SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tereddüt Etmeden Bizi Tercih Etmelerini İstiyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, bu yıl üniversitelerini tercih edecek olan öğrencilerin yurt sorununun olmadığını belirterek, puanı tutan öğrencilerin üniversitelerini hiç tereddüt etmeden tercih etmelerini istedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 20 Temmuz’da açıklanması beklenilirken Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, üniversitelerini tercih edecek olan öğrencilerin barınma sorunu yaşamaması adına gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

2023-2024 yılı eğitim-öğretim sezonunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Ekim ayında yüz yüze başlayacak. 3 gün sonra YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile başlayacak olan tercih döneminde öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, yeni ve genç bir üniversite olarak yeni öğrencilerini beklediklerini söyledi.

2018 yılında kurulan üniversitelerinin bu yıl 6 fakülte, 9 meslek yüksekokulu ve 100’ün üzerinde programla eğitim-öğretime başlayacağını belirten Bentli, özellikle Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile kentte İnönü Üniversitesi’nden sonra sağlık alanında önemli hizmetler yapacaklarına inandığını söyledi.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya’da özellikle eğitim ve öğretimin aksamaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığına da dikkat çeken Bentli, KYK yurtlarında deprem nedeniyle hiçbir hasarın söz konusu olmadığını da belirtti. Şuanda depremzedelerin bir bölümünün kalmaya devam ettiği yurtların yeni eğitim sezonuna hazır hale getirilmesi adına çalışmaların olduğunu da aktaran Bentli, Turgut Özal Üniversitesi’nde sadece bir fakülte binasının ağır hasarlı olduğunu ve yeni sezonda yeni yerleşkede eğitime devam edileceğini ifade etti.

Malatya’yı tercih edecek olan üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunu yaşamaması adına Vali Hulusi Şahin başkanlığında sürekli toplantılar yaptıklarını da anlatan Bentli, Yeşilyurt ilçesinde bulunan yeni yerleşkede Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 katlı çelik yapıdan oluşan 2 bin kişilik yeni bir yurdunda yapılacağını açıkladı. Yer tesliminin yapıldığını ve yeni eğitim yılının başlarında yurtların hazır hale getirilmesinin planlandığını kaydeden Bentli, böylelikle Malatya’ya üniversite okumak için gelecek öğrencilerin yurt sorununun olmayacağını da ifade etti.

20 Temmuz’da açıklanacak sonuçlar sonrası puanı Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilere rahatlıkla burayı tercih etmelerini öneren Rektörü Bentli, “Turgut Özal Üniversitesi olarak genç ve dinamik bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizi açıklanan sıralamalarına göre bize denk gelen puanları tereddüt etmeden bizi tercih etmelerini istiyoruz. Şunun sözünü de veriyoruz, hiçbir öğrencimizin deprem nedeniyle burada mağdur olmaması için kapılarımız her zaman açık olacak, kendileri ile ilgileneceğiz. Bu yıl deprem bölgesinde ek yüzde 25 kontenjan ayrıldı. Bu nedenle de deprem bölgesi ve diğer illerden gelecek öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız. Onların hiçbir problemini gözardı etmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Vatandas (1 yıl önce)
    Hangi tip fakültesi. Eğitim araştırma hastanesi mi tıp fakultesimi devlet hastanesini ne olduğu belli değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil (1 yıl önce)
    Adı dışında kimlik kazanmamış bir Üniversite. Yazık Malatya'nın kaderi. İnönü'nün yeşil kampüs özelliği dışında bilimsellik dibe vurmuş. Fırat arkamızdayken BİLİMİ en tepeye koyup 50 yıl geçmiş bizi. Cahillik hem de bilimin cahili kıyamettir. Malatya'mıza ve ülkemize yazık. Laboratuvar yok. Bina yok. Çalışma ortamı yok. Kampüs kimliği yok. Kamuoyunda torpille hatırlanan bir üniversite. İnönü'de 20 bina yıkılacak. Neden yıkılacağını bilen yok. 20 binası yıkılan bir üniversiteye kim gelir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlkokul terk vatandaş (1 yıl önce)Cahil isimli kullanıcı yorumuna
    Fırat çok iyi gerçekten bütün indekslerde bizden öndeler bizim hocalarımız bilim yapmıyı akşama kadar oturuyu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Malatya'ya kimse öğrenci göndermez .zaten üniversitenin çoğu bölümü öğrencisi çok azdı.şimdi hiç olmaz devlete boşuna yük oldu
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya haraptar (1 yıl önce)
    Bu deprem kargaşasında kimse çocuğunu malatyada üniversiteye göndermez herhalde
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyadaki çocuklara yarar işte gelmesinler herkes tıpa girer
    %14
    %86
    Yanıtla