Vatandaşlara "hediye kazandınız" SMS'si gönderdikten sonra paralarını dolandırdığı belirlenen bir kişi polis tarafından yakalandı ve gönderildiği adliyece tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Emniyet Müdürlüğümüz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği görevlilerince;
Vatandaşlarımızın cep telefonlarına çeşitli miktarlarda hediyeler kazandınız şeklinde SMS gönderip daha sonrasında ise hediye kazanılan paranın alınabilmesi için bir miktar paranın ATM aracılığı ile gönderilmesini isteyen şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda, B.A. isimli şüpheli 03/04/2012 günü ilimiz Kışla Caddesi üzerinde yakalanmış, 04/04/2012 günü çıkarıldığı adli mercilerce “Bilişim Sistemlerinin Banka ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan TUTUKLANMIŞTIR."