SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teşekkürlerimizi İletiyoruz, Ancak.."

0
Güncellendi - 2021-12-02 18:35:11
A- A+ PAYLAŞ

TABİP ODASI'NDAN ÜCRET ARTIŞINA TEŞEKKÜR, KAPSAMINA TEPKİ.. Malatya Tabip Odası Yönetimi, hekim ücretlerinde yapılan artış  için Sağlık Bakanlığına teşekkür ederken, düzenlemenin sadece bakanlığa bağlı kuruluşlarda çalışanları kapsamasının hayal kırıklığı yarattığını belirterek, tepki gösterdi.

Malatya Tabip Odası Yönetim Kurulu adına konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Hekim ücretlerinde emekliliğe yansıyacak şekilde yapılan iyileştirmenin bir kazanım olduğunu belirtiyor. Bundan dolayı sağlık bakanlığımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ancak TBMM tarafından kabul edilen, hekimlerin ek ödeme ve ek göstergelerinde yapılan değişikliğin yalnızca Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda çalışan hekimleri kapsaması hekim camiasında hayal kırıklığına sebep olmuştur.

Sağlık hizmetlerinin büyük bir yükünü taşıyan ve geleceğin hekimlerinin yetişmesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Üniversitelerdeki akademik kadrolarda bulunan hekimlerin, asistanların ve fedakârca çalışmalarına şahit olduğumuz, var olan sağlık hizmetlerindeki toplumsal memnuniyetin oluşmasında büyük katkıları bulunan Aile Hekimlerinin de kapsam dışı kalmış olması hekim camiamızda üzüntüye neden olmuştur.

Bu nedenle ek ödeme ve ek göstergelerde yapılan kısmi değişikliğin kapsamının genişletilerek tüm hekim camiasını kapsayan ivedilikle yeni bir düzenleme yapılmasını talep etmekteyiz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Ücret artışı durduruldu, yerinde bir karar bu ülkede sadece doktorlar yaşamıyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Soner (2 yıl önce)
    Tabipler odası yine kendilerine göre keser misali açıklamasını yapmış. Biraz ya biraz vijdan kendilerinin hemşire teknisyen ve diğer yardımcı sağlık elemanları olmadan bir hiç olduklarını ne zaman kabullenecekler anlamıyorum. Şu basın açıklamasını bile yaparken bir değineydiniz sadece biz yokuz bizimle birlikte nice beraber çalışma arkadaşlarımız var diye ama nerdeeeee ya biliyoruz ki kendileri asistan olarak göreve başladıkların da o ismini anmaya tenezül etmediği arkadaşlarımız yetişmelerin de uzmanlık eğitimlerinde ne kadar emeklerinin olduğunu gerçi adamların kendilerini yetiştiren hocalarına bile saygıları yok ya neyi konuşuyoruz ahde vefa yok ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Soner bey merhaba Tüm meslek gruplarında düzeltme yapılması fikrine katılıyorum. Eğer evladınız varsa ve okuyorsa sağlık memuru, hemşire ve doktor arasında bir tercih yapma hakkını size verseler hangisini olmasını istersiniz. Hemşire ve hekim neredeyse eşit maaş alıyor. Eğer ülkenin en üstün zeka gücüne değer vermezseniz çocuğunuza hedef olarak göstereceğiniz bir meslek olmaz. Tıp fakültesi kazanmak okumak doktor olmak ne kadar zor bir bilseniz. İnşallah evlatlarinizdan biri doktor olur sizde aynen yakın görmüş olursunuz. İlkokulda okul bitinceye kadar geçen bir sürec
    0
    0
    Yanıtla
  • cristiano rivaldo (2 yıl önce)
    Emeklilik şartlarında yapılan düzenleme çok yerinde ve memnuniyet vericidir,devletimiz sağolsun..İnşallah tüm meslek gruplarında emeklilikle ilgili böyle iyileştirmeler yapılır..Ancak tabipler odasının yaptığı açıklamada öncelikle AKTİF ÇALIŞAN DOKTORLARIN AYLIK TOPLAM GELİRİNDE PEK BİR DEĞİŞME OLMAYACAĞINI,performans ücretinden sabite kaydırma yapıldığınıda açıklaması gerekirdi.Böylece doktorların aylık gelirinde 5000 tl olduğu şeklindeki yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi için katkıda bulunulmuş olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    akıl dışı ve dengesiz alınmış bir karar bir babanın evlatları arasında birini seçip diğerlerini dışlaması gibi bir şey
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat reis (2 yıl önce)
    Sadece sağlık bakanlığında doktor da yok 39 farklı bransdan insan var hakkaniyetli bir artış herkes için yapılmalı yoksa iş barışı bozulur yaklaşık 3 milyon sağlık çalışanı ve ailesinin seçim iradesi seçimlerde dengeleri alt üst eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Ya zaten sıkıntı saglik çalisanlari bir bütün olarak görülmemesi.....hastanede sadece doktorlar yok hemsireler olmazsa saglik memuru olmazsa sekreter olmazsa hastabakici olmazsa ne anlami kalir .........
    0
    0
    Yanıtla