değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Ziraat odaları gerçekten kaçtane çifci için proje yapmış aldikları paralarla luks içinde kendilerini ağirliyor başkanlar monilya için gelen parada çikıp boş beleş konuşmalar yapmıştır bakanlık bu odalra birlikleri iyi bir denetimden geçirmeli sulama birlik başkanları nasıl kamu personeli atandıysa odalara birliklere de atanmalı ziraat odaları birlikler para tasil etmeden başka ne yapıyor acıklasınlar çifciye su proje yaptı diye yok yok ancak kamu kurumlarını eleştirirler
    0
    0
    Yanıtla
  • EDİTÖR'den (3 yıl önce)
    Bu haberle ilgili olarak tamamı Ziraat Odası Başkanına destek olmaya yönelik, aynı IP numaralarından aynı kişiler tarafından değişik isimlerle gönderilen mesajlar yayına girmemektedir. (108.162.229.45'den gönderenler Kazım Kılınç, Mustafa Aydın,Yakup Güler,108.162.229.65'den gönderenler A.Büyükkaya, Battal,Vedat, 108.162.229.203'ten (MTA'cı) Nihat, Unsal, Battal vs..)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın editör yunus başkan paylaşım yaptı iki ilçe birbirine laf atıyor düşmanlık besliyor diye yazmışsınız peki sizin burda yaptığınız ney?? Bakın yine aynı insanlar burada atışıyor... Bu yaptığınız doğru mu
    0
    0
    Yanıtla
  • Dost (3 yıl önce)
    Çifçileri böyle kandıramasınuz. Şimdiye kadar çiftçiye ne yaptınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı diyarı (3 yıl önce)
    Cumhuriyet savcıları buna ek atmalı. Arguva topraklar da bu vatan toprağı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asi (3 yıl önce)
    Bu ülkenin kaynakları kimsenin malı değil, devlet imkanlarından ve yatırımlarında toplumun her ferdi eşit faydalanmalı. Bu vatan herkesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet GÜLER (3 yıl önce)
    Ziraat odası başkanımız sonuna kadar haklıdır.Yarım proje bitmeden suyun verilmesi haksızlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Sayin Valiyi bu koordinatör denen şahsi ,akılalmaz tehdidi nedeniyle görevden almaya davet ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Aydın (3 yıl önce)Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Ziraat oda başkanını biz seçtik biz görevden alırız.Kimse atamadı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (3 yıl önce)
    Arkadaşlar herkes işine geldiği gibi konuşuyor yunus Kılınç Yazihan ziraat odasi başkanı ve çiftçisinin arkasında bunun neresi suç Bi imza kampanyası düzenlemiş bu kadar abartmanin anlamı yok parcikan Bi empati yapsın kendisini Yazihan in yerine koysun sizce doğru mu Yazihan in su görmemiş arazileri var halen arkadaşım kendinizi bizim yerimize koyun doğru diyorsanız buyrun suyun hepsi sizin olsun sizi anlıyoruz ama sizde bizi anlayın zor bisey değil empati yapmak yunus başkan Malatya çiftçisi için yaptıkları Facebook profilinden bakabilirsiniz şimdi Yazihan çiftçisinin hakkını savundu diye kötü mü oldu??? Yunus başkan malatyanin tek çiftçinin sesidir..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    benim köyüm yazıhana bağlı parçikandan daha bu tarafta ambarcık şevki çiftliği bizim köye su verilmeden arguvana bağlı parçikana suyun gitmesi hangi siyasi bağlantının sonucudur onuda yazsanıza
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısı sevdalısı (3 yıl önce)
    bu nasıl iştir sevgili malatyalılar kayısıya sahip çıkması gereken adına ziraat odaları koordinatörü denilen zat tarımsal üretimi engelliyor. Çiftçinin hakkını koruması gerekenler maalesef çiftçiye düşman gibi davranıyor.Hem de çiftçiler arasında ayırım yaparak.Memleket kimlere kalmış.Çiftilerden haraç gibi para alıyorlar.ne yapıyorlar bu paralarla.Devletimizin sayın savcıları lütfen bunları bir inceleyin.Çiftçinin ceplerinden çeksinler ellerini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yazıda hiçbir dehdit görmüyorum. Suyuna sahip çıkıyorlar. Oda haklarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • şehrin sakini (3 yıl önce)
    hiç yakışmadı .bir ziraat odası başkanına ve bir ili temsil ediyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canımızı veririz nedemek yahu ziraat odası baskanısın sen bu ayrımcılık nedir zaten bu ziraat odaları ne iş yapıyor derhal görevden alınması gerekir bu ayrımcılığı yapan şahsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • nihat (3 yıl önce)
    neden yorumumu yayılamıyorsunuz işinizemi gelmedi bu haberi yapmak için kaç para aldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu dangalakça mesajı yazan birinin, mutlaka bu canımızı veririz suyumuzu vermeyiz diyenin dediğini tehdit olarak görmediği aşikar. Bu kafadakiler o ziraat odası başkanını savunuyorsa şayet, o ziraat odasında sorun var demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (3 yıl önce)
