SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evin Tabanı Ahıra Çöktü

0
Güncellendi - 2018-05-11 16:54:07
Evin Tabanı Ahıra Çöktü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2 katlı olan ve altı besi damı olarak kullanılan evin içeriden çökmesi sonucunda göçük altında 21 hayvan telef oldu.  Olay da şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Gülümuşağı Mahallesinde meydana geldi. Ev sakinlerinin yaylaya çıkması nedeniyle kimsenin içinde oturmadığı ve altı besi damı olarak kullanılan 2 katlı evin içinde göçük oluştu ve tavanın çöktü.  Tavanın çökmesinin etkisi ile besi damında bulunan 100 keçiden  21 tanesi göçük altında kalarak telef oldu.

Mehmet Gülüm’e ait olan evin mevsimlik olarak kullanılması nedeniyle şuanda içinde kimsenin yaşamadığı, sadece besi damı olarak kullanılan alt katında keçi beslendiği belirlendi. Ev sakinlerinin tesadüfen yaylada olması nedeniyle olay şans eseri ölen ya da yaralanan olmadan atlatıldı.

Olay sonrasında bölgeye AFAD kurtarma ekipleri ile birlikte Battalgazi Belediyesi ekipleri yönlendirildi.

Evde oluşan tehlike ve içerisinde oturulamayacak olması üzerine AFAD ve Battalgazi Belediyesi ekiplerince kontrollü olarak yıkıldı.

Gülümuşağı muhtarı Osman Sert, “Çok şükür can kaybımız yok, buna seviniyoruz.” diyerek, kendilerine yardıma koşan Battalgazi Belediyesi ile AFAD ekiplerine teşekkür etti.

Evin sahibi Mehmet Gülüm ise evinin geçen sene yaşanan deprem esnasında hasar aldığını ve bundan dolayı göçüğün oluşmuş olabileceğini belirterek, “Biz yaylaya çıktık. Yağmur yağdı, yağmurdan dolayı hayvanları getirip alt kata koymuşlar çocuklar. Gece ben gidip baktım, kurt gelmesin diye. Ev, içinden yıkılmıştı. Hayvanın bir kısmı altında kalmıştı 21 tanesi, diğer sağ olan hayvanlarda vardı. Hayvanları Kurban Bayramı için kurbanlık olarak almıştık. Burada Kurban Bayramına kadar bakacaktık. Hayvanları borca aldık, bir kar kazanak diye. Evde oturulamaz hale geldi.” İfadelerini kaydederek, kendisine yardımcı olunmasını talep etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sözcü (6 yıl önce)
    Bakımsızlık yağmur suyu önlenemez felaket
    0
    0
    Yanıtla