SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Telefon Dolandırıcılığında Öğrenci ve Yabancı Uyruklu Bağlantısı

Telefon Dolandırıcılığında Öğrenci ve Yabancı Uyruklu Bağlantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1 milyon 100 bin liralık dolandırıcılık polis ekiplerinin müdahalesiyle önlendi.

Battalgazi ilçesinde ikamet eden Sevinç Akın, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini, eşini ve 2 çocuğunu telefonla arayan şüphelilerin kendilerini polis olarak tanıttığını, kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini söyleyip kendilerinden para istediğini anlattı.

Akın, "Bankadan kredi çekmemi istediler, iş yerinden izin alarak bankaya gittim. Sürekli emniyetten olduklarını söylediler. Eşimi ve oğlumu aramışlar. Altınımı istediler, şebekeyi yakalama için irtibatta olmamız gerektiğini söylediler. Kuyumcuya giderek altınları bozmamı söylediler, emniyetteniz dedikleri için inandım. Aynısını eşime de söylemişler. Eşim bankaya giderek kendisine ve bana çıkan krediyi iptal ediyor. Oğlum da kuyumcuda altınları bozacağı esnada polisler engel olmuş." diye konuştu.

Yusuf Akın da kendisini arayanların adliyeye gitmesini istediğini aktararak, "Kuyumcuya giderek evdeki altınları bozmamı ve adliyeye 200 metre mesafede beklememi istediler. Polis ekipleri sağ olsun kuyumcuda beni durdurdu. Kardeşimi de banka hesaplarıyla ilgili aramışlar, para ve hesap bilgisi talebinde bulunmuşlar. Parayı alabilmek için korku ve panik oluşturdular." ifadelerini kullandı.

Akın ailesine Asayiş Şube Müdürlüğünde para ve altınları teslim edildi.

Öte yandan, şüphelilerin paranın yatırılmasını istediği banka hesabının bir öğrenciye ait olduğu, şüphelilerin aradığı telefon numarasının ise yabancı uyruklu bir şahsa kayıtlı olduğu öğrenildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız