SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teşekkürler Elazığ.. Teşekkürler Türkiye..

Teşekkürler Elazığ.. Teşekkürler Türkiye..
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremde büyük çapta etkilenen, çok sayıda binanın yıkıldığı ve vatandaşın öldüğü depremlerin ardından Malatya'lı depremzedelerin yardımına ilk koşan komşu Elazığ olurken, daha sonraki günlerde Türkiye'nin her yöresinden yardımda bulunanlar Malatya'da minnetle anılıyor.

İLK KOŞAN ELAZIĞ OLDU..
6 Şubat sabaha karşı 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğünde, aynı gün 13.24'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım ve can kaybı yaşayan, ilk ve ikinci gün başta ekmek ve su olmak üzere her türlü temel ihtiyaç maddesinin bulunamadığı için deprem sonrası da büyük sorunlar yaşayan Malatya'daki vatandaşların yardımına ilk koşanlar komşu Elazığ'dan gelen vatandaşlar oldu.

İlk ve ikinci depremin ardından, birçok Elazığlı vatandaş, özel araçlarına yükledikleri çeşitli temel ihtiyaç malzemelerini, gıdayı ve suyu Malatya'da çeşitli semtlerde dağıttılar. Ekmek sıkıntısının çektiği kentte bu sorun, Elazığ'daki fırınların Malatya'ya yönelik üretimleriyle bir nebze önlendi.

Birçok depremzede vatandaş, depremin ilk gününde ve sonrasında Elazığ'dan gelen yardımların yanı sıra, Malatya'dan Elazığ'a gidenlere esnafın, vatandaşların büyük ilgi ve yakınlık gösterdiklerini belirterek minnet duygularını ifade ettiler.

VE TÜM TÜRKİYE..
Sonraki günlerde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlar ve desteklerle, depremin yolaçtığı sıkıntılar bir nebze azalırken, Malatyalı depremzedeler, tüm yardıma koşan tüm vatandaşlara teşekkürlerini çeşitli platformlarda dile getirdiler.

Depremin ilk 2 gününde büyük yokluk ve yoksunluğun yaşandığı Malatya'da, Türkiye'nin her yanından vatandaşların, özel kuruluşların, kamu kurum ve kuruluşlarının yardımları ulaşmaya başladı. Yardımların dağıtılmasında koordinasyon sorunu nedeniyle ciddi sorunlar oluşurken, yine de bu yardımlar büyük yaraya kısmen merhem oldu.

ELAZIĞ'DAN GELİP FIRIN KURDULAR..
Bu arada, Depremin ilk anından itibaren Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzetleri Tanıtma Derneği tarafından konuşlandırılan seyyar fırından çıkan sıcak ekmekler depremzede vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya’da yaralar hem devletin şefkat eliyle hem de STK’ların yardımıyla sarılıyor. Malatya’ya kardeş il olan Elazığ’dan yardım ve destekler, depremin ilk anından itibaren aralıksız sürüyor. Bu çerçevede Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzetleri Tanıtma Derneği de depremin ardından Malatya’da bir alışveriş merkezinin altında konuşlandırdığı seyyar fırında sıcak ekmek çıkarıyor. Depremzedelerin ücretsiz bir şekilde sıcak ekmek ihtiyaçlarını karşıladığı seyyar fırında günlük yaklaşık 5 bin ekmek pişiriliyor. Dernek Başkanı Güven Çiçek ise ihtiyaç duyulduğu takdirde fırının bir buçuk ay daha depremzede vatandaşların hizmetinde olacağı kaydetti.

“Para harcayacak bir yer yok, mecburen bu ekmeğe muhtacız”
Fırından sıcak ekmek almaya gelen depremzedelerden Mahir Delibalta, "Kendilerine dua ediyoruz. Bu darlık zamanında bize ekmek getiriyorlar. Allah, bir yerine bin versin. Alışveriş yapabileceğimiz bir yerimiz yok. Cebimiz dolu da olsa para harcayacak bir yer de yok, mecburen bu ekmeğe muhtacız” dedi.

“Günlük ortalama 5 bin ekmek üretimi yapıyoruz”
Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzetleri Tanıtma Derneği Başkanı Güven Çiçek, “Elezder Derneği olarak kardeş şehir Malatya’ya kurmuş olduğumuz ‘Seyyar Fırın’da ekmek üretimine başladık. 24 saat boyunca fırınımız açıktır. Malatya halkımız buradan sıcak ve taze ekmeğini alabilirler. Elazığ Kapalı Çarşı ve Şıra Meydanı esnaflarından oluşan bu derneğimizin katkılarıyla ve arkadaşlarla aramızda topladığımız paralarla burada böyle bir yardım seferberliğinde bulunmaya çalıştık. Depremin ikinci gününden bu yana burada hizmet veriyoruz. Günlük 5 bine yakın ekmek üretimi yapıyoruz. İhtiyaç duyulduğu takdirde bir buçuk ay daha burada kendi imkanlarımızla durmaya çalışacağız” diye konuştu.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Alparslan (1 yıl önce)
    Elazığ Malatya gardaştır etle tırnak gibidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Olmasın ancak aynı durum Elazığın başına gelse yine herkesten önce Malatyalılar koşacaktır. Her iki şehrin sakinleri kardeştir ancak beceriksiz siyasiler halkı birbirine düşürmektedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Samed (1 yıl önce)
    Elazig emniyetinide unutmayalim depremin ilk gununden beri biz malatyalilara canla basla kardeslik ettiler her yardimimiza kostular allah tirnaklarina tas degdirmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan ÖZCAN (1 yıl önce)
    Depremden sonra elimiz, ayağımız, evimiz diyebileceğim aracım bozuldu Malatya da sanaii açılmadığı için Elazığ'a gittim. Özellikle sanaii esnafı hee türlü kolaylığı tanıdı. Ford servisi Kadir Usta'nın gece yarısına kadar dışarıdan gelen araçlarla ilgilenip ticaretin ötesinde hizmet için koşturmaca, mücadelesine şahit oldum. Nitekim benim arabanın sorununu gidermeden gece de olsa personeliyle eve gitmedi. Teşekkürler Elazığ, Teşekkürler Kadir Usta.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • battalgazi (1 yıl önce)
    elazığ malatya kardeştir..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Serkan Demir (1 yıl önce)
    Elazığ lı olarak şunları diyebilirim ki. Bazen Malatya'dan başka şehirlere giderken yanımdakilere Malatya etabını biraz hızlı geçelim derdim ama içimden de bu şehir olmazsa ben kime takılıp kiminle güleceğim derdim. Her şeyimiz o kadar birbirine benziyor ki. Depremin 3. Günü bende ordaydım. Gördüğüm manzaralar karşısında yıkıldım, kahroldum. Malatya nin ileriki zamanlar da çok güzel bir şehir olacağına inanıyorum. Tekrardan birbirimize takılıp gülecegimiz o güzel günleri ip ile çekiyorum. Elazığ eviniz bunu unutmayın LÜTFEN. Tekrar dan başınız saolsun tekrardan geçmişler olsun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • mete (1 yıl önce)
    elazıg malatya bır evın 2 oglu. arkadas dost falan degil bildigin kardes bu sehirler. aralarindaki bag dostluktan ote. yasim 53 ben bildim bileli malatya elazig didisip durur. ama birinin cani yansa oburu kosar yanina. gurbette topragim derler birbirlerine , ama memlekete geldilermi hele birde ilk okullar arasi futbol maci bile olsa savas cikar. kirilmayan cam atilmayan tas kalmaz. istanbula gelincede nasil kavga ettiklerini gulerek beraberce millete anlatirlar. malatyasiz elazig . elazigsiz malatya yetim kalir bence. bu gunler gecsinde insallah elazigli kardeslerimizle tekrar didismeye devam edelim. elaziglilarla kagva etmesek didismesek hayatin tadi olmaz.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Dogru Tespit.Elazıg halkı kendi yiyeceği ekmegi bulamadı malatyaya yolladı.Malatyalı biri olarak elazigli gakkolardan Allah razı olsun,Allah şahit ilk iki gün perişandık,elazigli dostlar koşup geldiler araçlarını tıka basa doldurmuşlardı.Allah sevsin onları hayirlarini kabul eylesin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Elazığ ın dostluğunu her yerde hissettik. Diğer birçok ilden yetişmeye çalışan koca yürekli insanlar yola, kış şartlarına takıldılar ama onlar yetişen kadar Elazığ tuttu elimizden. Var olun gardaşlarım, Var olun gakkoşlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Gaggoşlar sizin allahınıza kurban zaten gardaştık iyice gardaş olduk
    %93
    %7
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Helal size Gakkolar.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Can Malatya (1 yıl önce)
    İlk geceyi nikah sarayinin otoparkında, arabanın içerisinde geçirirken su ve poğaça getirdiler. İlk onlar geldi. Sağolsunlar.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Tecdeli (1 yıl önce)
    Aynen Allah razı olsun heryer 23 plakaydi En çok şahsi arabasına elinde ne varsa koyup gelenler beni etkiledi...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Tecdede durumlar nedir elazigdayim şu an güzel tecde özledim şimdiden.daha 15 gün olmadı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Kayseride yüzlerce genç yolu kapatmış ellerinde içecek yiyecek, ne isterseniz emredin diyen gençlerin o güzel yureklerinden, yetiştiren annelerin ellerinden öperim.
    %93
    %7
    Yanıtla