SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekelcilerden Seydişehir İşçisine Destek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tekel çalışanları, özelleştirme kapsamında bulunan Seydişehir Alüminyum tesisleri çalışanlarının, 23 Mayıs 2005 günü özelleştirme karşıtı protestolarına karşı emniyet güçlerinin şiddet uygulamasına tepki gösterdiler.

Tekel Sigara Fabrikası bahçesinde toplanan tekel çalışanları adına Tek Gıda İş Sendikası Doğu ve Güneydoğu Bölge Şubesi Başkanı Mecit Amaç, “ Çok uluslu şirketler ve onların temsilcisi durumunda bulunan İMF- DB gibi kuruluşların talimatını emir telaki edip yerine getiren siyasal iktidar, işçinin en temel ve demokratik hak arayışına karşı gösterdiği bu tahammülsüz ve zorba tavrı şiddetle kınıyoruz. Hükümet ülkeyi talan edenler için gösterdiği sınırsız destek ve hoş görüyü, geleceğine işine,.ekmeğine sahip çıkan emekçilere karşı şiddeti esas alması kimlerin hükümeti olduklarını da açıkça göstermektedir. “ dedi.

Amaç, basın açıklamasında, "Tek Gıda İş Sendikası olarak Seydişehir’de emek ve onur mücadelesi için kendilerini ortaya atan sınıf kardeşlerimize, geçmişte Malatya’dan, Bitlis’ten tüm Doğu ve Güneydoğu ’dan Seka direnişine verdiğimiz desteğin aynısını Seydişehir Alüminyum emekçilerine vermeye hazır olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Ülkemiz için halkımız için geleceğimiz için özelleştirme karşıtı onurlu mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından alkışlı protestoda bulunan işçiler daha sonra işyerlerine döndüler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız