SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tesislerin Yüzde 25'i Tamamlandı"

0
Güncellendi - 2021-12-24 18:30:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da yapımı yaklaşık bir yıldır devam eden ve 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanan 2,5 milyon yolcu kapasiteli Malatya Havalimanı yeni terminal binası ile diğer tesislerin yüzde 25’inin tamamlandığını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz ile birlikte yapımı devam eden Malatya Havalimanı yeni terminal binasında incelemelerde bulundu. Çalık, Malatya’da 9 bin 625 metrekare olan mevcut terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde inşası devam eden yeni terminal binasının temelinin 6 Şubat’ta atıldığını anımsatarak, sözleşme şartnamesine göre 2023 yılı Şubat ayında tamamlanması öngörülen terminal binasının daha erken bitirilmesi için yoğun mesai harcandığını kaydetti.

YOLCU KAPASİTESİ 2,5 MİLYONA ÇIKACAK

Çalık, yeni terminal binasının hizmete girmesiyle birlikte yıllık yolcu kapasitesinin 1 milyon yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkacağını belirterek, “Sadece terminal binası yapılmıyor; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası, havalimanı giriş nizamiye binası, havalimanı iç bağlantı yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik apron ve yer hizmetleri araç sahası da inşa ediyoruz. Yaklaşık 220 milyon liraya mal olacak en ince ayrıntısına kadar her şeyin düşünüldüğü yeni terminal binasını 2022 yılının sonu itibariyle hizmete açmak istiyoruz” dedi. Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz ise, yüklenici firmanın yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu, betonarme seviyesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

"SATIŞ FİYATLARINI DÜŞÜRSÜNLER"

Bu arada Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı finansal pakete yönelik kararların piyasaları, iş dünyasını ve vatandaşları mutlu ettiğini muhalefeti ise üzdüğünü söyledi.

Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte Türk-İş Malatya İl Temsilciliği ve Demiryol-İş Sendikasını ziyaret etti. Çalık konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı finansal pakete yönelik kararların ardından döviz kurlarında başlayan düşüşü değerlendirdi. Döviz kurunda yaşanan düşüşün piyasaları, iş dünyasını ve vatandaşları mutlu ettiğini, herkesin Türk lirasının değer kazanmasından, ihracatın, üretimin, istihdamın artmasından memnuniyet duyması gerektiğini belirten Çalık, “Döviz kurunun düşmesine, Türk Lirası’nın değer kazanmasına iç ve dış mihrakların yanı sıra muhalefet çok üzüldü, yüzü düştü ve çok rahatsız oldu. Oysa ülkenin istiklalini, milletin geleceğini, ülkenin ekonomisini ilgilendiren hususlarda muhalefet gayri-milli ve bencilce bir duruş sergilememeliydi. Milli menfaatler söz konusu olduğunda tek yürek olunmalı. Ne yazık ki, bu davranışı muhalefet partilerinden göremiyoruz” dedi.

Çalık, Döviz kuruna bağlı girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek fiyatları artıran üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin, döviz kurundaki düşüşe paralel olarak satış fiyatlarını düşürmeleri konusunda da aynı hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulunarak, aşırı fiyat artışı yapan işletmelerin döviz kurları düşmesine rağmen fiyatlarını düşürmedikleri takdirde belirlenen miktarlarda idari para cezası ödemek zorunda kalabileceklerini kaydetti.

Türk-İş Malatya İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hikmet Kazgan ise, mevzu Türkiye olunca herkesin tek yürek olması gerektiğini vurguladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Terminal binalarının ruhu olur. Terminal binaları o şehre bir kimlik kazandırır. Şehri ziyaret edenlerin aklında terminal binaları kalır. Bu nedenle Malatya termşnal binasının kimliği nedir? Küp, dikdörtgenler prizması şeklinde tesisler kimliksiz, ruhsuz, soğuk yüzlü olur, şehre değer katmaz. Sayın Çalık bütün bunlara dikkat edilmeden bu kadar para harcanarak ruhsuz kimliksiz soğuk binalar yaparak yazık ediyorsunuz. Mesela Erzincan ve sivas havaalanlarını gördünüz mü sayın Çalık? Malatyalılar Erzincan ve sivas havaalanlarına google den bir bakın sonra konuşun yazın. Bunlar bizimle dalga geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Antep e Kayseri ye yapılan terminallere bakın bir de Malatya ya yapılana bakın. Hizmet farkını görün. Mevcut terminal zaten tavuk pini gibi. Yenisi biraz daha büyüğü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (2 yıl önce)
    Terminal binası yıkıp yapmaktan bikmadiniz mi. Yazıklar olsun Malatya'ya bir sivil hava alanı yapamadıniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru konuşan 44 (2 yıl önce)
    Siyasi parti önünde bu soğuk da saatlerce nöbet tutturulan bekçilerin sorunlarına çözüm bulunması gerekir bu konuyla alakalı havalar çok soğuk hiç bir şekilde bir önlem alınmamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Malatya gar binasını da yenileyin önünü de marketten yht koyun... hızlı tren geltirdik diye poz verin...ayni şey...
    0
    0
    Yanıtla
  • Omaltyali (2 yıl önce)
    Kendileri Ankara İstanbul'a gitmek için Elazığ havalimanı nı kullanıyorlar. Bizdeki askeriyenin havaalanı (her 5 senede bir yenileniyor) dikkat edin Havalimanı değil bunu bu aziz millete reva görüyorlar. Hakkımız zehir zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yeni alan nereye yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Puhaaaa yeni hava alanı yapılmış sanki NATO hava alanına terminal binası bununlada ovunuyorlar.elaziga hava alanındaki sefer sayısı Malatya erhac askeri hava alani sefer sayısının 49 kat fazlası puhaaaa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cehalet böyle bir şey işte kardeş 2021 yılında Malatya’nın yolcu ve sefer sayısı daha fazla ama okumazsan öğrenemezsin ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)Mirro isimli kullanıcı yorumuna
    Sefer sayısı yerle alakalı bir şey değil, tamamen uçak şirketlerinin kendi tasarrufları, sayıyı artırmak bize düşüyor, tüm sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri, sanayi oda yöneticileri, işadamları birlik olup gerekli yerlere başvurmak, lobi yapmak lazım. Ayrıca Havalimanımızın yeri sadece şehre mesafesi ile değerlendirme yapmak doğru değildir. Orası Malatya nın meteorolojik olarak en uygun yeridir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    Marketleri de etlerin. Sayın Çalık Malatya daki marketler uçmuş. Uçmaya da devam ediyorlar. Hala bugün olmuş durmadan zam yapıyorlar. Bunlara ceza ceza. Geçen hafta 21.90 TL olan DP şampuanı bugün 29.90 TL. Yapmışlar. Herşey e bugün yine basmışlar zamı. Ayıp günah bu millet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Hayırlı Uğurlu Olsun İnşAALLAHU TEALA Rabbimiz CELLECELALUHU Devletimize Hükümetimize Zeval Ziyan Vermesin Emeği geçen Herkesten Rabbimiz CELLECELALUHU RAZI OLSUN
    0
    0
    Yanıtla