SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teklif Gelen Çok Futbolcumuz Var"

0
Güncellendi - 2018-12-23 18:37:51
A- A+ PAYLAŞ

BULUT'TAN AÇIKLAMALAR.. TRANSFER DEĞERLENDİRMESİ.. BUNDESLİGA HEDEFİ.. Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Erol Bulut, “İlk hedefim Evkur Yeni Malatyaspor’da başarılı olmak. Sonra ne olur bilemiyorum” dedi.

TRT Spor’da yayınlanan Ajans Saati programının konuğu olan Erol Bulut, hedefleri, transfer çalışmaları, takımın son durumu, Türk futbolu ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

“FORMA SAVAŞININ OLMASI LAZIM”

Başarılı teknik adam, transferle ilgili, “Yeni gelen transfer hemen ilk 11’de yer alacak algısı oluşmasın. Yeni gelen transferlerle kadro derinliği ve forma rekabetini artırmak; rekabeti artıramasanız bazı oyunculardan istediğiniz performansı alamayabiliyorsunuz. Forma savaşının her zaman olması gerekiyor. Rahat bir futbolcu, ‘Zaten ben oynuyorum, arkamda kimse yok’ diyor ve bazen çıkıp ona göre oynuyor. Bunun olmaması ve rekabeti artırmak için bazı transferler gerekiyor. Belki 1-2 kişi ilk 11’de oynayacak ama diğer 2 kişi kulübede oturacak, sonradan size çok iş yapacak” değerlendirmesinde bulundu.

“BAZI FUTBOLCULARIMIZLA YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ”

Takımda yolların ayrılacağı futbolcularında olacağını dile getiren Bulut, “Devre arasında bazı futbolcularımızla yollarımızı ayıracağız. Çünkü Türkiye’de yabancı oyuncu sayısını biliyoruz. Ona göre, bizde bütçemize göre bazılarıyla yollarımızı ayıracağız. Onların yerine daha kaliteli, bize daha çok iş yapabilecek futbolcuları alacağız. Çünkü oyun kalitenizi yükseltmek istiyorsanız, oyuncu kalitenizin artması lazım. Teklif gelen çok futbolcumuz var. En az 3-4 kişiye teklif geliyor” diye konuştu.

“İKİNCİ YARI ZORLU GEÇECEK”

‘Evkur Yeni Malatyaspor defans ağırlıklı oynuyor’ eleştirilerine de yanıt veren Bulut, “Attığımız 25 gol var. Lige bakıldığında gol atma sayısı bakımından ilk 5’in arasındayız. Bunun yanında en az gol yiyen ikinci takımız” ifadelerini kullandı.

Bulut, ligin ikinci yarısının çok daha zorlu geçeceğini belirterek, “Bütün futbolcularımın takıma, hedefimize odaklanmasını istiyorum. Bir futbolcu kafasında ‘Sezon sonunda gideceğim, sakatlanmayayım, ona göre oynayayım’ derse, ben onu istemiyorum. Öyle olmazsa istediğimiz hedefe zor ulaşırız” dedi.

“ŞUAN TEK HEDEFİM MALATYASPOR’DA BAŞARILI OLMAK”

Bulut, kendisine yöneltilen, ‘Fenerbahçe’de futbol oynadınız. Fenerbahçe’de sezona kötü başladı, Cocu sonrası Fenerbahçe’den teklif aldınız mı ya da alırsanız kendinizi Fenerbahçe’ye hazır hissediyor musunuz?’ sorusuna, “Fenerbahçe’den bir teklif almadım. Tabi Fenerbahçe’nin gidişatı, onların hiç ummadığı bir gidişat oldu. Hoca değişikliği oldu. Benim açımdan söyleyeceğim, her hocanın olduğu gibi benimde hedeflerim var. Ama ilk hedefim, Evkur Yeni Malatyaspor ile istediğim hedefe ulaşmak. Ondan sonrası ne olur, nasıl seyreder bilmiyorum. Hedeflerimden biri Bundesliga’da (Almanya futbol ligi) çalışmak. Şuan tek hedefim Malatyaspor’da başarılı olmak. Zamanı geldiğinde diğer konuları değerlendiririz” cevabını verdi.

“İSME BAKAN BİR TEKNİK ADAM DEĞİLİM”

Bulut, takımdaki forma rekabetiyle ilgili, “Guilherme’nin sorunu yok. Hafif bir sakatlığı vardı. Daha önce Legia Warszawa’da üst baldırından aldığı bir sakatlığı vardı, o nüksetti. Onun yerine Ahmet Ildız’ı oynattık. Çok iyi oynadı. Bu forma savaşı olmak zorunda. Bu olunca, yedekten gelen futbolcu aynı performansı gösteriyor. Ondan aynı verimi alabiliyoruz. Mina sakatlandı, Akça girdi. Formayı aldı götürüyor. Bu aynı şekilde devam edecek. İsme bakan bir teknik direktör değilim. Kim sahada istenen performansı veriyorsa, o çıkıp sahada kulübü için oynayacak. Son maçta elimizde adam yoktu. Mina milli takımda sakatlandı, ondan dolayı formayı Akça’ya kaptırdı, iyi bir şekilde devam ediyor. Sadık kart cezalısı, Mina oynayacak. İyi bir şekilde devam ederse, Sadık bekleyecek. Bizim için fark etmiyor. Futbolcularımız bunu biliyorlar. Sezon başından buyana adaletli bir şekilde forma veriyorum. İsim önemli değil, futbolcularımda bunu iyi biliyorlar” açıklamasında bulundu.