    Ortamı kışkırtmak, insanları birbirine düşmanlık yapmalarına fırsat vermekten dolayı sayın Valinin bu kişiği görevden alıp gerekli inceleme başlatması gerekmektedir. Böyle ahkam kesmek kesinlikle yanlış bir seçimdir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazihanli (3 yıl önce)
    İlçesine sahip çıktığı için çiftçisine sahip çıktığı için yunus Kılınç karaliyorsunuz bu hak mı sizce parcikanlilarin melletvekili var diye bu haksızlığı yazihana yapamazsınız Yazihan çiftçisini ezemezsiniz bu haksızlık biz çiftçiler başkanımızın yanındayız arkasındayız siyasilere ezdirmeyiz bu olay parcikan meselesi değil bizim kimseyle işimiz yok bizim köylerimizde su yok Yazihan sahipsiz değildir sizin vekiliniz varsa bizimde allahimiz var Allah büyük kimseyi tehtit falan ettiğimiz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Konuyu bilmeyen malatyahaber editörü burda vermiş veriştirmiş.oncelikle Boztepe barajı Yazıhan ovasını sulamak amacıyla projelendirildi ve inşaatına başlandı.ama projede bulunan Yazıhan in bazı köylerine hala su verilmedi.120 bin dönüm arazi sulanacaktı ama şuan 90 bin dönüm sulanıyor.oda sürekli arıza veriyor.eger su yeterliyse parcikana verilmeli ama henüz projedeki yerlere su verilmemişken başka projelere imza atmak doğru değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • nihat (3 yıl önce)
    Sonuna kadar Yunus Başkanımız haklı vede deslekliyoruz öncelikle yarım kalan arazilere su versinler oraya da yoncalı barajında su aktarılsınlar yada Yazıhandaki araziler tamamlandıktan sonra su artarsa orayada versinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut kiraz (3 yıl önce)
    Adam kime ne yapmış kavga dövüş olsa amacı insanları yola döker eyleme davet eder adam imza kampanyası düzenlemiş hak ve hukukla elinden geleni yapıyor ha doğru Malatya genelinin başkanı olabilir ama öncelikli olarak Yazihan in ziraat odasi başkanı boş konuşmanın anlamı yok kimseyi galyana getirmiyor imza topluyor bu gazete ne yapmaya çalışıyor amacı nedir tarafsız olun tarafsız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Adama bak ya, sanki bahsettiği su babasının tapulu malında çıkan su. Allahın suyu, devlette halkı için baraj yapmış , suyun yetiştiği yere kadar hakkı olan herkes sular. Buna sen değil DSİ hesap yapar, karar verir. Haa senin bölgende sulamayla ilgili bir sıkıntı varsa, onu dile getirir hakkını ararsın. O sıkıntının çözümü için mücadele edersin etmelisin de. Ama bunlar yapılmadan su vermeyiz, diyemezsin. O kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bu ziraat odaları çiftçiden aldığı paraları nereye harcıyorlar. Bunlar kime hesap veriyor. Bunların yaptıklarının hesabını kim soracak. Tarım bakanlığı neden denetlemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Kerbela’da zulüm yapanlardan ne farkın var...? Su vermeyiz...? Onlar da su vermemişti ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (3 yıl önce)
    Öncelik yazıhandır kuraktır
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    keşke güzel bir soruşturma açsalar 2 ilçenin çiftçisini birbirine düşürdüğü için
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman YAMAN (3 yıl önce)
    1970 li yıllarda Yazıhan ovası için gelen Medik barajı bu ovanın %70 susuz iken Eski malatyaya verildi Şimdi Boztepe Barajından Fethiye nin % 90 nı Hamidiyenin %50 sine su verilmeden Parçikan'a suyun verilmesini hiç onaylamıyoruz. Ziraat odasının Yanındayız. Malatya Haberin ÜSLÜBUNU KINIYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğer suyun gitmesine izin verilirse Yazıhanı kaybedersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman bey çok net anlattınız. başka söze ne hacet...
    0
    0
    Yanıtla
  • Devletin suyu babanızın malımı. herkes yararlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    yunus kılıç kimdir,necidir,...2 kelime konuşmayı beceremeyen insanlardan bu tarım ve hayvancılık artık bakanlık eli ile kurtulmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Peki bu adamı hala görevde tutmalarına ne demeli ? İnsanlar arasında kin ve nefret duygusunu fazlasıyla aşılayan bu kişilerin acilen görevden alınması gerekiyor. Umarım haberin peşini bırakmazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Soran Malatyalı (3 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Babasının malı anlaşılan baraj! Nasıl iştir bu, nasıl bir anlayıştır? O zaman Bozburun köyü sakinleri de çıkar der ki:" Madem hizmet alamıyoruz neden vergi veriyoruz? Bozburun bu ilin köyü değil mi" Hizmet ayırım yapılmadan her yere götürülür. Benim köyüm, benim akrabam, benim adamım hizmet alsın ama geri kalanlar ne oluyorsa olsun anlayışı ile hareket edilmemeli. Umarım gerekli işlemler bir an önce yapılır.
    0
    0
    Yanıtla