Hırsızlar, bir besihaneden 10 dana çaldılar. Ancak birini sulama kanalına düşürdüler, birine de tren çarptı. Çaldıkları hayvanların 2sini yolda kaybeden hırsızların belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.
Olay Dilek Kasabası Aydoğan Mahallesinde meydana geldi. 25 yaşındaki O.S.ye ait besihanede bulunan 20 adet büyükbaş hayvandan, 10 adet Simental cinsi erkek dana gece çalındı. Hayvanların götürülebilecekleri yerleri araştıran jandarmanın iz takibi sırasında, danalardan biri Şehir Mezarlığı yakınındaki Yaka Mahallesi sınırlarından geçen Şahnahan Sulama Kanalında boğulmuş olarak bulundu. Araştırmayı sürdüren Jandarma, danalardan birine de yine aynı bölgede demiryolu üzerinde geçirilirken trenin çarparak parçaladığını gördü. 8 dana ile hırsızların bulunması için araştırma sürüyor.
Bu arada Hekimhan ilçesi İpekyolu Beldesi Aşağıgirmana Mahallesinde 63 yaşındaki B.K.ya ait 1 Montofon cinsi inek ile 3 Simental cinsi ineğin çalındığı bildirildi. Jandarma araştırmaya başladı.