“SADIK’IN MİLLİ TAKIMI HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Sadık Çiftpınar’ın milli takıma çağrılmamasına da değinen Bulut, “Lucescu karar verecek. Geçen seneden bu yana istikrarlı giden bir gidişi, yükseliş var milli takım formasını hak ettiğini düşünüyorum. Alanyaspor’dan genç kardeşimiz, milli takıma çağrıldı, çok iyi performans sergiledi. Ben Sadık’ın çok önceden hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BENİM FARKLI BİR SİSTEMİM VAR”

Bulut, bir taraftarın “Oyun sistemi Aykut Kocaman’a benziyor mu?’ sorusuna, “Taraftarlar benzetebilir ama benim ayrı bir sistemim var. Ben sahanın bütün alanlarında kompakt oynamaya çalışan bir teknik direktörüm. Ligde en kompakt takımız. Almanya’da doğup, büyüdüm, futbol oynadım, iyi hocalarla çalıştım. Saha içerisi değil her yerde disiplin ve saygı olmazsa olmazımdır” şeklinde cevap verdi.

“SADIK’IN SAKİN OLMASI LAZIM”

Antalyaspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart sonrası Sadık Çiftpınar’a verilen iki maçlık cezayla ilgili ise Bulut, “Sadık’ın yokluğu, biraz daha sakin olmamız lazım. Sadık’ın da o konuda kendisini sakinleştirmesi lazım. Sadık, takım için her şeyini veriyor ama sakin olmalı. Kartla ilgili kendisine sordum, galiba Diego’nun ensesini tutmuş, öyle olunca kırmızı kartı yiyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.

“VAR, ANADOLU TAKIMLARINA YARADI”

Bulut, VAR sistemiyle ilgili ise şunları söyledi:

“Geçmişte yapılan hatalardan dolayı VAR sistemi geldi. VAR sisteminde iki şansınız var. Ekrandan bakıyorsunuz, doğru karar verme şansınız var. Daha adaletli olduğunu düşünüyorum. Anadolu kulüplerine büyük faydası oluyor. Evkur Yeni Malatyaspor’a Göztepe maçında yaradığı gibi başka takımlara da yarıyor. Anadolu kulüplerine kesinlikle yaradı. Büyük takımlarla Anadolu takımları arasındaki makasta daraldı. Herkes büyük takımlara, birbirine kafa tutabiliyor. Son sıradaki takım ilk sıradaki takımdan puan alabiliyor. Puanlar çok yakın ve lig daha heyecanlı, daha güzel oldu. Türkiye’de taraftarımız çok ateşli, hakem yüzde yüz emin olmak için bakıyor. Maçlar bazen 96, 97 dakika oynanıyor, maksimum 5 dakika uzatılıyor, VAR’da beklenen süre ekleniyor. Kural, oyun durduktan sonra bakılıyor. Almanya’da bir maçta devre arasında takım içeri girdi, bütün takımları sahaya aldı ve penaltıyı attırdı. Türkiye’de olsa, iki takımı içeriye sokup, dışarı çıkarıyorsunuz, siz düşünün ne olur.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • serdar (5 yıl önce)
    MALATYAM DAKİ bileti pahalı bulanlar buyrun ve adamların stadı ful çekiyor.Bizde ise 5 tl lik trübin bile dolmuyor pehhhh sonra MALATYASPORLUYUM ağa diyorsunuz. Bursaspor - Yeni Malatyaspor bilet fiyatları... Goldsit 1963 Tribünü: 250,00 TL, 1. Kategori: 150,00 TL, 2. Kategori: 125,00 TL, 3. Kategori: 60,00 TL, 4. Kategori: 50,00 TL, 5. Kategori: 25,00 TL, 6. Kategori: 25,00 TL, Misafir: 32,50 TL
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (5 yıl önce)
    Duvier Riascos bence alalım sayın hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • izmir servis (5 yıl önce)
    Yeni Malatya spor Yönetimi Türkiye liglerinde bana göre en tecrübeli olanı Bu çerçevede Erol Bulut hoca ile anlaşmaları ne doğru bir tercih olduğu ortada umarım bu istikrar sürekli devamlılık getirir Malatya spor gibi bir kabus yine yaşanmaz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (5 yıl önce)
    Çok bilmişlerin,gece gündüz eleştirdikleri,futbolunu beğenmedikleri,Efendim Takım isterse her maçta 5 gol atsın,bu takım güzel top oynamıyor tarzında yorum yaptıkları bu takımın futbolcularından bahsediyor.
    0
    0
    Yanıtla